Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
10 Ağustos, 2022 12:14 tarihinde yayınlandı
0

Selden Zarar Gören Evlerin Yıkımı Sürüyor

Yenice ilçesinde sel afeti nedeniyle hasar gören evlerin yıkım işlemleri devam ediyor.
İlk etapta ağır hasar gören 4 ev yıkılırken boşaltılma kararı verilen 8 evin de yıkım işlemleri gerçekleşiyor.
Batı Karadeniz Bölgesinde Haziran ayının son haftasında meydana gelen sel afetinden en çok etkilenen ilçelerden biri de Karabük’ün Yenice ilçesi olmuştu. İlçeye bağlı Tır köyünde yapılan hasar tespitlerinin ardından köyde bulunan 4 ev ilk etapta yıkıldıktan sonra dere yatağına yakın alanda yer alan 8 ev için de yıkım kararı verilerek evlerin boşaltılması istenmişti. Ekipler 8 evin yıkım işlemlerini de gerçekleştiriyorlar.
Afetten en çok en çok etkilenen yerlerden olan ilçeye bağlı Tır köyünde yaşayan ve yıkım işlemleri gerçekleşen 8 evden birinin sahibi olan Şevket Çenesiz, 1976 yılında inşa ettiği evi için üzgün olduğunu belirterek, “Daha önce 1991 ve 1998 yıllarında da sel gördük ama 1998 yılında evin temeline kadar çıkmıştı. O zaman bu evi bu şekilde yıksalar zoruma gitmezdi ama 2022 yılındaki sel buraya ulaşmadı. Tüm gençliğimizi, emeğimizi bu eve verdik” dedi.
Yıkılan evinin iki katlı olduğunu ve dört dairede dört ailenin yaşadığını ifade eden Çenesiz, “Kardeşlerimin hepsi dışarda çalıştıkları için burada bir tek ben vardım. Yenice’den zemin kattan bir daire aldım ama orada da oğlum oturuyordu. Bu iş başımıza gelince oğlum kiraya çıktı ben de oraya taşındım” şeklinde konuştu.
Çenesiz yeni yapılacak evin yerleri için ise “Kaymakamımız bir toplantı düzenlemişti ve Cami Yanı Deposu diye demişti. Onu biliyoruz. Başka bir bilgi yok şu anlık” ifadelerini kullandı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin