Sınıf öğretmeni ’Bakkal Amca’ ismini verdiği kukla ile dersleri işliyor - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Sınıf öğretmeni ’Bakkal Amca’ ismini verdiği kukla ile dersleri işliyor

Samsun’da 7 müzik aletinde usta öğreticiliği olan bir sınıf öğretmeni bazı dersleri çaldığı müzik aletleri ve ’Bakkal Amca’ ismini verdiği kukla ile işliyor. Bu şekilde dersleri sıkıcı olmaktan çıkardığı ifade eden sınıf öğretmeni ayrıca öğrencilerin ezberlemeleri gereken bilgileri şarkıyla harmanlayarak çocukların daha kolay öğrenmelerini sağlıyor.

İlkadım ilçesinde bulunan Şehit Cengiz Topel İlkokulu’nda görevli sınıf öğretmeni Mahir Çuğu, derslerinde öğrencilere unutulmaz anlar yaşatıyor. Bağlama, gitar, keman, piyano, ney ,kaval gibi birçok müzik aletini çalabilen Mahir Çuğu, derslerinde de bu yeteneğini kullanıyor. Matematik, Türkçe gibi derslerde müzik aletlerini kullanarak ders anlatan Mahir Çuğu ayrıca, Bakkal Amca isimli kukla ile anlatım yaparak öğrencilerin eğlenerek öğrenmelerini sağlıyor.

“Biraz daha işi eğlenceli hale getirmemiz gerekiyor”

Öğretmen Mahir Çuğu, “Mesleğimi severek yapıyorum. Yaptığım işi daha geliştirmek adına ve keyif almak adına yapıyorum. Bazen öğrencileri 40 dakika boyunca sınıfta sıkılırlar ya öğretmenlerde haliyle sıkılıyor. Biraz daha işi eğlenceli hale getirmemiz gerekiyor. Derslerimi çok yönlü işliyorum. Özellikle içe kapanık öğrenciler ben fazla içe kapanık kalamıyor. Sanatın değişik dallarında yıllarca eğitim aldım. 7 enstrümanda usta öğreticiliğim var. Bunlarda yıllarca eğitim aldım. Müzikte solist olarak daha önce görev aldım. Spora ve resme ilgim var. Hem güzel sanatlara hem de çocukların kendilerini geliştirecekleri alanlara dair pek çok eğitim aldım. Öncelikle bağlama, gitar, keman, piyano, ney, kaval gibi müzik aletlerini çalıyorum. Besteci yönümde var. Onu da kullanıyorum. Özellikle matematik derslerinde ritmik saymalar başta olmak üzere 4 işlemlerde her konuya bir şarkı yapıyorum. Böylelikle çocuklara keyifli ve unutamayacakları bir ders deneyimi sağlıyorum. Özellikle ezberlemeleri gereken bir takım şeyleri şarkıyla verdiğimiz zaman çocuklar şarkıyı ezberliyor. Dolayısıyla öğrenmesi gereken şeyleri öğrenmiş oluyor” dedi.

Minik öğrenciler ise derslerde çok eğlendikleri, öğretmenlerini çok sevdiklerini söylediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
nasadaki turk bilim adami dr umut yildiz omude evrenin sirlarini anlatti XV4YclRY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Nisan, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

NASA’daki Türk bilim adamı Dr. Umut Yıldız, OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı’nda (JPL) uzun yıllar derin uzay iletişimi ve büyük veri analizi üzerine çalışmalar yürüten astrofizikçi Dr. Umut Yıldız, Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nde (OMÜ) düzenlenen konferansta öğrencilerle bir araya geldi. “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı etkinlikte, kozmik süreçler ve modern bilimin temel sorunları ele alındı.

OMÜ Fizik Topluluğu ve OMÜ Gözlemevi iş birliğiyle UZEM Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Rektör Yardımcı Alper Kesten, Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, Astronomi Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Metin Yavuz’un yanı sıra çok sayıda akademisyen, lise ve üniversite öğrencisi katıldı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler paylaşıldı.

“Bilim cevaplardan çok sorularla ilerler”

Konferansın açılışında konuşan OMÜ Fen Fakültesi Fizik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ufuk Çoruh, bilimin yalnızca bilgi üretme süreci değil, sistematik bir düşünme biçimi olduğunu vurguladı. Bilimsel yöntemin insanlık için en güvenilir rehber olduğunu belirten Çoruh, “Eğer evrenin bir başlangıcı varsa, öncesinde ne vardı? Bilim, hazır cevaplardan ziyade doğru soruları sorabilme yeteneğiyle gelişir. Belki de bu salon, gelecekte evrenin sırlarını çözecek fikirlerin ilk kez filizlendiği ana tanıklık edecektir” dedi.

Dr. Umut Yıldız OMÜ’de evrenin sırlarını anlattı

Türkiye’ye döndükten sonra uzay ekosistemine katkı sağlamak amacıyla çeşitli teknoloji firmalarında üst düzey bilimsel sorumluluklar üstlenen Dr. Umut Yıldız, “Evrenin Doğumu ve Ölümü” başlıklı ilgi çeken sunumunu kendine has üslubuyla dinleyicileriyle paylaştı. Konferansta, evrenin başlangıcından nihai kaderine kadar uzanan geniş bir yelpazede güncel bilimsel veriler ele alındı.

Halen Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesinde Bilim İletişimi Direktörü ve öğretim elemanı olarak görev yapan Yıldız, güncel çalışmalarına dair bilgiler verdiği konferansta bilimsel bilginin toplumun her kesimine ulaşması için yürüttüğü çalışmaları sürdüreceğini ifade etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alper Kesten’in de katılarak emeği geçenlere teşekkür ettiği program, plaket töreniyle sona erdi. Etkinlik, soru-cevap bölümünün ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla tamamlandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin