ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesindeki sel felaketinde bir çiftlik ile piknik alanında mahsur kalan dokuz kişi saatler sonra kurtarılabildi. Kdz. Ereğli ilçesinde aşırı yağış sonucu oluşan sel felaketi Süleymanbeyler köyündeki iki çiftlikle Aydınlar köyündeki piknik alanını sular altında bıraktı. Süleymanbeyler köyündeki Güneşli deresinin karşı tarafındaki çiftlikte mahsur kalan altı kişi ile Aydınlar köyünde bulunan piknik alanı çalışanların üç kişi yapılan yoğun çalışmalar sonrası zodiak botla kurtarıldı. Sel nedeniyle sular altında kalan piknik alanındaki bazı hayvanlar telef oldu. Piknik alanının sahibi Özcan Sarı, sel nedeniyle üç işçisinin çatıda mahsur kaldığını ve uzun süre onları kurtarmak için yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Piknik alanının tamamen yok olduğunu dile getiren Sarı, tek sevinçlerinin cay kaybı yaşanmaması olduğunu ifade etti. Sarı gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: “Burada piknik alanı olarak halkımıza hizmet veriyorduk. Sabah saat 07.30 gibi gece bekçimiz aradı, dere yükseldi sular taşmak üzere diye. Hemen buraya geldim, çocuklar içeride masa ve sandalyeleri kurtarmaya çalışıyorlardı. İçeride bir metreye yakın su vardı. Tabi baktık her şey sele kapıldı gidiyor bırakmalarını istedim her şeyi. 7-8 kişi dışarı çıkarttık, sular bir anda yükselince 3 çocuk içeride kaldı. Alamaz duruma geldik. Onlara çatıya çıkmalarını söyledik. Bu olay saat 08.00-08.30 civarında oldu. Saat 11.00’e kadar jandarma komutanımız, kaymakamlık, Erdemir ve AKUT’u aradık. Jandarma komutanı alay komutanını aramış. Helikopter istedik çocukları kurtarmak için. Yarım metre daha yükselse onları kaybedecektik. Sonunda AKUT’un zodiak botu geldi. Onlarla beraber mahsur kalan çocukları kurtardık. Hayvanlarımızdan maymunlarımızı ve tavuklarımızı kaybettik. Keçilerimiz ve atlarımızın iplerini çözdük kendilerini yüzerek kurtardılar. Bizim için önemli olan çocukları kurtarmaktı. Tek sevincimiz o” Kurtarma çalışmalarına yardım eden köy sakinlerinden İsa Genç de bölgeye geldiğinde her tarafın sular altında olduğunu gördüğünü belirterek, çatıda mahsur kalan üç kişinin kurtarma ekipleri tarafından zodiak botla kıyıya alındığını söyledi. Süleymanbeyler ve Aydınlar köyü civarında su seviyesi giderek azalırken yetkililer suların yeniden yükselme ihtimaline karşılık vatandaşları dere kenarına yanaşmamaları konusunda uyardı.


Sel Afetinde Mahsur Kalan Dokuz Kişi Kurtarıldı
Yalçın Koşukavak: “Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm”
Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, Çorum FK maçının ardından, “Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm. Rakip bizi çok domine etseydi, oynasaydı, oyun gücüyle yenseydi belki bu cümleleri kullanmayacaktım” dedi.
Trendyol 1. Lig play-off 1. tur mücadelesinde Çorum FK, evinde Ankara Keçiörengücü’nü 1-0 mağlup ederek tur atladı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, değerlendirmelerde bulundu. Oyuncularını gösterdikleri mücadeleden dolayı tebrik eten Koşukavak, penaltı golüyle elenmelerinden dolayı üzgün olduklarını dile getirdi.
“15. sıradan gelip burada böyle bir başarı sağladık”
Play-off maçlarının zor olduğunu dile getiren Koşukavak, “Bizim için zor bir deplasmandı. Bunu söylememe gerek yok zaten. İki takım arasındaki farkları Türkiye biliyor. Oyunda ilk 10 ila 20. dakika arası biraz baskı yedik. Çorum orada penaltıdan bir golü buldu. Sonra biz oyuna çok hükmetmeye başladık. Bir tane geçiş hücumundan bir pozisyon verdik. Kaleci Emre kurtardı. Sonra oyun ikinci yarı tamamen Çorum yarı sahasında oynandı. Aslında topu 18’e çok getirdik. Orada golü bulsak maçı uzatabilirdik. Son dakika da bir pozisyon var. Oyunu yorumladığınız zaman, oyuncularıma teşekkür ediyorum. Çünkü bizim geliş hikayemizden dolayı biraz da üzgünüm. Bir penaltıyla böyle beklentisi olan bir takıma karşı, bu kadar ciddi bir oyun oynayıp elenmek işin açıkçası beni üzüyor. Çünkü 12. hafta geldim takıma, 15. sıradaydı. Yukarıdaki altı takım hiç değişmedi bu ligde, ekonomik güçten, kadro yapısından dolayı sürekli onlar yukarıda vardı. Sürekli yedinci sıra değişiyordu. 15. sıradan biz gelip burada böyle bir başarı sağladık, play-off’a oynamaya hak kazandık. Çok genç oyuncularımız var ve kariyerinin sonunda çok oyuncularımız var. Ona rağmen bugünkü oyundan da oldukça memnunum. Sadece bir penaltıyla elendiğimiz için üzgünüm. Rakip bizi çok domine etseydi, oynasaydı, oyun gücüyle yenseydi, belki bu cümleleri kullanmayacaktım. Onun adına çok üzgünüm. Çorum FK’ya da ilerleyen maçlarda başarılar dilerim” dedi.


