Selden Zarar Gören Evlerin Yıkımı Sürüyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Ağustos, 2022 12:14 tarihinde yayınlandı
0
0

Selden Zarar Gören Evlerin Yıkımı Sürüyor

Yenice ilçesinde sel afeti nedeniyle hasar gören evlerin yıkım işlemleri devam ediyor.
İlk etapta ağır hasar gören 4 ev yıkılırken boşaltılma kararı verilen 8 evin de yıkım işlemleri gerçekleşiyor.
Batı Karadeniz Bölgesinde Haziran ayının son haftasında meydana gelen sel afetinden en çok etkilenen ilçelerden biri de Karabük’ün Yenice ilçesi olmuştu. İlçeye bağlı Tır köyünde yapılan hasar tespitlerinin ardından köyde bulunan 4 ev ilk etapta yıkıldıktan sonra dere yatağına yakın alanda yer alan 8 ev için de yıkım kararı verilerek evlerin boşaltılması istenmişti. Ekipler 8 evin yıkım işlemlerini de gerçekleştiriyorlar.
Afetten en çok en çok etkilenen yerlerden olan ilçeye bağlı Tır köyünde yaşayan ve yıkım işlemleri gerçekleşen 8 evden birinin sahibi olan Şevket Çenesiz, 1976 yılında inşa ettiği evi için üzgün olduğunu belirterek, “Daha önce 1991 ve 1998 yıllarında da sel gördük ama 1998 yılında evin temeline kadar çıkmıştı. O zaman bu evi bu şekilde yıksalar zoruma gitmezdi ama 2022 yılındaki sel buraya ulaşmadı. Tüm gençliğimizi, emeğimizi bu eve verdik” dedi.
Yıkılan evinin iki katlı olduğunu ve dört dairede dört ailenin yaşadığını ifade eden Çenesiz, “Kardeşlerimin hepsi dışarda çalıştıkları için burada bir tek ben vardım. Yenice’den zemin kattan bir daire aldım ama orada da oğlum oturuyordu. Bu iş başımıza gelince oğlum kiraya çıktı ben de oraya taşındım” şeklinde konuştu.
Çenesiz yeni yapılacak evin yerleri için ise “Kaymakamımız bir toplantı düzenlemişti ve Cami Yanı Deposu diye demişti. Onu biliyoruz. Başka bir bilgi yok şu anlık” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
boluda trafik polisleri denetimleri sikilastirdi 6q6e6VcQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu’da trafik polisleri denetimleri sıkılaştırdı

Bolu’da trafik polisi ekipleri, kentin en işlek noktalarında motosiklet ve özel halk otobüsü sürücülerine yönelik evrak ve kural denetimi gerçekleştirdi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde trafik güvenliğini ve düzenini sağlamak amacıyla uygulamalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ekipler, yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu güzergahlardan Cumhuriyet Caddesi üzerinde denetim noktası oluşturdu.

Uygulamada özellikle motosikletler ve özel halk otobüsleri durdurularak tek tek kontrol edildi. Ekipler tarafından, sürücülerin trafik kurallarına uyup uymadıkları denetlenirken, ehliyet, ruhsat ve zorunlu araç evrakları incelendi. Kent genelinde trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla denetimlerin aralıksız devam edeceği bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin