Süt soğutma tankları hak sahiplerine teslim edildi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Ekim, 2023 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Süt soğutma tankları hak sahiplerine teslim edildi

Kastamonu’da Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan yüzde 75 hibe destekli “Kastamonu Süt Üretimi ve Kalitesini Artırma Projesi” çerçevesinde satın alınan süt soğutma tankları, mobil süt konteynırları ve süt nakil aracı hak sahiplerine teslim edildi.

Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından hazırlanan “Kastamonu Süt Üretimi ve Kalitesini Artırma Projesi”, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı’nca (KUZKA) desteklenmeye layık görüldü. Bu çerçevede yüzde 75 hibe destekli projede 14 adet süt soğutma tankı, 2 adet mobil süt konteyneri,1 adet süt nakil aracı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilerek temin edilen 8 adet süt soğutma tankı ile toplam 22 adet tank, Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ne teslim edildi.

Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği de gerekli şartları sağlayan yetiştiricilere teslim alınan tankları hak sahiplerine teslim etti.

Teslim programına Kastamonu Tarım ve Orman İl Müdürü Bekir Yücel Tanrıkulu, İl Müdür Yardımcısı Özcan Gazioğlu, Hayvan Sağlığı Şube Müdürü Burak Eminoğlu, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bayram Pehlivan ile hak sahipleri ve yetiştiriciler katıldı.

Teslim töreninde konuşan Kastamonu Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bayram Pehlivan, 14 adet süt soğutma tankı, 2 adet mobil süt konteyneri,1 adet süt nakil aracı ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından finanse edilerek temin edilen 8 adet süt soğutma tankı ile toplam 22 adet tankın Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine teslim edildiğini ve kendilerinin de gerekli şartları sağlayan yetiştiricilere düzenledikleri program ile teslim ettiklerini söyledi.

“Kastamonu Süt Üretimi ve Kalitesini Artırma Projesi” ile sütün daha hijyenik, planlı ve organize bir şekilde dağıtılmasının sağlanacağını belirten Pehlivan, “Hazırladığımız proje ile birlikte yetiştiricilerin süt işleyen firmalar arasında bir köprü görevi üstlenerek sütün daha hijyenik, planlı ve organize bir halde dağıtılması ve pazarlanmasına imkan sağlayacak. Halihazırda üretilen sütlerin soğuk zincire dahil edilerek pazarlanmasıyla çiftçilerimizin hayvancılıktan elde ettikleri kazancın artırılması ve yine bu proje ile satın alınan süt taşıma aracıyla pazara ulaşmak kolaylaşacaktır. Bu sayede bölgemizin tarımsal kalkınmasının sağlanması kırsal alanda üretilen özellikle soğuk zincire dahil edilemeyen sütlerin kalite parametrelerini tespit ederek üreticilerimizin devlet desteklerinden azami oranda faydalanabilmelerinin sağlanması kaliteli ve daha fazla gelir getirici süt elde etmek hedeflenmektedir. Proje ile Kastamonu’da tarımsal faaliyetlerde ilerleme sağlanacaktır. Bölge nüfusunun büyük bir kısmı kırsalda yaşadığı ve gelir kapısının tarım olduğu düşünüldüğünde etkilerinin de fazla olacağı düşünülmektedir. Proje ile hayvancılığın geliştirilmesinde pozitif etki olacaktır. Özellikle süt üretimi ve kalitesini artıracak ve üreticilerin gelirleri artacaktır. İlimize ve yetiştiricilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinde yurutulen sorusturmada gozaltina alinan 3 kisi serbest birakildi Euubdb2e
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Nisan, 2026 04:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nde yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 3 kişi serbest bırakıldı

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 3 kişi çıkarıldığı nöbetçi hakimlikçe tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Dün sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı.

Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı. Jandarma ekipleri belediye binasında yaklaşık 5 saat süren çalışmalarını tamamladı. Ekipler tarafından önemli evrak ve bilgisayarlar torbalarla Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na götürüldü.

3 isim de serbest bırakıldı

il Jandarma Komutanlığı’nda gözaltı işlemleri tamamlanan CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız öğle saatlerinde Bolu Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılıkta ifade işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin