Karabük Üniversitesi ile Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı iş adamı Şefik Yılmaz Dizdar arasında Safranbolu Meslek Yüksekokulunun yeni binasının yapımı için protokol imzalandı.
Rektörlük protokol odasında gerçekleşen törende Safranbolu’daki KBÜ Rektörlük konutu ve Safranbolu MYO atölyelerin bulunduğu alana iş adamı Şefik Dizdar tarafından yapılacak yeni binanın yapımı için protokol imzalandı.
Protokol kapsamında; Karabük Üniversitesi Safranbolu Meslek Yüksekokulunun yeni binasının inşaatı ile ilgili her türlü harcama ve giderler hayırsever iş adamı Şefik Dizdar tarafından karşılanacak. Kısa süre içerisinde inşaat çalışmalarına başlanacağı belirtilen binanın en geç 2019 yılının Eylül ayında tamamlanması planlanıyor.
Toplamda 3 bin 703 metrekare kapalı alana sahip olacak yeni Meslek Yüksekokulu binasında normal sınıflar, çizim sınıfları, laboratuarlar, öğretim elemanı ve memur odaları, seminer ve toplantı salonları, grup çalışma odaları ve mescit bulunacak.


Şefik Dizdar ile “Safranbolu MYO Binası Yapım Protokolü” imzalandı
Genç polis memuru evinde hayatını kaybetti
DÜZCE (İHA) – Düzce’de görev yapan 30 yaşındaki polis memuru Samet Özdemir, babasının kendisinden haber alamaması üzerine evine giren meslektaşları tarafından hareketsiz halde bulundu. Yaklaşık 3 gündür ağır grip geçirdiği öğrenilen genç polisin kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği belirlendi. Cenaze, düzenlenen törenin ardından Zonguldak’a uğurlandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 4 yıllık polis memuru Samet Özdemir’den dün saat 18.30’dan itibaren haber alamayan babası, hayatından endişe ederek durumu oğlunun meslektaşlarına bildirdi. İhbar üzerine Özdemir’in Aziziye Mahallesi 992. Sokak’taki evine giden polis ekipleri, kapının açılmaması üzerine Düzce Belediyesi itfaiye ekiplerinden destek istedi.
İtfaiye ekiplerinin yardımıyla balkondan eve giren ekipler, genç polis memurunu odasında yerde hareketsiz yatarken buldu. Olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince yapılan kontrolde, Özdemir’in hayatını kaybettiği tespit edildi.
3 gündür ağır grip geçiriyordu
Yapılan ilk incelemelerde, bilinen herhangi bir kronik sağlık sorunu olmayan genç polisin kalp krizi sonucu vefat ettiği belirlendi. Özdemir’in son 3 gündür ağır grip belirtileri yaşadığı öğrenildi.
Hayatını kaybeden Özdemir için Düzce Şehir Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Düzce İl Emniyet Müdürlüğü personelinin ve sevenlerinin katıldığı törenin ardından, genç polis memurunun cenazesi defnedilmek üzere memleketi Zonguldak’a uğurlandı.


