Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Sınıf öğretmeni ’Bakkal Amca’ ismini verdiği kukla ile dersleri işliyor

Samsun’da 7 müzik aletinde usta öğreticiliği olan bir sınıf öğretmeni bazı dersleri çaldığı müzik aletleri ve ’Bakkal Amca’ ismini verdiği kukla ile işliyor. Bu şekilde dersleri sıkıcı olmaktan çıkardığı ifade eden sınıf öğretmeni ayrıca öğrencilerin ezberlemeleri gereken bilgileri şarkıyla harmanlayarak çocukların daha kolay öğrenmelerini sağlıyor.
İlkadım ilçesinde bulunan Şehit Cengiz Topel İlkokulu’nda görevli sınıf öğretmeni Mahir Çuğu, derslerinde öğrencilere unutulmaz anlar yaşatıyor. Bağlama, gitar, keman, piyano, ney ,kaval gibi birçok müzik aletini çalabilen Mahir Çuğu, derslerinde de bu yeteneğini kullanıyor. Matematik, Türkçe gibi derslerde müzik aletlerini kullanarak ders anlatan Mahir Çuğu ayrıca, Bakkal Amca isimli kukla ile anlatım yaparak öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor.

"Biraz daha işi eğlenceli hale getirmemiz gerekiyor"
Öğretmen Mahir Çuğu, “Mesleğimi severek yapıyorum. Yaptığım işi daha geliştirmek adına ve keyif almak adına yapıyorum. Bazen öğrencileri 40 dakika boyunca sınıfta sıkılırlar ya öğretmenlerde haliyle sıkılıyor. Biraz daha işi eğlenceli hale getirmemiz gerekiyor. Derslerimi çok yönlü işliyorum. Özellikle içe kapanık öğrenciler ben fazla içe kapanık kalamıyor. Sanatın değişik dallarında yıllarca eğitim aldım. 7 enstrümanda usta öğreticiliğim var. Bunlarda yıllarca eğitim aldım. Müzikte solist olarak daha önce görev aldım. Spora ve resme ilgim var. Hem güzel sanatlara hem de çocukların kendilerini geliştirecekleri alanlara dair pek çok eğitim aldım. Öncelikle bağlama, gitar, keman, piyano, ney, kaval gibi müzik aletlerini çalıyorum. Besteci yönümde var. Onu da kullanıyorum. Özellikle matematik derslerinde ritmik saymalar başta olmak üzere 4 işlemlerde her konuya bir şarkı yapıyorum. Böylelikle çocuklara keyifli ve unutamayacakları bir ders deneyimi sağlıyorum. Özellikle ezberlemeleri gereken bir takım şeyleri şarkıyla verdiğimiz zaman çocuklar şarkıyı ezberliyor. Dolayısıyla öğrenmesi gereken şeyleri öğrenmiş oluyor" dedi.
Minik öğrenciler ise derslerde çok eğlendikleri, öğretmenlerini çok sevdiklerini söylediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadenizde hamsi bereketi tezgahlar iri hamsiyle doldu 5OXykhqX
 Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2026 16:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Karadeniz’de hamsi bereketi: Tezgahlar iri hamsiyle doldu

Karadeniz’de yaşanan hamsi bolluğu hem balıkçının hem vatandaşın yüzünü güldürdü.
Karadeniz açıklarında son 10 gündür artan av miktarıyla birlikte hamsi yeniden tezgahlardaki yerini aldı. Uzun zamandır bu kadar iri ve pullu hamsi görmediklerini belirten balıkçılar, Ramazan ayının da etkisiyle satışların hareketlendiğini söyledi.

39 tanesi 1 kilo, 100 TL’ye satılıyor
Uzun zaman sonra bu kadar güzel hamsinin tezgaha indiğini ifade eden balık satıcısı Onurcan Köse, "Bu sezon başında hamsi boldu ve çok sattık. Buna rağmen 1-1,5 ay hamsi boşluk vermişti. 10 günden beri de hamsi bereketi var. Taze hamsi çıkıyor. Özellikle 10 günden beri gelen hamsilerin en iyisi bugün geldi. Hamsi hem iri hem pullu. Bu hamsi çok lezzetli olur. 39 tanesi 1 kilo geliyor. Ramazan demek bereket demek. Bu hamsi de o nedenle 100 TL’ye satılıyor. Ramazan’dan önce günde 50 kasa hamsi satıyorduk. Bugün Ramazan olmasına rağmen yine 50 kasa hamsi getirdim. Hamsiye olan ilginin günün ilerleyen saatlerinde daha da artacağını umuyorum" dedi.

Uzun zaman sonra en güzel hamsi
Vatandaşlar da uzun zaman sonra böyle güzel hamsi gördüklerini belirterek, fiyatının da iyi olduğunu söyledi.
Öte yandan, hamsinin yanı sıra somon 250 TL, çipura 450 TL, levrek 500 TL’den satışa sunuluyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin