Reklam
Reklam
tapu ve kadastro genel mudurlugunun 178 yili samsunda kutlandi QTybGXuu
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
0

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 178. yılı Samsun’da kutlandı

Samsun Tapu Kadastro 10. Bölge Müdürü Yılmaz Uzun, “Yılda 20 milyon civarında süreç hacmi, yaklaşık 30 milyon kişinin direkt yada dolaylı işinin düştüğü bir devlet kurumu olarak 178 yıldır hizmet vermenin haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Samsun’da, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 178. yıldönümü hasebiyle Atatürk Anıtı’nda merasim düzenlendi. Anıta çelenk sunumu ile başlayan merasim, hürmet duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Merasimde konuşma yapan Samsun Tapu ve Kadastro Bölge Müdürü Yılmaz Uzun, “Bugün köklerimizden aldığımız güçle geleceğe gerçek bakıyoruz. Gelecek için vizyonla hareket etmek, yalnızca kurumumuzun değil, tıpkı vakitte toplumun ve dünyanın geleceği için de bir sorumluluktur. Bu nedenle yalnızca bugün değil, birebir vakitte yarını da düşünerek sürdürebilirlik, yenilikçilik ve toplumsal sorumluluk unsurlarına bağlı kalarak seyahatimize devam ediyoruz. İki asıra yakın bir vakitten bu yana mülkiyetin teminatı, esaslı bir geleneğe sahip ’Teknolojide Öncü Kurum’ olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra teşkilatımızda; 23 bölge müdürlüğümüz, 973 tapu müdürlüğümüz, 81 kadastro müdürlüğümüz ile ülkemizin tüm vilayet ve ilçelerinde yılda 20 milyon civarında süreç hacmi, yaklaşık 30 milyon, kişinin direkt yada dolaylı muhatap olduğu, ’Vatandaşımızın mülkünü inançlı bir biçimde emanet ettiği bir devlet Kurumu olarak’ 178 yıldır halkımıza hizmet vermenin haklı gurunu yaşamaktadır. Genel Müdürlüğümüz tarafından hayata geçirilen Tapu Takas Sistemi, Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi, E -Haciz, E-İpotek, Merkezi Kayıt Sistemi (MERSIS); Mekansal Adres Kayıt Sistemi (MAKS), Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSIS), Doğal Afet Sigortalar Kurumu (DASK) ve Noterler Birliği Entegrasyonu üzere uygulamalar ile bir kamu kurumu olarak teknoloji çağının getirdiği tüm yenilikleri, vatandaşlarımızın hizmetine sunduk, sunmaya da devam edeceğiz WebTapu Projesi, 3B Kent Modelleri Üretimi ve 3B Kadastro Altlıklarının Oluşturulması Projesi ile üst üste 2 yıl İlham Veren Kamu İdaresi Proje Ödülü’ne layık görülen Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğümüz teknolojik gelişmelerde en önlerde yer alan Devlet Kurumu olmaya devam edecektir. Bugün, kuruluşunun 178. Yıldönümünü kutladığımız Tapu ve Kadastro Teşkilatımızın gelişimine ve büyümesine büyük katkıda bulunan tüm çalışma arkadaşlarımıza ve halkımıza şükranlarımızı sunuyorum. ’Tapu Üzere Sağlam’ kelamına mazhar olan teşkilatımızın 178. kuruluş yıldönümü kutlu olsun” dedi.

Düzenlenen merasim toplu halde fotoğraf çekiminin akabinde sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
milletvekili sahin en buyuk gucumuz kardesligimiz ve meseleleri suhuletle cozebilme irademizdir bTrrrX4L
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Milletvekili Şahin: “En büyük gücümüz kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademizdir”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti’nin 25 yıllık siyasi başarısının temelinde birlik, beraberlik, tevazu ve vatandaşla kurulan güçlü bağın bulunduğunu söyledi.

Parti teşkilatlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Şahin, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana milletle iç içe bir siyaset anlayışı benimsediğini belirterek, vatandaşlarla kurulan samimi ilişkinin partinin en önemli gücü olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde teşkilatların her zaman vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu 25 yıllık süreç içerisinde halkımızın bize yönelik ortaya koymuş olduğu teveccüh açısından sarsılmaz sırrın şu olduğu kanaatindeyim; vatandaşımıza başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere teşkilatlarımızla birlikte kapımızı sürekli açık tuttuk” dedi.

Hiç kimseye kibirle yaklaşmadıklarını ve tevazu anlayışıyla hareket etmeye gayret ettiklerini belirten Şahin, teşkilat yapısındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Muhalefet partilerinde yaşanan iç tartışmalara da değinen Şahin, “Aramızdaki uhuvveti koruduk. Muhalefetin bugün içerisine düştüğü tabloya baktığımızda, bizim en büyük gücümüzün muhabbetimiz, kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademiz olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti teşkilatlarının en zorlu dönemlerde dahi çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü kaydeden Şahin, il ve ilçe danışma toplantılarının yanı sıra büyükşehirlerde mahalle danışma toplantılarının da düzenli olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Şahin, teşkilatların başarısının temelinde manevi motivasyonun bulunduğunu belirterek, “Sarsılmaz sırrımızın bu manevi motivasyon olduğunu düşünüyorum. Hele hele Karabük’te şimdiye kadar ortaya koyduğumuz başarıların en büyük pay sahibinin de bu anlayış olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin