blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2024 12:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Sosyalfest Ankara için koordinasyon toplantısı yapıldı

Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisinin Ekim ayında Ankara’da gerçekleşecek olması sebebiyle koordinasyon toplantısı gerçekleşti.
Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesi vizyonu doğrultusunda 2-3 Mart 2024’te Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisinin Ekim ayında Ankara’da yapılması planlanıyor.
Sosyal Bilimler alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek amacıyla Ekim 2024’te Ankara’da yapılması planlanan Sosyalfest, Senato Toplantı Salonunda yapılan koordinasyon toplantısı ile ele alındı.
Düzenlenen toplantı Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın başkanlığında, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Sosyalfest Koordinatörü Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, Kurumsal İletişim Koordinatörü Arş. Gör. Fatma Sena Yaman, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Feyzullah Esad Şekkeli ve Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak’ın katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıda konuşan Rektör Kırışık, sosyal bilimler alanında önemli bir etkinlik olan Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisi gerçekleştirmek için koordinasyon toplantılarını sürdürdüklerini belirterek, “Sosyalfest Türkiye’de oldukça ses getirdi. Gittiğimiz her yerde Sosyalfest’in bilindiğini, duyulduğunu, detayları ile takip edildiğini gözlemledik. Bu da bizim için oldukça sevindirici bir gelişme. Üniversitemiz ve Karabük ile özdeşleşen bir gelişme oldu. Bu alanda yeni bir yol açmış olduk. Bu açılmış yolda da gidelim, liderlik edelim, önderlik edelim istiyoruz. Bu nedenle Ankara’da Ekim ayında düzenlenecek olan Sosyalfest için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ortaya çıkarttığımız bu değeri ve markayı daha da yukarıya taşıyacak şekilde o heyecanı, o coşkuyu devam ettirmemiz lazım. Bundan sonra da inşallah bunu her yıl bir öncekinden daha iyi konuma gelecek şekilde yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ustaoğlu’ndan bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, basının bağımlılıkla mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı.

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu ve ekibi basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda konuşan Ustaoğlu, demokratik cumhuriyet rejimlerinde medyanın toplumun şekillenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyayı, hatta birinci kuvvet olarak nitelendirebiliriz. Çünkü medya, toplumun yönlendirilmesinde bir numaralı rolü oynamaktadır" dedi.

Yeşilay'ın milletin ve özellikle gençliğin sağlığı için her alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, anaokulundan üniversiteye kadar toplumun her kademesinde yer aldıklarını söyledi.

Yeşilay'ın 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "Kurulduğu günden bugüne ülkemizin maddi ve manevi sağlığı için çok büyük hizmetler ortaya koymuştur. Bugün bu hizmetlerin bir karşılığı olarak Dünya Yeşilay Teşkilatları Genel Başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Karabük'ün bağımlılıklardan arındırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, bağımlılıkların şehirde ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti.

Trafik kazalarından aile içi geçimsizliklere, toplumsal huzursuzluklardan bireyler arası çatışmalara kadar birçok problemin temelinde bağımlılıkların bulunduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bu sorunların yüzde 90'ından fazlası bağımlılığa düşmüş bireylerin sosyolojik problemlerinin bir yansımasıdır. Dengeli, düzenli bireyler yetiştirebilirsek, huzursuzluk şehrimizden kendiliğinden kaybolacaktır" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarını toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak nitelendiren Ustaoğlu, medyanın önem verdiği konuların toplum tarafından da önemsendiğine dikkat çekti. Bu nedenle basın mensuplarını birer Yeşilay gönüllüsü olarak görmek istediklerini aktaran Ustaoğlu, Yeşilay'ın beş bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Amaçlarının önce Karabük'te, ardından Türkiye'de ve dünyada insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet etmek olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Ustaoğlu, "Sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen, çocuğu için yardım talep eden herkese yol göstermek istiyoruz. Basın mensuplarımızdan da bu noktada vatandaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin