Sedye ile geldiği hastanede felçli hasta ilk adımlarını atmaya başladı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ocak, 2024 12:36 tarihinde yayınlandı
0
0

Sedye ile geldiği hastanede felçli hasta ilk adımlarını atmaya başladı

Barre Sendromu’na yakalanan Fatma Şahin, felçli geldiği Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ‘Robot Destekli Yürüme Sistemi’ sayesinde ilk adımlarını atmaya başladı.

Karacasu beldesi sınırları içerisinde olan 200 yatak kapasiteli İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi ’yürüyemez’ denilen hastalara umut olmaya devam ediyor. Yaklaşık 6 ay önce Sakarya’da yaşayan Fatma Şahin, Guillain-Barre Sendromu’na yakalanarak belden aşağısı felç oldu. Yürüme kabiliyetini kaybeden ve iki elini hareket ettiremeyen Fatma Şahin, çeşitli hastanelerde eşi Hasan Şahin ile birlikte çare aradı. Aradığını bulamayan ve yatalak şekilde hayatına devam eden Fatma Şahin, tavsiye üzerine Bolu İzzet Baysal Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne geldi. Sedye ile hastaneye getirilen Şahin, yaklaşık 3 aylık tedavinin ardından ilk adımlarını atmaya başladı. ‘Robot Destekli Yürüme Sistemi’ sayesinde tekrardan yürüme kabiliyetini kazanmaya başlayan Fatma Şahin, mutlu olduğunu ifade etti.

“Yatalak olarak geldiğim hastaneden yürüyerek çıkmak istiyorum”

3 aylık tedavinin ardından ilk adımlarını atmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Fatma Şahin, “6 aydır felçliyim. Buraya sedye ile geldim. Çok şükür şimdi yürümeye başladım. 3 ayda ilk adımlarımı atmaya başladım. Robot yürüme makinesi yürümeme çok faydalı oldu. Eşim de yanımdan hiç ayrılmadı. Hep destek oldu. İki elim ve iki ayağım felçliydi. Şuan hareket ediyorum. Adım atabiliyorum. Çok mutluyum. Allah razı olsun devletimizden, doktorlarımızdan. Yatalak olarak geldiğim hastaneden yürüyerek çıkmak istiyorum. Allah’ın izniyle” diye konuştu.

“Hastalık süresi boyunca seve seve ilgilendim eşimle”

Hasan Şahin, “Kurban Bayramı’nın birinci günü eşimin iki eli ve iki ayağı felç oldu. Sonra ambulans çağırdık. Akyazı devlet hastanesine gittik. Oradan bizi Sakarya’ya sevk ettiler. Araştırma hastanesindeki bizi muayene edecek doktorumuz izinliymiş. Doktoru aradılar hemen gelerek eşime ilk müdahaleyi yaptı. Teşhisleri konuldu ve bir hafta boyunca sıkı bir müşahede altında tuttular. Sakarya’da 1 ay kaldıktan sonra bizi eve gönderdiler, evde eşimin yanına hiç ziyaretçi almadık. İlaçlarla tedavi devam etti. 3 ay boyunca ilaç tedavisi gördü. Sonrasında ise Bolu Fizik Tedavi Hastanesi’ni tavsiye ettiler. Buraya geldik muayenemizi yaptırdık kayıt işlemlerini yaptırdık. Burada yapılan tedavilerle kısa süre içerisinde çok iyi netice aldık. Şuanda eşim yürüyüş robotunu kullanıyor. Robot sayesinde beynine emir veriliyor. Artık son aşamaya gelindi, yavaş yavaş ilk adımlarını atmaya başladı. Buraya ilk geldiğimizde eşim yatalaktı. Çok iyi geldi bu hastanedeki tedavi. Allah devletimize zeval vermesin. Mutluyuz. Hastalık süresi boyunca seve seve ilgilendim eşimle. Eşimi bu dereceye getiren biraz da kendi emeklerim” dedi.

“Hem ellerinde hem de ayaklarında herhangi bir hareket yoktu”

Hastalık süresinde Fatma Şahin ile ilgilenen Fizyoterapi Teknikeri Dr. Rıfat Adıay, “İlk geldiğinde hem ellerinde hem de ayaklarında herhangi bir hareket yoktu. Şu anda çok şükür dört ayaklı walker ile yürümeye başladı” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bakan gurlekten konuralpe ovgu dolu sozler her vatandasimiz konuralpi gormeli YifnbDtk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Mart, 2026 20:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Bakan Gürlek’ten Konuralp’e övgü dolu sözler: “Her vatandaşımız Konuralp’i görmeli”

Adalet Bakanı Akın Gürlek, yurt ziyaretleri kapsamında üçüncü durağı Düzce’de yaptığı temaslar kapsamında Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve il protokolü ile birlikte Konuralp Antik Tiyatrosu’nu ziyaret etti. Antik tiyatro ziyaretine seyir terasından başlayan Bakan Gürlek, manzaranın güzelliği ve tarihi yapıya övgülerini sıraladı.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bir dizi ziyaret kapsamında Düzce’ye gelen Adalet Bakanı Akın Gürlek’i Konuralp Antik Tiyatrosu’nda ağırladı. Burada seyir terasından hem antik tiyatroyu hem de eşsiz Düzce manzarasını izleyen Bakan Gürlek’e Düzce Valisi Mehmet Makas, Milletvekilleri Ayşe Keşir ve Ercan Öztürk, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Yasin Emre, başta olmak üzere il protokolü de eşlik etti.

Başkan Özlü: “Fatih İstanbul için neyse, Konuralp Gazi de Düzce için odur”

Konuralp’in tarihi ve önemi hakkında açıklamada bulunan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kazı alanında yapılan çalışmalar ve turizm yatırımları hakkında Bakan Gürlek’i bilgilendirerek şunları söyledi: “Konuralp son derece önemli bir mekan. Bundan 700 yıl kadar önce Konuralp Gazi Bilecik, Sakarya, Bolu ve Düzce’yi fetheden komutan. İstanbul için Fatih Sultan Mehmet ne ise, Düzce için de Konuralp Gazi odur. İstanbul’a en yakın antik tiyatro Düzce’de ve sağlam. İnşallah en kısa zamanda burayı restore etmeye başlayacağız. Burası yaklaşık 3 bin kişinin etkinlik yapabileceği bir kapasiteye sahip. Buraya haftada yaklaşık 10 bin kişi getirmeyi hedefliyoruz.”

Gürlek: “Bu manzara karşısında büyülendim”

Konuralp Antik Tiyatrosu’nu ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Adalet Bakanı Akın Gürlek de gördüğü manzara karşısında büyülendiğini söyleyerek tarihe ve arkeolojiye meraklı herkesi Düzce’ye davet etti. Akın Gürlek konuşmasında şunları söyledi: “İnsan tarihi ortamdan da etkileniyor. Gerçekten de belediye binası yerine buraya gelmemiz bizim için de çok güzel oldu. Ben çok etkilendim. Bu antik tiyatro büyüleyici bir yer. Başkanımız da burada çok güzel çalışmalar yapıyor. Ben bütün tarihe meraklı, arkeolojiye meraklı vatandaşlarımıza buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Gerçekten insanın tüyleri diken diken oluyor hem manzara hem de tarihi doku bir arada. Bu tarihi yeri de sizin sayenizde gördük.”

Hem atölye hem müze olacak

Konuralp Antik Tiyatrosu’ndan çıkarılan tarihi eserlerin sergilenmesi için hazırlanan Müze Projesi hakkında da konuşan Başkan Özlü, müzenin en önemli özelliklerinden biri olarak öğrencilere açık olmasını işaret etti ve şunları söyledi: “Burada son 5-6 yılda çok güzel eserler bulduk. Onları sergileyeceğimiz bir müze yapıyoruz. Müzemizin bir özelliği var, buradaki üniversitenin arkeoloji bölümünden öğrenciler burada eğitim alacaklar. Onların atölyeleri var bizim bulduğumuz eserleri temizleyecekler, sıralandıracaklar.”

Antik Tiyatronun sahne kısmını da gezen heyet daha sonra burada çektirilen hatıra fotoğrafının ardından alandan ayrıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin