Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
06 Haziran, 2014 13:21 tarihinde yayınlandı
0

Sel Afetinde Mahsur Kalan Dokuz Kişi Kurtarıldı

ZONGULDAK ’ın Ereğli ilçesindeki sel felaketinde bir çiftlik ile piknik alanında mahsur kalan dokuz kişi saatler sonra kurtarılabildi. Kdz. Ereğli ilçesinde aşırı yağış sonucu oluşan sel felaketi Süleymanbeyler köyündeki iki çiftlikle Aydınlar köyündeki piknik alanını sular altında bıraktı. Süleymanbeyler köyündeki Güneşli deresinin karşı tarafındaki çiftlikte mahsur kalan altı kişi ile Aydınlar köyünde bulunan piknik alanı çalışanların üç kişi yapılan yoğun çalışmalar sonrası zodiak botla kurtarıldı. Sel nedeniyle sular altında kalan piknik alanındaki bazı hayvanlar telef oldu. Piknik alanının sahibi Özcan Sarı, sel nedeniyle üç işçisinin çatıda mahsur kaldığını ve uzun süre onları kurtarmak için yetkililere ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Piknik alanının tamamen yok olduğunu dile getiren Sarı, tek sevinçlerinin cay kaybı yaşanmaması olduğunu ifade etti. Sarı gazetecilere yaptığı açıklamada, şöyle konuştu: “Burada piknik alanı olarak halkımıza hizmet veriyorduk. Sabah saat 07.30 gibi gece bekçimiz aradı, dere yükseldi sular taşmak üzere diye. Hemen buraya geldim, çocuklar içeride masa ve sandalyeleri kurtarmaya çalışıyorlardı. İçeride bir metreye yakın su vardı. Tabi baktık her şey sele kapıldı gidiyor bırakmalarını istedim her şeyi. 7-8 kişi dışarı çıkarttık, sular bir anda yükselince 3 çocuk içeride kaldı. Alamaz duruma geldik. Onlara çatıya çıkmalarını söyledik. Bu olay saat 08.00-08.30 civarında oldu. Saat 11.00’e kadar jandarma komutanımız, kaymakamlık, Erdemir ve AKUT’u aradık. Jandarma komutanı alay komutanını aramış. Helikopter istedik çocukları kurtarmak için. Yarım metre daha yükselse onları kaybedecektik. Sonunda AKUT’un zodiak botu geldi. Onlarla beraber mahsur kalan çocukları kurtardık. Hayvanlarımızdan maymunlarımızı ve tavuklarımızı kaybettik. Keçilerimiz ve atlarımızın iplerini çözdük kendilerini yüzerek kurtardılar. Bizim için önemli olan çocukları kurtarmaktı. Tek sevincimiz o” Kurtarma çalışmalarına yardım eden köy sakinlerinden İsa Genç de bölgeye geldiğinde her tarafın sular altında olduğunu gördüğünü belirterek, çatıda mahsur kalan üç kişinin kurtarma ekipleri tarafından zodiak botla kıyıya alındığını söyledi. Süleymanbeyler ve Aydınlar köyü civarında su seviyesi giderek azalırken yetkililer suların yeniden yükselme ihtimaline karşılık vatandaşları dere kenarına yanaşmamaları konusunda uyardı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
0123
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mayıs, 2026 09:45 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kekik toplarken kurtlarla karşılaştı

Karabük’te kekik toplamak için Bulak Kanyonu’na giden vatandaş, yamaçta dolaşan 3 kurdu cep telefonu kamerasıyla görüntüledi.

Bulak Kanyonu’nda gezintiye çıkan vatandaş, kanyonun dik yamacında hareketlilik fark etti. Çalılar ve çam ağaçları arasında dolaşan 3 kurdu gören vatandaş, o anları cep telefonu kamerasıyla kaydetti.

Görüntülerde, kayalık ve sık bitki örtüsüyle kaplı yamaçta ilerleyen kurtların bir süre çevreyi gözlemlediği görüldü. Bölgede dolaşan kurtlar, daha sonra dik araziden tırmanarak ormanlık alanda gözden kayboldu.

Kurtların yerleşim yerine yakın noktada görüntülenmesi, bölgedeki yaban hayatı hareketliliğini ortaya koydu.

Bizi sosyal medyadan takip edin