ŞEHR-İ RAMAZAN Etkinlikleri Devam Ediyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
07 Temmuz, 2014 08:25 tarihinde yayınlandı
0
0

ŞEHR-İ RAMAZAN Etkinlikleri Devam Ediyor

KASTAMONU Belediyesi tarafından düzenlenen Şehr-i Ramazan etkinlikleri tüm hızıyla devam ediyor. Kuzeykent Kapalı Pazaryerinde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında iftar yemeğinin ardından tiyatro gösterisi sahne aldı. Elit Organizasyon aracılığıyla Kastamonu Belediyesi tarafından Şehr-i Ramazan etkinliklerinin ikincisi Kuzeykent Kapalı Pazaryerinde gerçekleşti. İftar yemeği öncesinde Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, vatandaşların sorunlarını dinledi. Şikayet ve istekleri not alan Başkan Babaş, bu istek ve şikayetleri değerlendireceğini söyledi. İftar yemeğinin ardından Tahir İlker Çocuk Tiyatrosu oyuncuları gösterilerini sergiledi. Etkinlikte yapılan ateş gösterisi çocukların olduğu kadar yetişkinlerinde büyük ilgisini çekti. Gösterilerin ardından sahneyi Kastamonu Şehri Dilara Türk Müziği Topluluğu aldı. Dinleyenlere unutulmaz bir gece yaşatan müzik topluluğu kulakların pasını sildi. Etkinlikler sırasında konuşan Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Belediyemiz tarafından düzenlenen şehri ramazan etkinliklerinde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Bilindiği üzere manevi hazzın zirve yaptığı peygamber efendimizin, evveli rahmet ortası mağfiret, sonu da günahlardan kurtuluş olarak nitelendirdiği ramazana ulaşmış bulunuyoruz. Rabbimize sonsuz şükürler ediyor hayırlara vesile olmasını diliyorum. Mahalle muhtarlarımızın belirlediği ve Kastamonu Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden aldığımız bilgiler doğrultusunda ihtiyaç sahibi 5 bin aileye gıda yardımı dağıtıyoruz. Bundan sonrada bu etkinlikler daha da yaygınlaşacağını sizlere mücadele ediyorum. Çocuklar ve sizlerin etkinliklere yoğun bir ilgisi var bizde bu ilgiye kayıtsız kalmayıp bu işi daha da ileri götürerek önümüzde ki yıllarda sizleri eğlenmenizi sağlayacağız” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
caycumada 1 mayis coskusu feXBR6VB
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Çaycuma’da 1 Mayıs Coşkusu

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikle kutlandı. Selüloz-İş Sendikası Çaycuma Şubesi, Belediye-İş Sendikası ve Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliği öncülüğünde gerçekleştirilen programa çok sayıda kişi katıldı.

Kutlamalara Selüloz-İş ve Belediye-İş Sendikası üyesi işçiler, Eğitim Sen ve SES üyelerinin yanı sıra Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, CHP İlçe Başkanı Fahri Diler, CHP Kadın Kolları Başkanı Çiler Girgin Başoğlu, CHP Zonguldak 23. ve 24. Dönem Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Türkiye İşçi Emeklileri Çaycuma Şube Başkanı Nizamettin Eyidoğan, Ziraat Odası Başkanı Rıza Çapkın, Köy Koop Başkanı Bayram Cura, Selüloz-İş Çaycuma Şube Başkanı Cüneyt Gümüşok, Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, ADD Çaycuma Şube Başkanı Nilgün Çelik ile belediye ve il genel meclisi üyeleri katıldı.

Saygı duruşuyla başlayan programda konuşan Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, 1 Mayıs’ın yalnızca bir bayram değil, aynı zamanda emek, özgürlük ve demokrasi mücadelesinin simgesi olduğunu belirtti. Akyol, konuşmasında işçi hakları, ifade özgürlüğü, adalet ve sosyal eşitlik konularına dikkat çekerek, insanca yaşam, güvenceli iş, örgütlenme özgürlüğü ve demokratik bir gelecek taleplerini dile getirdi.

Etkinlikte söz alan Selüloz-İş Çaycuma Şube Başkanı Cüneyt Gümüşok ise 1 Mayıs’ın emeğin, alın terinin ve dayanışmanın günü olduğunu vurgulayarak, işçilerin hak mücadelesinin önemine dikkat çekti.

Konuşmaların ardından katılımcılar marşlar ve sloganlar eşliğinde halay çekerek 1 Mayıs’ı kutladı. Program, birlik ve dayanışma mesajlarıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin