Suha Arın’ın Sergisi Safranbolu’da Yoğun İlgi Görüyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
6793658a28cf4
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
24 Ocak, 2025 13:04 tarihinde yayınlandı
0
0

Suha Arın’ın Sergisi Safranbolu’da Yoğun İlgi Görüyor

Safranbolu’yu ziyaret eden turistler, Safranbolu Belediyesi tarafından oluşturulan, Türk belgesel sinemasının duayeni Suha Arın’ın eserleri ve kişisel eşyalarıyla dolu sergisini ziyaret etmeden şehirden ayrılmıyor.

Safranbolu’da Tarihi Belediye Binası’nda yer alan sergi, hem yurtiçi hem de yurtdışından gelen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

1976 yılında çektiği Safranbolu’da Zaman adlı belgesel filmle Safranbolu’nun UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne alınmasına öncülük eden Suha Arın, kentin dünya çapında tanınmasını sağlamıştı. Büyük ustanın 40 yıla yayılan kariyeri boyunca çektiği 40’a yakın belgesel film ve kazandığı sayısız ödül, sinemaseverler ve tarih meraklıları için ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Küratör Selmin Kangal’ın koordinasyonunda özenle oluşturularak Suha Arın’ın zengin birikimini gözler önüne seren sergi, Safranbolu Tarihi Çarşı’da bulunan Tarihi Belediye Binası’nda Salı’dan Pazar’a her gün 09.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
toptan ali osmanlari cogaltmamiz lazim VWzGY7pa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Toptan, “Ali Osman’ları Çoğaltmamız Lazım”

Çaycuma’da, Doç. Dr. Hikmet Yazıcı’nın Avukat Ali Osman Odabaş’ın yaşamını konu alan kitabının tanıtım toplantısı yoğun katılımla gerçekleştirildi. Çaycuma Belediyesi Çarşamba Salonu’nda düzenlendi. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Köksal Toptan, “Cumhuriyet çok başarılı oldu ancak daha gidecek yolumuz var. Bunun için Ali Osman Odabaş’ları çoğaltmamız lazım.” dedi.

Programda konuşan yazar Hikmet Yazıcı, eserin klasik bir biyografi olmadığını belirterek, Odabaş’ın hayatının “sessizce iyilik yapmanın ve paylaşmanın” önemli bir örneği olduğunu ifade etti.

Avukat Ali Osman Odabaş ise Yolgeçen köyünden çıktığını hiç unutmadığını vurgulayarak, yıllardır kazandığını topluma geri verdiğini ve kapısını çalan kimseyi geri çevirmediğini söyledi.

Toplantıya protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katılırken, program sonunda düzenlenen imza gününde yaklaşık 200 kitap okurlarla buluştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin