Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Şubat, 2024 00:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsunspor kış transfer dönemini 3 transferle kapattı

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, kış transfer sezonunda 3 oyuncuyu kadrosuna katarken, 3 oyuncusu ile de yollarını ayırdı.
FIFA tarafından verilen 2 dönem transfer yasağı sezon sonuna ertelenen Samsunspor, kış transfer döneminde 2’si yabancı 3 oyuncuyu kadrosuna kattı. 9 Şubat gecesi sona eren 2. Transfer ve Tescil dönemi döneminde kırmızı-beyazlı ekip Sivasspor’dan 33 yaşındaki kaleci Muammer Yıldırım ile 1,5 yıllık, 29 yaşındaki forvet Benito Raman ile 2,5 yıllık ve 25 yaşındaki kanat oyuncusu Arbnor Muja ile de 3,5 yıllık sözleşme imzaladı.
Samsunspor’da devre arasında ilk ayrılık Mickael Tırpan ile yaşandı. Tecrübeli futbolcu ile karşılıklı anlaşılarak sözleşmesi feshedildi. Tırpan, Belçika’nın Lierse takımına gitti. Sezon başında Porto’dan transfer edilen Nanu Gomes, Portekiz ligi ekiplerinden Estrela’ya sezon sonuna kadar kiralandı. Son ayrılık ise ilk devrenin tamamına yakınını sakatlıklarla geçiren forvet oyuncusu Gaetan Laura ile yaşandı. Laura, 1. Lig ekiplerinden Gençlerbirliği’ne sezon sonuna kadar kiralandı.
Samsunspor, sezonun geri kalanında şu isimlerle ligde kalma mücadelesi verecek:
“Ali Taha Demir (U19), Alim Öztürk, Alper Pazar, Arbnor Muja, Bedirhan Çetin (U19), Berhan Deniz (U19), Carlo Holse, Dinmukhamed Saiyn (U19), Efe Törüz (U19), Emre Kılınç, Enes Albak (U19), Ercan Kara, Flavien Tait, Halil Yeral, Mustafa Tan (U19), Jakup Szumski, Oliver Ntcham, Kingsley Schindler, Lubo Satka, Marc Bola, Marius Moundilmadji, Moryke Fofana, Muammer Yıldırım, Muhammed Gümüşkaya, Muhammet Özbaskıcı (U19), Nany Dimata, Okan Kocuk, Osman Çelik, Benito Raman, Van Drongelen, Soner Aydoğdu, Soner Gönül, Taha Tosun (U19), Taylan Antalyalı, Umut Kırılmaz (U19), Ait Bennasser, Yunus Çift ve Zeki Yavru.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Haziran, 2025 12:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Asya kökenli kene için hastalık bulaştırma riski şimdilik yok, patojen taraması yapılacak

Türkiye’de birinci defa görülen Asya uzun boynuzlu kenesinin şu an için hastalık taşıdığına dair rastgele bir bulgu bulunmadı.
Türkiye’de birinci kere tespit edilen Asya uzun boynuzlu kenesi (Haemaphysalis longicornis) hakkında açıklamalarda bulunan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Kısım Lideri Prof. Dr. Adem Keskin, şu an için ülkemizde tespit bu çeşide ilişkin örneklerin rastgele bir hastalık etkeni taşıdığına dair bilimsel bir bilgi bulunmadığını belirtti. Keskin, kenenin sonlu bir bölgede bulunduğunu, vatandaşlara panik yapmamaları davetinde bulundu. Kenelerin tabiatta birçok canlıdan kan emerek ömrünü sürdüren dış parazitler olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Keskin, bu nedenle hastalık taşıma potansiyeline sahip olsalar da, her vakit hastalığı bulaştırma da rol alacağı manasına gelmediğini vurguladı. Türkiye’de yaygın olarak bilinen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığının ana taşıyıcısının "Hyalomma marginatum" isimli kene çeşidi olduğunu tabir eden Keskin, bu virüsün dünya genelinde 30’dan fazla kene çeşidinde tespit edilebildiğini lakin bunların hepsinin bulaştırıcı olmadıklarını belirtti.

Prof. Dr. Keskin; "Bir kenede hastalık etkeninin bulunması, onun hastalık bulaştıracağı manasına gelmez"
Dünyada binden fazla kene çeşidi bulunduğunu belirten Keskin, "Keneler parazit canlılardır ve hastalık bulaştırma potansiyeli olan parazitlerdir. Fakat bir kenede hastalık etkeninin bulunması, onun hastalık bulaştıracağı manasına gelmez" dedi.
"Şu anda bu yeni tespit edilen tıbbın (Haemaphysalis longicornis) KKKA üzere önemli bir hastalık bulaştırdığına dair rastgele bir bulgu yok"
Yeni tespit edilen "Haemaphysalis longicornis" çeşidi için şimdi rastgele bir bilimsel çalışmanın yapılmadığını tabir eden Keskin, mevzuyla ilgili projelerin hazırlandığını ve Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından desteklenen çalışmalar kapsamında toplanılan kenelerde patojen taraması yapılacağını söyledi. Bu taramalarla, kelam konusu kene cinsinde patojen taraması yapılacak. "Şu anda bu yeni çeşidin KKKA üzere önemli bir hastalık bulaştırdığına dair rastgele bir risk kelam konusu değil. Ülkemizde bu hususta net bir bulgu yok. İlgili kurumlarla temas halindeyiz, iş birliği içinde yapılacak bilimsel araştırmalar sonuçlandığında kamuoyuyla şeffaf formda paylaşacağız" diyen Prof. Dr. Keskin, yapılan çalışmalar tamamlanmadan kesin yargılarda bulunmanın hakikat olmadığını da kelamlarına ekledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin