Sıcaktan bunalan mandaların deltadaki serinleme keyfi objektiflere yansıdı - Karabük Haber Postası
sicaktan bunalan mandalarin deltadaki serinleme keyfi objektiflere yansidi iwmcQgnP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Ağustos, 2025 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Sıcaktan bunalan mandaların deltadaki serinleme keyfi objektiflere yansıdı

Samsun’da tesirini artıran kavurucu sıcaklardan bunalan mandalar, soluğu Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’nin serin sularında aldı. Ortaya çıkan kartpostallık imajlar, tabiatın sıcakla uğraşını gözler önüne serdi.

Termometrelerin 32 dereceyi, nem oranının ise yüzde 90’ı bulduğu Samsun’da hissedilen sıcaklık 40 dereceye kadar yükseldi. Bu çok sıcaklıklar, yalnızca insanları değil, bölgenin simgesi haline gelen manda popülasyonunu da olumsuz etkiledi.

Sıcaktan bunalan mandalar, toplu halde girdikleri Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ndeki sulak alanlarda serinlerken ortaya eşsiz kareler çıktı. Bu anlar, Cumhuriyet Savcısı ve kuş fotoğrafçısı Vedat Soğukpınar tarafından fotoğraflanırken, mandaların su keyfine vakit zaman akbalıkçıllar da eşlik etti.

Kızılırmak Deltası’nda sıcaklardan kaçanlar yalnızca mandalar değil. Balıkçıllar, leylekler, flamingolar ve daha birçok yaban hayvanı da göllere girerek serinlemeye çalışıyor. Bu durum, deltanın varlıklı biyoçeşitliliği ve doğal hayatın korunmasının ne kadar değerli olduğunu bir kere daha gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
takla atan otomobilden yara almadan kurtuldu r9OuC2N6
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Takla atan otomobilden yara almadan kurtuldu

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde takla atan otomobilin sürücüsü yara almadan kurtuldu.

Kaza, İnebolu-Kastamonu karayolu İskir mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, I.K. yönetimindeki 37 BC 975 plakalı FİAT marka otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde kontrolden çıkarak takla attı. Otomobil kazadan yara almadan kurtuldu.

Takla atan otomobil yoldan çekici yardımıyla kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin