Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Ocak, 2023 15:03 tarihinde yayınlandı
0

SGK’ya Son Bir Haftada Rekor Başvuru

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Yıldırım, son bir haftada Karabük’te 2183  vatandaşın  askerlik ve doğum borçlanması başvurusunda bulunduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin yaş şartının olmayacağını açıklamasının ardından SGK İl Müdürlüklerine adeta akın eden vatandaşlar, buradaki görevlilerden EYT kapsamı, pirim sayıları ve çalışma süreleri gibi konularda da bilgi alırken, bir yandan da Askerlik ve Doğum borçlanması müracaatında bulundular.

Gazetemize açıklama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü İsmail Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasının ardından Müdürlükte yoğunluk yaşandığını belirterek, “Sigortalı ve Bağ-Kur’lu vatandaşlarımız sigortalılık süresini öne çekmek için Müdürlüğümüze gelerek askerlik borçlanması ve doğum borçlanması müracaatında bulundular. Cumhurbaşkanımızın açıklamasının ardından geçen sürede Safranbolu’da Eflani ilçesi dahil olmak üzere  608, Karabük’te ise diğer ilçeler dahil olmak üzere 1575 sigortalı ve Bağ-Kur’lu olmak üzere toplam 2183  vatandaşımız borçlanma başvurusunda bulundu.

Geçtiğimiz yıl,  yıl boyunca sadece 420 vatandaşımız askerlik ve doğum borçlanmasında bulunmuştu” dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü İsmail Yıldırım,  vatandaşların askerlik ve doğum borçlanmasını 2023 yılına bırakmamak için yoğunluk oluşturduğunu ifade ederek,  “Eğer 2023 yılına bıraksalardı yeni asgari ücret üzerinden borçlanmak zorunda kalacaklardı. Yeni yıldan önce müracaata bulundukları için 2022 yılının asgari ücreti üzerinden borçlanmalarını yapacaklar. Askerlik ve doğum borçlanması müracaatında bulunanların ne kadarı çıkan ücreti öder ya da ödemez bilemeyiz ama bunu da zaman gösterir. Şu anda askerlik ve doğum borçlanması yapmak isteyen sigortalı ve Bağ-Kur’lu vatandaşlarımız yeni asgari ücret üzerinden bunu ödemek zorunda kalacak” diye konuştu.  (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin