Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisinin Ekim ayında Ankara’da gerçekleşecek olması sebebiyle koordinasyon toplantısı gerçekleşti.
Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesi vizyonu doğrultusunda 2-3 Mart 2024’te Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisinin Ekim ayında Ankara’da yapılması planlanıyor.
Sosyal Bilimler alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek amacıyla Ekim 2024’te Ankara’da yapılması planlanan Sosyalfest, Senato Toplantı Salonunda yapılan koordinasyon toplantısı ile ele alındı.
Düzenlenen toplantı Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın başkanlığında, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Sosyalfest Koordinatörü Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, Kurumsal İletişim Koordinatörü Arş. Gör. Fatma Sena Yaman, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Feyzullah Esad Şekkeli ve Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak’ın katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıda konuşan Rektör Kırışık, sosyal bilimler alanında önemli bir etkinlik olan Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisi gerçekleştirmek için koordinasyon toplantılarını sürdürdüklerini belirterek, “Sosyalfest Türkiye’de oldukça ses getirdi. Gittiğimiz her yerde Sosyalfest’in bilindiğini, duyulduğunu, detayları ile takip edildiğini gözlemledik. Bu da bizim için oldukça sevindirici bir gelişme. Üniversitemiz ve Karabük ile özdeşleşen bir gelişme oldu. Bu alanda yeni bir yol açmış olduk. Bu açılmış yolda da gidelim, liderlik edelim, önderlik edelim istiyoruz. Bu nedenle Ankara’da Ekim ayında düzenlenecek olan Sosyalfest için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ortaya çıkarttığımız bu değeri ve markayı daha da yukarıya taşıyacak şekilde o heyecanı, o coşkuyu devam ettirmemiz lazım. Bundan sonra da inşallah bunu her yıl bir öncekinden daha iyi konuma gelecek şekilde yapmak istiyoruz” diye konuştu.


Sosyalfest Ankara için koordinasyon toplantısı yapıldı
28 yaşındaki genç evinde ölü bulundu, kız arkadaşı gözaltında
Zonguldak’ta kız arkadaşının “3 kişi geldi bıçakladı” ihbarının ardından olay yerine gelen sağlık ekipleri 28 yaşındaki Ercan Kolçak’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Gencin kız arkadaşı ise olaydan sonra gözaltına alındı.
Edinilen bilgiye göre olay merkeze bağlı Hacıali köyünde gece saatlerinde yaşandı. İddialara göre, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni arayan K.Ç. eve gelen 3 kişinin erkek arkadaşı Ercan Kolçak’ı bıçaklayarak yaraladığı ihbarında bulundu.
İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri ilk müdahaleyi yaptıkları gencin bıçak darbeleri sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının olay yerindeki incelemesinin ardından Kolçak’ın cansız bedeni otopsi işlemleri için Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin ardından cenazesi ailesi tarafından hastane morgundan alınan Ercan Kolçak’ın cenazesi, öğlen namazını müteakiben öldürüldüğü evinin 200 metre yakınındaki köy mezarlığında toprağa verildi.
Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri Kolçak’ın kız arkadaşı K.Ç.’yi gözaltına aldı. K.Ç.’nin jandarmadaki sorgusu sürerken olayla ilgili soruşturma sürüyor.

