Reklam
Reklam

Sel Afetinde Mahsur Kalan Dokuz Kişi Kurtarıldı

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Haziran, 2014 13:21 tarihinde yayınlandı
0

ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesindeki sel felaketinde bir çiftlik ile piknik alanında mahsur kalan dokuz kişi saatler sonra kurtarılabildi. Kdz. Ereğli ilçesinde aşırı yağış sonucu oluşan sel felaketi Süleymanbeyler köyündeki iki çiftlikle Aydınlar köyündeki piknik alanını sular altında bıraktı. Süleymanbeyler köyündeki Güneşli deresinin karşı tarafındaki çiftlikte mahsur kalan altı kişi ile Aydınlar köyünde bulunan piknik alanı çalışanların üç kişi yapılan yoğun çalışmalar sonrası zodiak botla kurtarıldı. Sel nedeniyle sular altında kalan piknik alanındaki bazı hayvanlar telef oldu. Piknik alanının sahibi Özcan Sarı, sel nedeniyle üç işçisinin çatıda mahsur kaldığını ve uzun süre onları kurtarmak için yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Piknik alanının tamamen yok olduğunu dile getiren Sarı, tek sevinçlerinin cay kaybı yaşanmaması olduğunu ifade etti. Sarı gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: “Burada piknik alanı olarak halkımıza hizmet veriyorduk. Sabah saat 07.30 gibi gece bekçimiz aradı, dere yükseldi sular taşmak üzere diye. Hemen buraya geldim, çocuklar içeride masa ve sandalyeleri kurtarmaya çalışıyorlardı. İçeride bir metreye yakın su vardı. Tabi baktık her şey sele kapıldı gidiyor bırakmalarını istedim her şeyi. 7-8 kişi dışarı çıkarttık, sular bir anda yükselince 3 çocuk içeride kaldı. Alamaz duruma geldik. Onlara çatıya çıkmalarını söyledik. Bu olay saat 08.00-08.30 civarında oldu. Saat 11.00’e kadar jandarma komutanımız, kaymakamlık, Erdemir ve AKUT’u aradık. Jandarma komutanı alay komutanını aramış. Helikopter istedik çocukları kurtarmak için. Yarım metre daha yükselse onları kaybedecektik. Sonunda AKUT’un zodiak botu geldi. Onlarla beraber mahsur kalan çocukları kurtardık. Hayvanlarımızdan maymunlarımızı ve tavuklarımızı kaybettik. Keçilerimiz ve atlarımızın iplerini çözdük kendilerini yüzerek kurtardılar. Bizim için önemli olan çocukları kurtarmaktı. Tek sevincimiz o” Kurtarma çalışmalarına yardım eden köy sakinlerinden İsa Genç de bölgeye geldiğinde her tarafın sular altında olduğunu gördüğünü belirterek, çatıda mahsur kalan üç kişinin kurtarma ekipleri tarafından zodiak botla kıyıya alındığını söyledi. Süleymanbeyler ve Aydınlar köyü civarında su seviyesi giderek azalırken yetkililer suların yeniden yükselme ihtimaline karşılık vatandaşları dere kenarına yanaşmamaları konusunda uyardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Arda Güler’in Maç Sonu Tepkisi Gündem Oldu

6be4d367 d3f6 4869 bcf9 62e37a6aa75f
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
15 Haziran, 2026 14:51 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

2026 FIFA Dünya Kupası D Grubu’ndaki ilk maçında Avustralya’ya 2-0 mağlup olan A Milli Futbol Takımı’nda karşılaşma sonrası yaşanan bir an, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı.

Mücadelenin sona ermesinin ardından milli futbolcu Arda Güler’in verdiği tepki milyonlarca kişi tarafından izlendi. Şok yenilginin ardından büyük üzüntü yaşayan genç yıldızın, son düdüğün çalmasıyla birlikte öfkesini gizleyemediği görüldü.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Arda Güler’in hakeme tepki gösterdiği, ardından bileğine taktığı bandı çıkararak yere fırlattığı anlar dikkat çekti. Kısa sürede yayılan görüntüler futbolseverler arasında geniş tartışmalara neden olurken, genç oyuncunun yaşadığı hayal kırıklığı gündemin en çok konuşulan konularından biri oldu.

Dünya Kupası’na mağlubiyetle başlayan A Milli Takım, gruptaki ikinci maçında Paraguay ile karşı karşıya gelecek. Kritik mücadele 20 Haziran Cumartesi günü saat 06.00’da oynanacak.

Öte yandan teknik heyet ve futbolcular, Avustralya yenilgisinin ardından gözlerini Paraguay karşılaşmasına çevirirken, gruptan çıkma umutlarını sürdürmek için sahaya mutlak galibiyet hedefiyle çıkacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin