Sosyal medya platformları iç karışıklık durumunda kapatılma ihtimali ile karşı karşıya - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:23
Güneş 06:48
Öğle 13:02
İkindi 16:25
Akşam 19:07
Yatsı 20:27
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Temmuz, 2023 10:25 tarihinde yayınlandı
0
0

Sosyal medya platformları iç karışıklık durumunda kapatılma ihtimali ile karşı karşıya

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton “Tiktok, Twitter ve Snapchat gibi sosyal medya platformları, isyan ve toplumsal huzursuzluk gibi durumlarda problemli içerikleri önlemedikleri taktirde AB içerik yasası bağlamında kapatılabilir.” dedi.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu İç Pazardan Sorumlu Üyesi Thierry Breton, geçtiğimiz Haziran ayında Fransa’da yaşanan protestolar nedeniyle Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un sosyal medya eleştirilerinin ardından yeni açıklamada bulundu. Sosyal medya platformlarının toplumsal huzursuzluk yaşandığı zaman kapatılabilme ihtimali olduğunu söyleyen Breton, “Tiktok, Twitter ve Snapchat gibi sosyal medya platformları isyan, toplumsal huzursuzluk gibi durumlarda problemli içerikleri önlem almadıkları taktirde AB içerik yasası bağlamında kapatılabilir. Nefret içerikleri, öldürme, araçları yakma gibi isyan çağrısında bulunan içerikler, hemen silinebilir. Eğer bu tarz içerikler paylaşılmaya devam edilirse hemen yaptırım uygulanacak. Anında müdahale eden ekiplerimiz var” dedi.

Öte yandan bazı eleştirmenler ise bu tarz önlemlerin Çin ve İran gibi otoriter ülkelerde görüldüğünü ifade ederek Breton’u eleştirdi.

Sosyal medya platformlarına yeni düzenlemeler

Breton ayrıca komisyonun, yeni kurallara uymaya ne kadar hazır olduğunu kontrol etmek için önümüzdeki hafta TikTok üzerinde bir “stres testi” yapacağını söyledi. Tiktok, Snapchat, Instagram ve Twittter dahil olmak üzere 19 sosyal medya platformu da Ağustos ayından itibaren yasa dışı ve zararlı içeriğin yayılmasını sınırlamak için yeni yasal yükümlülüklere uymak zorunda kalacak.

Fransa’daki protestolar

Fransa’da 27 Haziran’da 17 yaşındaki genç Nahel M.’in polis kurşunuyla vurulmasıyla ülkede protestolar düzenlenmiş, bunun üzerine Macron, “Sosyal medya gösterilerin örgütlenmesini kolaylaştırarak şiddetin körüklenmesinde rol oynadı. Hassas içeriklerin kaldırılması yönünde taleplerimiz olacak” demişti. Sosyal medya platformlarının yetkilileriyle temas halinde olduğunu vurgulayan Macron ayrıca sosyal medyadan şiddet çağrısı yapanların kimliklerinin tespit edilmesi için harekete geçeceklerini belirtmişti. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
corumda otomobil takla atti 3 yarali TpyMbRqy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Çorum’da otomobil takla attı: 3 yaralı

Çorum’un Alaca ilçesinde otomobilin refüjdeki aydınlatma direğine çarparak takla atması neticesinde meydana gelen trafik kazasında 1’i ağır 3 kişi yaralandı.

Kaza, Çorum-Alaca karayolu 32. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Alaca istikametinde seyir halinde olan Orhan A. idaresindeki 19 KF 350 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde orta refüje çıkarak aydınlatma direğine çarptıktan sonra takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Burakcan A. ve Ramazan A. otomobilde sıkışarak yaralandı.

Kazayı gören diğer sürücülerin 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine olay yerine sağlık, polis ve Alaca Belediyesi itfaiye ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından Alaca Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunan sürücü, Çorum Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Polis ekipleri kazayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin