Reklam
Reklam
s12 1
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
18 Kasım, 2025 15:37 tarihinde yayınlandı
0

Başhekim Çebi’den “Ağız ve Diş Sağlığı Haftası” Mesajı

Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Taylan Çebi, 17-23 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı Haftası ve 22 Kasım Diş Hekimleri Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Prof. Dr. Çebi, mesajında, bilimsel diş hekimliği eğitiminin 22 Kasım 1908’de başlaması nedeniyle her yıl 22 Kasım’ın Diş Hekimleri Günü, 17-23 Kasım’ın ise toplumun ağız ve diş sağlığı konusundaki farkındalığını artırmak, doğru alışkanlıklar kazandırmak ve mesleki sorunlara dikkat çekmek amacıyla Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlandığını hatırlattı.

“AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI, GENEL SAĞLIĞIN TEMELİDİR”

Sağlığın fiziksel, ruhsal ve sosyal olarak tam bir iyilik hali olduğunu vurgulayan Başhekim Çebi, “Sağlığın insan vücudundaki temelini de ağız ve diş sağlığı oluşturmaktadır. Bireylerde mevcut olan ağız ve çevresi hastalıkları, sindirim, solunum, boşaltım sistemi hastalıklarına ve kalp-damar hastalıklarına neden olabildiği gibi, birçok hastalığın da belirtisi olabilir” ifadelerini kullandı.

Ağız ve diş sağlığı problemlerinin Türkiye ve dünyadaki en önemli sağlık sorunları arasında yer almasına rağmen, toplumların bu konuya yeterince dikkat etmediğinin altını çizen Çebi, “Ağız ve diş sağlığı, genel sistemik sağlığın, yaşamsal fonksiyonların ve yaşam kalitesinin vazgeçilmez bir parçasıdır” dedi.

“EĞİTİM ŞART, KÜÇÜK YAŞTA BAŞLANMALI”

Toplumu bilinçlendirmek için eğitimin şart olduğunu belirten Prof. Dr. Çebi, şunları kaydetti:
“Eğitime özellikle küçük yaşlarda başlanmalı, ağız ve diş bakımı bireylerde alışkanlık haline getirilmelidir. Bu konuda öğretmenlerimize, anne ve babalara ve sağlık kuruluşlarına önemli görevler düşmektedir. Karabük Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak ilimizde bu tip eğitimlerin öncüsü olmaktayız ve öncü olmaya da devam edeceğiz.”

Prof. Dr. Ahmet Taylan Çebi, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Ağız ve diş sağlığı üzerinde özveri ile çalışan tüm saygıdeğer meslektaşlarımın, Diş Hekimlerimizin, Diş Hekimleri Günü’nü ve tüm ağız ve diş sağlığı çalışanlarının Ağız ve Diş Sağlığı Haftası’nı kutlar, çalışmalarında başarılar dilerim.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
imam hatipli kiz ogrenci ilceye birincilik ile dondu 5gWwuY4j
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü

Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.

Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.

Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu

Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin