Solingen faciasında hayatını kaybedenler Amasya’da mezarları başında anıldı - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
solingen faciasinda hayatini kaybedenler amasyada mezarlari basinda anildi qn5JUjSc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
29 Mayıs, 2025 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Solingen faciasında hayatını kaybedenler Amasya’da mezarları başında anıldı

Almanya’nın Solingen kentinde 29 Mayıs 1993’te ırkçılar tarafından kundaklanan meskende hayatını kaybeden 5 Türk, Amasya’nın Taşova ilçesindeki mezarları başında anıldı.

Kundaklanan konutu saran yangında hayatını kaybeden Gürsün İnce, Hatice, Hülya ve Saime Genç ile Gülistan Öztürk için, facianın 32. yıl dönümünde Mercimek köyündeki kabirleri başında anma programı düzenlendi.

Elim olayı ebediyen büyük bir hüzünle anacaklarını belirten Amasya Valisi Başkan Bakan, “Yıllar önce hepimizin hafızalarında kazınmış olan Solingen’de yaşamış olan elim bir hadise sonucu kaybetmiş olduğumuz yakınlarımıza, genç kardeşlerimize ve değerli Mevlüde Annemizin ruhuna birer Fatiha okumak için, onların yanında olmak için sizlerle bir ortaya geldik” diye konuştu.

Bakan, emsal acıların bir daha yaşanmaması temennisinde bulundu.

Anma programına, Taşova Kaymakam Salih Kartal, Genç ailesi ve öbür yetkililer ile vatandaşlar da katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonu universitesinde kanser farkindaligi egitimi mlVVsyub
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kastamonu Üniversitesi’nde kanser farkındalığı eğitimi

Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde düzenlenen eğitimde kanserle ilgili önemli bilgiler verildi.

Kastamonu Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğretim Üyesi Osman Karacan’ın danışmanlığında, 2. sınıf öğrencileri Esra Ceren Mahmutoğlu, Nihal Bostan ve Feyzanur Ekinci tarafından hazırlanan sosyal sorumluluk projesi kapsamında, kanser konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla eğitim düzenlendi. Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi personellerinden Dr. Melike Nurdan Ünal tarafından verilen eğitimde katılımcılara, kanserin dünyada ve Türkiye’de görülme sıklığı, korunma yöntemleri, erken teşhisin önemi, kendi kendine meme muayenesi ve tarama programları hakkında kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Etkinlikte konuşan Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Serdar Kenan Gül dei kanserin önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurgulayarak, erken teşhis ve farkındalığın bu mücadelede hayati bir rol oynadığını ifade etti.

Etkinlik sonunda katılımcılara bilgilendirici broşürler katılımcılara dağıtıldı. Program, Dr. Melike Nurdan Ünal’a Prof. Dr. Serdar Kenan Gül tarafından teşekkür belgesi takdim edilmesiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin