Karabük Postası tarafından
07 Temmuz, 2014 08:25 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

ŞEHR-İ RAMAZAN Etkinlikleri Devam Ediyor

KASTAMONU Belediyesi tarafından düzenlenen Şehr-i Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Kuzeykent Kapalı Pazaryerinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında iftar yemeğinin ardından tiyatro gösterisi sahne aldı. Elit Organizasyon aracılığıyla Kastamonu Belediyesi tarafından Şehr-i Ramazan etkinliklerinin ikincisi Kuzeykent Kapalı Pazaryerinde gerçekleşti. İftar yemeği öncesinde Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, vatandaşların sorunlarını dinledi. Şikayet ve istekleri not alan Başkan Babaş, bu istek ve şikayetleri değerlendireceğini söyledi. İftar yemeğinin ardından Tahir İlker Çocuk Tiyatrosu oyuncuları gösterilerini sergiledi. Etkinlikte yapılan ateş gösterisi çocukların olduğu kadar yetişkinlerinde büyük ilgisini çekti. Gösterilerin ardından sahneyi Kastamonu Şehri Dilara Türk Müziği Topluluğu aldı. Dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşatan müzik topluluğu kulakların pasını sildi. Etkinlikler sırasında konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Belediyemiz tarafından düzenlenen şehri ramazan etkinliklerinde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bilindiği üzere manevi hazzın zirve yaptığı peygamber efendimizin, evveli rahmet ortası mağfiret, sonu da günahlardan kurtuluş olarak nitelendirdiği ramazana ulaşmış bulunuyoruz. Rabbimize sonsuz şükürler ediyor hayırlara vesile olmasını diliyorum. Mahalle muhtarlarımızın belirlediği ve Kastamonu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden aldığımız bilgiler doğrultusunda ihtiyaç sahibi 5 bin aileye gıda yardımı dağıtıyoruz. Bundan sonrada bu etkinlikler daha da yaygınlaşacağını sizlere mücadele ediyorum. Çocuklar ve sizlerin etkinliklere yoğun bir ilgisi var bizde bu ilgiye kayıtsız kalmayıp bu işi daha da ileri götürerek önümüzde ki yıllarda sizleri eğlenmenizi sağlayacağız” dedi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Ocak, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün tamamlandı

Bu yıl Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda düzenlenen SNX Türkiye Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası’nda ilk gün sıralama yarışlarıyla tamamlandı.
Uluslararası organizasyonun ilk gününde, Rize’nin Güneysu ilçesine bağlı Handüzü Yaylası’nda gerçekleştirilen yarışlar büyük ilgi gördü. Sporcuların zorlu doğa koşullarında sergilediği performanslar izleyenlerden alkış alırken, Handüzü Yaylası’nda görsel şölen oluşturdu. Etkinlik alanını dolduran vatandaşlar, Dünya Kar Motosikleti Şampiyonası heyecanını yakından takip etme fırsatı buldu. Organizasyonun ilk etabında kadınlar ve erkekler kategorilerinde 650 metre uzunluğundaki pistte antrenman ve sıralama turları yapıldı. Karla kaplı zorlu parkurda gerçekleştirilen mücadelelerde ABD, Finlandiya, İsveç, Norveç, Çekya ve İtalya’nın da aralarında bulunduğu 8 ülkeden, 7 kadın ve 21 erkek sporcu, antrenmanların ardından sıralama turlarında piste çıktı.
Kadınlar kategorisinde iki ayrı sıralama etabı gerçekleştirilirken, erkekler kategorisinde ise iki grup halinde yapılan sıralama turlarının yanı sıra son şans turları da düzenlenerek ilk gün programı tamamlandı.

İhsan Selim Baydaş: "Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık"
Rize’nin kış sporları olarak tesisleşmeyle birlikte bu tip organizasyonlar için kalıcı kalıcı bir hal alacağını ve bu vizyon için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, "Arkamızda muhteşem Kaçkar Dağları var, karşımızda Karadeniz var. İki güzelliği aynı anda görüyoruz. Etkinliğimizi aylar süren bir çalışma neticesinde gerçekleştiriyoruz. Dünyanın bir çok yerinden gelen sporcularla muhteşem bir başlangıç yaptık. Her yer cıvıl cıvıl. Hemşehrilerimiz hem yayla keyfi çıkarıyor. Hem hava harika hem ortam harika. Bu organizasyonların devam edeceğini ancak bununla kalmayacağını, yavaş yavaş kış tesisleşmesinin, kış sporlarının kalıcı merkezi haline geleceğini de söylüyoruz. Bunlar bunun ilk adımları olacak" ifadelerini kullandı.

Ahmet Temurci: "Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Uluslararası Organizasyonlar ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Ahmet Temurci ise Handüzü’nün rastgele seçilmediğinin altını çizerek, "Biz bakanlık olarak bu programa sadece bir turizm etkinliği olarak bakmıyoruz. Bakanlığımızın uzun vadede bir spor turizmi vizyonu var. Bu etkinlikte o vizyonun sahadaki en güçlü örneklerinden bir tanesi. Dünya Kar Motosikleti şampiyonası dünyanın en önde gelen organizasyonlarından bir tanesi. Handüzü’nün seçilmesi bir rastlantısal durum değil. Rize aslında bu organizasyona hazırlandı. Handüzü aslında federasyon tarafından bilinçli bir tercih. Burada ki kar kalitesi, zemin yapısı, güvenlik alanları birçok anlamda farklı unsurlar birlikte değerlendirildi. Ve burada organizasyonun yapılmasına karar verilmeden önce birçok defa teknik inceleme ve gezilerde bulunuldu. Bu incelemelerin sonucunda organizasyon için Handüzü yeterli bulunarak, buraya verildi" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin