Reklam
Reklam
5 May 2026 10 31 16 original
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Mayıs, 2026 10:32 tarihinde yayınlandı
0

KARDEMİR ve KBÜ’den güçlü iş birliği

Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali Oflaz, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ı makamında ziyaret etti. Görüşmede üniversite-sanayi iş birliğinin güçlendirilmesi ve ortak projeler masaya yatırıldı.

Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette, taraflar Ar-Ge çalışmaları, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacak faaliyetler ile nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik iş birliklerinin önemine dikkat çekti. Toplantıya KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş da eşlik etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Kırışık, “Karabük Üniversitesi olarak bilimsel üretim kapasitemizle sanayimize katkı sunmaya kararlıyız” dedi.

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanı Oflaz ise, “Üniversitelerle kuracağımız güçlü iş birlikleri, hem sektörel gelişim hem de ülke ekonomisi açısından büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Görüşme, karşılıklı iyi niyet dilekleriyle sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
unlu tiyatro sanatcisi ahmet yenilmez kbude sahne aldi Zg8bhhlX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Ünlü tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez KBÜ’de sahne aldı

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) kültür-sanat faaliyetleri kapsamında sahnelenen “Firavunla Yüz Yüze” adlı tiyatro oyunu, izleyicilere güçlü bir anlatım ve derin bir fikrî deneyim sundu.

Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” eserinden ilhamla hazırlanan ve vicdan, özgürlük ile direniş temalarını işleyen oyun, Karabük Üniversitesinde sanatseverlerle buluştu.

Karabük Üniversitesinde sahnelenen “Firavunla Yüz Yüze” tiyatro oyunu, hologram teknolojisiyle zenginleştirilmiş anlatımıyla izleyicilere güçlü bir sanat deneyimi sundu.

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Ahmet Yenilmez, oyunun çıkış noktasına ilişkin değerlendirmesinde Mehmet Akif Ersoy’un fikir dünyasını sahneye taşımayı amaçladıklarını belirterek, “Bu yıl Mehmet Akif Ersoy’un Safahat eserini oyunlaştırdık. Yeni bir teknik uyguluyoruz hologramla ‘Firavunla Yüz Yüze’. Tam da bu zamanlarda, zamanın Firavun’unun zulüm saçtığı bir dönemde şöyle bir ayna tutmak istedik.” ifadelerini kullandı.

Yenilmez ayrıca Karabük Üniversitesinin uluslararası vizyonuna dikkat çekerek, “Üniversitemiz önemli bir üniversite. Adeta ülke dışında ‘gönül coğrafyamız’ diye tarif ettiğimiz coğrafyaya insan kaynağı yetiştiriyor.” dedi.

Oyunda, Ahmet Yenilmez ve Burak Alp Yenilmez sahne aldı. Eserde bireyin vicdanıyla yüzleşmesi, özgürlük arayışı ve zulme karşı direniş temaları işlendi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen gösterime akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin