Karabük'te seyir halindeki demir yüklü tır aniden alev aldı. Tırdaki yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Olay, Karabük Gerede karayolunda meydana geldi. Caner B. idaresindeki 06 TSY 64 plakalı demir yüklü tır, Eskipazar ilçesi Aslanlar mevkiinde seyir halindeyken motor kısmından alev aldı. Motor kısmından dumanların ve alevlerin yükseldiğini gören tır sürücüsü aracı yol kenarına çekerek itfaiyeden yardım istedi. Motor kısmından başlayan alevler römork kısmını sıçradı. Olay yerine gelen Eskipazar itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonrası yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Çıkan yangın sonucunda tır kullanılmaz hale geldi. (İHA)
https://youtu.be/Fgqg9XNrjSY
Kastamonu Üniversitesi ile Türkiye Badminton Federasyonu arasında iş birliği protokolü
Kastamonu Üniversitesi ile Türkiye Badminton Federasyonu arasında iş birliği protokolü imzalandı.
Kastamonu Üniversitesi ile Türkiye Badminton Federasyonu arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol, badmintonun akademik ve sportif gelişimini desteklemeyi, ortak projelerle spora katkı sunmayı hedefliyor.
Protokol, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ve Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Ercan Yıldız tarafından imzalandı. Muahede ile Kastamonu Üniversitesi ve federasyon, antrenör ve atlet eğitimi, atletik performans testleri, bilimsel araştırmalar ve badmintonun yaygınlaştırılmasına yönelik ortak faaliyetler yürütecek.
İmzalanan protokol kapsamında Kastamonu Üniversitesi, badminton antrenörlüğü eğitimi ve seçmeli dersler açacak, öğrenci ve işçi turnuvalarında badmintona yer verecek. Federasyon ise gereç dayanağı sunacak, öğrencilerin uygulamalı derslerinde vazife alacak ve ortak bilimsel yayınlara dayanak olacak.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, Spor Bilimleri Fakültesi aracılığıyla, yalnızca akademik değil tıpkı vakitte sportif alanda da ülkemize katkı sunmayı önemsediklerini söz ederek, "Ayrıca Türkiye Badminton Federasyonu ile bu iş birliği, bilimsel çalışmalardan gereç dayanağına kadar geniş bir yelpazede yürütülecek. Bu iş birliğiyle Üniversitemiz spor alanında daha etkin ve üretken bir rol üstlenecek" diye konuştu.
Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Ercan Yıldız ise federasyon olarak badminton sporunun ülke genelinde yaygınlaşmasına büyük ehemmiyet verdiklerini belirterek, "Kastamonu Üniversitesi ile imzaladığımız bu protokol sayesinde hem genç sportmenlerin eğitimine katkıda bulunacak hem de antrenör yetiştirme süreçlerini güçlendireceğiz. Birebir vakitte bilimsel araştırmalarla spor biliminin badminton branşına sağlayacağı katkılardan da yararlanmayı hedefliyoruz. Bu iş birliği ile hem üniversite hem de federasyon değerli kazanımlar elde edecek" tabirlerini kullandı.