Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisinin Ekim ayında Ankara’da gerçekleşecek olması sebebiyle koordinasyon toplantısı gerçekleşti.
Türkiye’nin milli sosyal bilimler hamlesi vizyonu doğrultusunda 2-3 Mart 2024’te Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisinin Ekim ayında Ankara’da yapılması planlanıyor.
Sosyal Bilimler alanında yenilikçi yaklaşımlar geliştirmek amacıyla Ekim 2024’te Ankara’da yapılması planlanan Sosyalfest, Senato Toplantı Salonunda yapılan koordinasyon toplantısı ile ele alındı.
Düzenlenen toplantı Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın başkanlığında, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Elif Çepni ve Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Genel Sekreter Lütfü Köm, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ersin Müezzinoğlu, Sosyalfest Koordinatörü Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Gökhan Oruç Önalan, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Özcan Büyükgenç, Kurumsal İletişim Koordinatörü Arş. Gör. Fatma Sena Yaman, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Feyzullah Esad Şekkeli ve Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Musa Ak’ın katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıda konuşan Rektör Kırışık, sosyal bilimler alanında önemli bir etkinlik olan Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararası Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest’in ikincisi gerçekleştirmek için koordinasyon toplantılarını sürdürdüklerini belirterek, “Sosyalfest Türkiye’de oldukça ses getirdi. Gittiğimiz her yerde Sosyalfest’in bilindiğini, duyulduğunu, detayları ile takip edildiğini gözlemledik. Bu da bizim için oldukça sevindirici bir gelişme. Üniversitemiz ve Karabük ile özdeşleşen bir gelişme oldu. Bu alanda yeni bir yol açmış olduk. Bu açılmış yolda da gidelim, liderlik edelim, önderlik edelim istiyoruz. Bu nedenle Ankara’da Ekim ayında düzenlenecek olan Sosyalfest için çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ortaya çıkarttığımız bu değeri ve markayı daha da yukarıya taşıyacak şekilde o heyecanı, o coşkuyu devam ettirmemiz lazım. Bundan sonra da inşallah bunu her yıl bir öncekinden daha iyi konuma gelecek şekilde yapmak istiyoruz” diye konuştu.


Sosyalfest Ankara için koordinasyon toplantısı yapıldı
Samsun’da silahlı saldırı düzenlenen iş yerinde kimyasal sızıntı
SAMSUN (İHA) – Samsun’da bir geri dönüşüm firmasına silahlı saldırı düzenlendi. Saldırı sonrası iş yerinde kimyasal sızıntı meydana gelirken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi’nde bulunan bir geri dönüşüm tesisinde meydana gelen olayda, U.G.’nin, komşu iş yerinde faaliyet gösteren O.K.’ya ait geri dönüşüm tesisine silahla ateş ettiği iddia edildi. Açılan ateş sonucu iş yerinde bulunan solvent ve tiner dolu 1 tonluk 4 depo zarar görürken depoların delinmesi nedeniyle kimyasal maddelerin iş yeri içerisine sızması sonucu olay yerine çok sayıda ekip sevk edildi. 19 Mayıs Sanayi Sitesi’ne bağlanan tüm yollarda polis ekipleri önlem alarak, sanayiye giriş çıkışları kapattı.
İhbar üzerine bölgeye gelen polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi aldı. Olayda kullanıldığı değerlendirilen tüfek ele geçirilirken, olayın ardından araçla bölgeden ayrılan U.G. ise Canik ilçesinde polis ekiplerince yakalandı. Öte yandan olayın mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanan anlaşmazlık sonucu meydana geldiği öne sürüldü.
Kimyasal sızıntının kontrol altına alınması amacıyla olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, AFAD, ve sağlık ekiplerinin çalışmaları sürerken, kimyasal sızıntıdan hafif şekilde etkilenen 6 polis, kaldırıldıkları hastanede yapılan müdahalenin ardından taburcu edildi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

