’T.C.’ ibaresi Tokat Belediyesi tabelasında yerini aldı
Tokat Belediyesi hizmet binasının giriş tabelası değiştirilerek "T.C." ibaresi eklendi.
31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 54.86 oy oranı ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) adayı olan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu Tokat Belediye Başkanı seçilerek görevine başladı. "Değişim" sloganıyla hareket eden Yazıcıoğlu, başkanlık görevine başladıktan sonra belediye binası girişinde bulunan tabelayı değiştirdi. ’Tokat Belediye Başkanlığı’ yazılı olan tabela indirilerek yerine Türkiye Cumhuriyeti’nin kısaltılması olan T.C. ibareli Tokat Belediye Başkanlığı yazısının olduğu tabela asıldı.
Bartın’da otomobil kırmızı ışıkta duran tırın dorsesine ok gibi saplandı. Feci kazada önce araçta sıkışan yaralı sürücü, ardından ise otomobil saplandığı tırın dorsesinden kurtarıldı.
Bartın Gölbucağı Kavşağı’nda şehir merkezi istikametine seyir eden S.T. idaresindeki 34 BJG 526 plakalı otomobil, kırmızı ışıkta duran K.D idaresindeki 74 BE 133 kupa plakalı tırın dorsesine arkadan çarptı. Dorseye ok gibi saplanan otomobilin ön kısmında büyük hasar görürken, sürücüsü ise araç içerisinde sıkıştı. Kazanın ardından aracın kornası da takılı kaldı. Kaza ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri, sıkışan sürücüyü kurtarma çalışması yürütürken, korna sesini de kesmeye çalıştı. Ekipler zaman zaman yeniden çalan korna sesini kesmeyi başarırken, uzun uğraşlar sonucu da araçta sıkışan sürücü de araçtan çıkarıldı. Sıkıştığı yerden kurtarılan sürücü S.T, sedye ile ambulansa götürülerek, ilk müdahalesi yapıldı. İlk müdahalenin ardından sürücü Bartın Devlet Hastanesi’ne götürülerek, tedavi altına alındı.
Otomobil saplandığı dorseden kurtarıldı
Kaza nedeniyle oto sanayiden il merkezine istikametindeki yol ulaşıma geçici süre kapanırken, çarpışmanın etkisiyle ok gibi dorseye saplanan otomobil ile tır, yapılan ileri geri manevralarla birbirinden ayrıldı. Sürücüsü tarafından tırın hareket ettirilmesi, çekici yardımıyla da otomobilin götürülmesinin ardından bölgedeki trafik normale döndü.
Tır sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, yaralanan otomobil sürücüsünün ise hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.