Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Mart, 2024 13:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

Sarıçam, “Nitelikli eleman karşılamaya yönelik olarak işbaşı eğitim programlarını düzenliyoruz”

Karabük'te işsizlere ve özellikle gençlere yönelik teorik bilgileri pratiğe dönüştürerek mesleki deneyim ve tecrübe kazandırmayı amaçlayan “Aktif İşgücü Hizmetlerinin Yürütülmesine İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Bilgilendirme Toplantısı” yapıldı. Karabük Ticaret Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen programda konuşan İŞKUR İl Müdürü Ferhat Sarıçam, işbaşı eğitim programları ile gençlere ve dezavantajlı gruplara yeni istihdam kapıları açıldığını belirtti. “Personel maliyetleri her sektör ve işveren için en önemli gider kalemlerinden biridir" diyen Sarıçam, "Buralardan sağlanacak tasarrufların başında da devlet teşvikleri gelmektedir. Bizim bugün size anlatacağımız işbaşı eğitim programı İŞKUR'un sunmuş olduğu en önemli teşviktir. İşgücü piyasasında nitelikli eleman karşılamaya yönelik olarak işbaşı eğitim programlarını düzenliyoruz. İŞKUR Müdürlüğümüze kayıtlı dezavantajlı gruplar, kadınlar, engelliler, özellikle gençlerimiz başta olmak üzere kuruma kayıtlı işsizlerimiz teorik bilgilerine ilave olarak uygulamalı olarak iş yerlerinde mesleki deneyim ve tecrübe kazanmak adına imkan sağlıyoruz. Bir nevi staj ve oryantasyon programı da diyebiliriz. Program oldukça önemli ve programı önemsiyoruz" ifadelerini kullandı. Değişen İşbaşı Eğitim Programının (İEP) önemini ve kolaylıklarını aktararak bunun işveren için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Sarıçam, "5 ve üzeri çalışan işverenlerimizin istihdam edeceği her 1 personelin özelinde asgeri ücret tutarı ve İş kazası ve genel sağlık sigortasının 3 ay ile 9 ay arası, devletimiz tarafından karşılanması kursiyerlerimiz ve işverenlerimize önemli bir fırsattır. Bizim hedefimizde gençlerimiz var. Gençlerimizi tecrübe ve pratik ile buluşturarak vesile olma adına onlara yardımcı olmak istiyoruz" diye konuştu.

Yorumlar

  1. özer

    geçen sene ve geçmiş senelerdeki işkur işveren işci destekleri çok daha iyiydi. bugünkü destek ve 5 işci şartı oldukça seçici olmuş. bu programı çok daha iyiymiş gibi anlatmak ta anlamsız geliyor.orta ölçekli işletmeler için düzenlemeler şart.

Yeni yorumlara kapalı.

Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mart, 2025 22:19 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Köylülerden baraj projesine tepki

Karabük'te Devlet Su İşleri tarafından yapılacak olan içme suyu barajına köylüler zarar görecekleri gerekçesiyle tepki gösterdiler.

Devlet Su İşleri, Bulak Köyü sınırları içerisinde bulunan Mencilis Mağarası bölgesinde Bulak Barajı Projesi çerçevesinde çalışmalarına başladı. Yapılacak projeyle hem kendilerinin hem de doğanın zarar göreceğini belirten köylüler bölgeye gelerek çalışmaların devam etmesini engelledi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma ekipleri sevk edilirken, çalışmalar sırasında köyün içme suyu hatlarına zarar verildiği gerekçesiyle vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan köy muhtarı Mehmet Günbir, "Burada şuanda adını bilmediğimiz bir projenin çalışması var. Maalesef Bulaklılar yok sayılıp, kanun göz ardı ediliyor. Daha önce burada bir mahkeme kararı var. Bu bölgede Safranbolu'yla Bulakköy arasında 40 yıl sürmüş kesin karara bağlanmış bir mahkeme kararında yok sayarak tabiri caizse gecekondu usulü kimse duymadan iki gün içerisinde burada işlem yapmaya başlamışlar" dedi.

Çalışmalar sırasında köye giden su kanallarının da zarar gördüğünü belirten Günbir, "Şuanda yaklaşık 64 tane ailenin, evin su ihtiyacını karşılayan bir kanal var. Bu kanal da bizim bilgimiz olmadan imha etmek üzereler. Bu kanal eğer ki ilk yağmurda bir tane borumuz oradan çıkarsa onun tamiri uzun sürede yapılabilecek bir durum. O zaman da köy içerisinde çok büyük bir sıkıntımız olacak. Tarım, hayvancılık kuracak" diye konuştu.

Günbir, çalışmanın hukuksuz olduğunu ifade etti.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.