SP İl Başkanı Gündoğdu’dan Sanayi Uyarısı - Karabük Haber Postası
kpyeni 24
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
25 Mart, 2026 14:36 tarihinde yayınlandı
0
0

SP İl Başkanı Gündoğdu’dan Sanayi Uyarısı

Aziz Gündoğdu, Karabük’te son dönemde demir-çelik ve tekstil sektörlerinde yaşanan gelişmelere ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Gündoğdu, kentte üretimin durma noktasına geldiğini, işletmelerin küçülmeye gittiğini ve işten çıkarmaların arttığını belirterek, mevcut tabloyu “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Karabük’ün bir dönem Türkiye’nin önemli sanayi merkezlerinden biri olduğunu hatırlatan Gündoğdu, özellikle demir-çelik sektörünün şehrin temel direği olduğunu vurguladı. Ancak artan maliyetler ve üreticiyi desteklemeyen politikalar nedeniyle sanayicinin ayakta kalma mücadelesi verdiğini ifade etti.

Tekstil sektöründe de benzer bir daralma yaşandığını dile getiren Gündoğdu, işletmelerin kapanma noktasına geldiğini ve çok sayıda işçinin işsiz kaldığını söyledi. Türkiye genelinde metal ve tekstil sektörlerinde çalışan işçilerin düşük ücret, iş güvencesizliği ve işten çıkarılma korkusuyla karşı karşıya olduğunu belirten Gündoğdu, Karabük’teki durumun bunun somut bir örneği olduğunu kaydetti.

Yetkililere çağrıda bulunan Gündoğdu, “Üreten sanayici neden desteklenmiyor? İşçi neden korunmuyor? Karabük neden kaderine terk ediliyor?” sorularını yöneltti.

Acil önlem alınması gerektiğini vurgulayan Gündoğdu, enerji ve üretim maliyetlerinin düşürülmesi, yerli üreticinin desteklenmesi ve işçi çıkarmalarının önüne geçecek tedbirlerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti.

Aksi halde sürecin yalnızca fabrikaların kapanmasıyla sınırlı kalmayacağını belirten Gündoğdu, bunun Karabük’ün geleceğini de olumsuz etkileyeceğini söyledi.

Saadet Partisi olarak emeğin, üretimin ve adil paylaşımın yanında olduklarını dile getiren Gündoğdu, “Karabük sahipsiz değildir” ifadeleriyle açıklamasını tamamladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
anne ayi ve yavrulari yolda goruntulendi minik yavrunun cabasi gulumsetti Jjjbfd1k
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Anne ayı ve yavruları yolda görüntülendi, minik yavrunun çabası gülümsetti

Gümüşhane’de yolda görüntülenen anne ayı ve iki yavrusundan biri annesiyle kaçarken, diğerinin dağa tırmanma çabası gülümsetti.

Gümüşhane merkeze bağlı Yağmurdere köyünde bir vatandaş tarafından kaydedilen görüntülerde, anne ayının iki yavrusuyla birlikte yolun karşısına geçmeye çalıştığı anlar yer aldı. Bu sırada yoldan araçların geldiğini fark eden anne ayı hızla yamaçtan aşağı doğru kaçtı. Yavrulardan biri annesini takip ederek onunla birlikte gözden kaybolurken, annesi ve minik kardeşinin kaçtığını fark edemeyen diğer yavru ise dağa tırmanmaya devam etmeye çalıştı.

Minik ayının dağa tırmanmak için gösterdiği çaba izleyenleri gülümsetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin