Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası
Topçu Galeri

Sosyal medya fenomenlerinden Batı Karadeniz’e büyük ilgi

Gündem Yayın: 09.08.2017 13:37
Sosyal medya fenomenlerinden Batı Karadeniz’e büyük ilgi

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın bölgeye getirdiği sosyal medya fenomenleri Batı Karadeniz’i tanıttı.
Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı sosyal medya üzerinden Batı Karadeniz Bölgesinin doğal güzelliklerinin ve turizm değerlerinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtımına katkıda bulunmak için Ajansın faaliyet gösterdiği Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinden oluşan Batı Karadeniz Bölgesinin tanıtımını yapmak amacıyla yedi kişiden oluşan bir sosyal medya fenomeni grubunu 9-15 Temmuz tarihlerinde bölgeye getirdi.
Tanıtım etkinliğinde bulunan heyet içerisinde 4 Türk ve 3 Yabancı fenomenin yer alması sağlanarak bölgenin sadece Türkiye’de değil tüm dünyada tanıtımı hedeflendi. Heyetin etkinlik süresince bölgede Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinde ikişer gün vakit geçirmeleri sağlandı.

Tarihi ve turistik güzellikler tanıtıldı
Katılımcılara bölgenin tarihi, turistik ve kültürel alanları ile doğal güzelliklere sahip yerleri gezdirilerek fotoğraf ve video çekmeleri, bunları sosyal medya üzerinden paylaşmaları sağlandı. Etkinlik boyunca Instagram üzerinden toplam 43 fotoğraf/video gönderimi ile 288 hikaye paylaşımı gerçekleştirildi.

Sosyal medyada beğeni rekoru kırdı
Etkinlik boyunca yapılan paylaşımlardan fotoğraflar kısa sürede toplam 379 bin beğeni almış ve videolar ise 115 bin görüntülenmeye ulaştı. Yaklaşık yarım milyon insanın paylaşımları doğrudan beğendiği/etkileşime geçtiği bu etkinlik kapsamında yer alan 7 Instagram fenomeninin toplamda 6,8 milyona ulaşan takipçisi eş zamanlı olarak tüm paylaşımları görebildi. Ulusal ve yerelde farklı Instagram hesaplarından TV kanalları, köşe yazarları ve diğer kullanıcılar da bu etkinlikten haberdar olarak kendi sosyal medya hesaplarından yapılan gönderimleri tekrar paylaşarak tanıtımın daha geniş kitlelere ulaşmasına çok önemli katkıda bulundu.
Fenomenlerin bölgede gezilen noktalarla ilgili görüşleri ve dünya örnekleriyle kıyaslamaları da geri bildirimlerle alınarak ilgili kurum/kuruluşlarla süreç içerisinde paylaşılacak. Turizmde tanıtıma modern ve farklı bir bakış açısı getiren bu etkinliğin popüler kültürde kendine yer edinerek, bölgeye sağlayacağı katma değerin alışılmış yöntemlere göre daha yüksek olacağı düşünülüyor.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:56
Karabük’te Huzur ve Güven Uygulaması

Karabük İl Emniyet Müdürlüğü  ekipleri,  İl Merkezi ve İlçelerde huzur ve güven uygulaması gerçekleştirdi.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi3 jpg

38 Ekip ve 101 personelin görev aldığı huzur ve güven uygulamasında  çeşitli suçlardan aranan 2 kişi yakalanırken, eksikliği tespit edilen 31 araca da cezai işlem uygulandı.

Karabukte Huzur ve Guven Uygulamasi1

Yapılan uygulamalara İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse de katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Müdür Köse, “Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için tüm görevlilerimizle sahadayız. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği ve şehrimizde mevcut huzur ve güven ortamının artarak devamı için var gücümüz ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi. (Ramazan Öztürk)

Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük Yayın: 15.11.2023 13:49
Karabük’te 12 yıl hapis cezası bulunan firari yakalandı

Karabük’te hakkında nitelikli cinsel saldırı suçundan 12 yıl hapis cezası ve yakalama kararı bulunan firari şahıs yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, il merkezinde yürüttükleri denetim faaliyetleri çerçevesinde hakkında “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 12 yıl hapis cezası ile yakalama kararı bulunan ve açık cezaevinden firar ettiği tespit edilen K.K.’yı yakaladı.
Gözaltına alınan zanlı çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi.
İl Emniyet Müdürlüğü, şehirde vatandaşların huzurunu ve güvenliğini bozacak her türlü suçun önlenmesine, faillerinin en kısa sürede yakalanarak adalet önüne çıkartılmasına ve suçluların vatandaşlar arasında rahat rahat dolaşmasına asla izin verilmeyeceğini belirtti. (İHA)

Enver Özgü Yenice İçin Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Karabük Yayın: 02.12.2023 13:13
Enver Özgü Yenice İçin Aday Adaylığı Başvurusunu Yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi Yenice İlçe Başkanı Enver Özgü CHP İl Başkanlığına Yenice Belediye Başkan aday adaylığı için başvurusunu yaptı. Başvuru öncesi bir açıklama yapan CHP Yenice Belediye Başkan aday adayı Enver Özgü;

“4 yıllık ilçe başkanlığı döneminde yola çıktığımız bir hizmet süremizi bu gün itibari ile Yenice Belediye Başkan Aday Adaylığı başvurusuyla noktalıyoruz. Arkadaşlarımla birlikte projelerimiz hazır, çalışacak arkadaşlarımız hazır, her şey hazır. Çünkü bu ülkenin de yaşadığım ilçeninde acilen Cumhuriyet Halk Partisine ihtiyacı var. Neden bunu böyle diyor derseniz, ilçemizde de ülkemizde de olduğu gibi siyasi fikirleri farklı da olsa o zenginliği kullanamayıp insanları ayrıştıran zihniyete karşı sokaklarında hangi fikirden olursa olsun bir kahvenin önünde rahatça oturabileceği, çay içebileceği o iklimi yaratma çabasında olacağız. İlçemde nefes olabilmek için, ilçemde her şeyin daha iyi olabilmesi için acilen Cumhuriyet Halk Partili bir belediyeye ihtiyaç var. Bunu gerçekleştirecek bilgi, birikim, donanım ve kadroyla bu işe talibiz. İnşallah bu konuda da önümüzdeki seçim döneminde de hep birlikte çalışarak, bu seçim dönemini başarıyla tamamlayıp, Cumhuriyet Halk Partili altı oklu bayrağı o belediyenin hurçlarına hep birlikte asacağız. Bu konuda yardımlarınızı her zaman olduğu gibi seçimlerde bekliyoruz, çünkü ilçemizde sadece doğa turizmi değil, bunun yanında da istihdamı tersine çevirip isdihtam katkısı vererek ilçemizden dışarıya olan göçü, ilçemize yönelik çalışmalarımızı önümüzdeki planlarla programlarla sizin huzurunuza çıkacağız, bunları kamuoyuyla paylaşacağız. Önümüzdeki seçim döneminin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Adaylık süresince de hepinizin desteğini bekliyorum.” dedi. (Yusuf Korkmaz)