Reklam
Reklam

Somut Olmayan Kültürel Miras Sempozyumu

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Nisan, 2015 14:27 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu, “Somut Olmayan Kültürel Miras Sempozyumu”na hazırlanıyor. Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Halk Bilimi Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Özkul Çobanoğlu, Prof. Dr. Metin Özarslan ve Hicran Karataş Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’u Safranbolu’da yapılması Planlanan UNESCO Başkanı ve 25 Bilim Adamının da katılacağı Sempozyum hakkında görüş alış verişinde bulunmak üzere makamında ziyaret ettiler.
Ziyarette 2015 yılı Ekim ayı içerisinde gerçekleştirilecek olan Somut Olmayan Kültürel Miras Sempozyumu ile ilgili bilgiler veren konuklar, Başkan Aksoy’dan destek almak için geldiklerini ifade ederken, Safranbolu’nun böylesi önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacak olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Sempozyumun Türkiye Cumhuriyeti Devletine ve Türk misafirperverliğine yakışır bir biçimde tamamlanacağına olan inandıklarını belirten konuklar, Safranbolu ve Safranbolu Belediyesini de bu tür büyük organizasyonlara hazır olduğunu bildiklerini ifade ettiler.
Başkan Aksoy ise Safranbolu’nun artık ulusal ve uluslar arası konferansların aranılan şehirleri haline geldiğini, bu nedenle büyük mutluluk duyduğunu söyleyerek, “Geçtiğimiz günlerde Uluslararası alanda dünya adına çok önemli bir toplantı olan İklim Değişikliği Konferansına ev sahipliği yaptık. Bunun hemen akabinde böylesi önemli bir sempozyumun yine Safranbolu’muzun ev sahipliği yapacak olması bizleri ziyadesi ile mutlu etmektedir” dedi.
Gerçekleştirilecek olan sempozyum hakkında bilgi veren Başkan Aksoy şunları söyledi;
“1959 yılından beri düzenli aralıklarla, başta avrupa ülkeleri olmak üzere, Çin, Kenya, Amerika gibi ülkelerin prestij sahibi üniversitelerinin ve devlet kurumlarının ev sahipliğinde gerçekleşen ISFNR ( İnternational Society For Folk Narrative Research / Uluslararası Halk Anlatıları Araştırmaları Sempozyumu ) na ev sahipliği yapmak üzere ülkemiz seçilmiştir. Bu kapsamda Safranbolu’muz da bu güzide sempozyuma ev sahipliği yapacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Hacettepe Üniversitesi, T.C Başbakanlık Atatürk Yüksek Kurumu, Safranbolu Belediyesi ve Karabük Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan sempozyumun 1. günündeki oturumlar Safranbolu’da gerçekleşecek. Yine Bu önemli sempozyum ile UNESCO listesinde bulunana ilçemizin eşsiz kültürü, doğası ve tarihi dokusu ile hem tanıtımına katkı sağlamış olacaız hem de her zaman sözünü ettiğimiz Safranbolu’muzu bir kongreler şehri haline getirme yolundaki çalışmalarımıza yine büyük bir sempozyum ile devam edeceğiz.
Kısaca, 3 gün boyunca Safranbolu’nun ev sahipliğini yapacağı Dünya Somut Olmayan Kültürel Mirasının tartışılacağı, UNESCO Başkanı Irina Bokova başta olmak üzere 25 bilim adamının da katılacağı ülkemiz ve bizim adımıza çok önemli bir sempozyuma ev sahipliği yapacağız. Geçtiğimiz günlerde Safranbolu’muzda gerçekleşen ve başarı ile noktaladığımız Safranbolu Deklarasyonu olarak adlandırılan, İklim Değişikliği Kongresinin ardından böylesi büyük bir sempozyumun da Safranbolu’da gerçekleştirilecek olması bizleri gururlandırıyor. Ben şimdiden sempozyumun hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin

Refakatçi olarak hastaneye giderken kazada hayatını kaybetti

refakatci olarak hastaneye giderken kazada hayatini kaybetti uO6Pu91p
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Haziran, 2026 08:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Samsun’da hastanede yatan eltisine refakatçi olarak giderken içinde bulunduğu otomobilin aydınlatma direğine çarpması sonucu ağır yaralanan kadın olay yerinde hayatını kaybetti, hastanın eşi olan araç sürücüsü ise ağır yaralandı.

Kaza, 19 Mayıs ilçesi Sinop yolu Erenköy mevkisinde saat 05.15 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Vezirköprü ilçesinde ikamet eden Mehmet Özmen (35), Bafra ilçesinde özel bir hastanede tedavi altında bulunan eşinin yanında refakatçi olarak kalması için yengesi Zeliha Özmen’i (33) hastaneye götürmek için yola çıktı. Mehmet Özmen idaresindeki 46 AGC 201 plakalı otomobil, Samsun istikametinden 19 Mayıs ilçesi yönüne seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjde bulunan aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil alev alarak yanmaya başladı. Yanan araç itfaiye tarafından söndürülürken, ağır yaralanan sürücü Mehmet Özmen, olay yerine sevk edilen sağlık ekiplerince Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Araçta yolcu olarak bulunan Zeliha Özmen ise olay yerinde hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden kadının cenazesi, 19 Mayıs Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin