Reklam
Reklam

Samsun’daki kazada kolu kopan öğrenciyle ilgili sevindirici gelişme: “Ameliyat başarılı geçti”

samsundaki kazada kolu kopan ogrenciyle ilgili sevindirici gelisme ameliyat basarili gecti 89DIUWRF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Nisan, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da öğrencileri taşıyan servis aracının karıştığı trafik kazasında sağ kolu kopan 16 yaşındaki öğrenci, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı ameliyatla yeniden hayata tutundu. Yaklaşık 11 saat süren operasyonun ardından kopan uzuvda kan dolaşımı sağlanırken, hastanın genel durumunun stabil olduğu bildirildi.

Kaza, İlkadım ilçesi Kıran Mahallesi çevre yolunda meydana geldi. İstanbul’daki robot yarışmasından dönen Ünye Fen Lisesi öğrencilerini taşıyan Ünye Belediyesi’ne ait midibüsün devrilmesi sonucu 15 kişi yaralandı. Yaralılar çevredeki hastanelerde tedavi altına alınırken, öğrencilerden birinin kolu koptu. Ağır yaralanan 16 yaşındaki A.M.E., OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ameliyata alındı.

“Ameliyat 11 saat sürdü, canlılık kazandı”

Hastaneden yapılan açıklamada, “Hastanın acil serviste yapılan ilk değerlendirmelerinin ardından, kopan uzvun mikrocerrahi teknikle onarılması amacıyla Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı ile Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı ekiplerinin koordinasyonunda acil ameliyata alınmasına karar verilmiştir. Ortopedik kırıkların onarımı Doç. Dr. İsmail Büyükceran ve ekibi tarafından gerçekleştirilmiş; takiben Plastik Cerrahi olarak; Prof. Dr. Ahmet Demir, Doç. Dr. Murat Sinan Engin ve ekibi tarafından mikrocerrahi yöntemlerle damar, sinir ve yumuşak doku onarımları başarıyla yapılmıştır. Gerçekleştirilen cerrahi girişim sonucunda uzuvda yeniden kan dolaşımı sağlanarak canlılık elde edilmiştir. Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı’nın eşliğinde yaklaşık 11 saat süren ameliyat sonrasında hasta, yakın takip amacıyla yoğun bakım ünitesine alınmıştır. Hastanın tedavi ve izlem süreci, ilgili cerrahi branşlar ile yoğun bakım ekibi tarafından multidisipliner yaklaşımla sürdürülmektedir. Mevcut durumda hastanın genel durumu ve uzvun dolaşımı stabil seyretmektedir. Büyük uzuv kopmalarında klinik sonuçlar; yaralanmanın tipi, süresi ve eşlik eden faktörlere bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bu tür olgularda özellikle ilk bir haftalık dönem kritik öneme sahip olup, hastanın yakın takibi titizlikle devam ettirilmektedir” denildi

Bizi sosyal medyadan takip edin

Amasya’da 65. Kiraz Teşvik Yarışması yapıldı

amasyada 65 kiraz tesvik yarismasi yapildi pxHFc3zK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Türkiye’nin en eski kiraz teşvik yarışması Amasya’da 65 yıldır gerçekleştiriliyor. Geçen yıl bahçelerde yaşanan zirai don afeti nedeniyle yapılamayan yarışmada üretimin bol olduğu bu yıl ilk üçe giren kiraz üreticilerine altın hediye edildi.

Kentte düzenlenen 12-22 Haziran Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali kapsamında gerçekleştirilen yarışma öncesi Amasya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü teknik ekipleri bahçelerin yolunu tuttu. Titiz araştırmalar sonucu ödül almaya hak kazanan ürünler ile üreticileri belirlendi.

Birinci Alpaslan köyünden Yusuf Eser

Birinciliği Taşova ilçesine bağlı Alpaslan köyünden Yusuf Eser kazandı. Yarışmaya ailesiyle birlikte gelen Eser, ödül çekini Amasya Valisi Önder Bakan’ın elinden aldı. Yarışmada ikinci Aydınlık köyünden Hasan Hüseyin Erdem, üçüncü ise Ormanözü köyünden Murat Pamuklu üçüncü oldu. Şehzadeler Gezi Yolunda düzenlenen ödül törenine AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek, CHP Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu ile diğer yetkililer de katıldı. Halk oyunları ekibinin sahne aldığı yarışmayı izleyen vatandaşlara paketler halinde kiraz dağıtıldı.

“Türkiye’nin en eski kiraz yarışması”

Amasya Ziraat Odası Başkanı Mustafa Cebeci, “Türkiye’nin en eski kiraz yarışmasını Amasya’da yapıyoruz. 1962 yılından bu yana 65 yıldır bu yarışma geleneksel olarak yapılıyor. Sadece geçen yıl zirai afeti don nedeniyle ağaçlar meyve vermediği için yarışma yapılamamıştı. Dereceye giren üreticilerimizi kutluyorum” dedi.

Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekleniyor

Coğrafi işaretli Amasya kirazının Türk kirazı olarak tanındığını anlatan Cebeci, “Rusya, Almanya gibi ülkelere ilimizden kiraz ihracatı yapılıyor. Bu yıl yaklaşık 50 bin ton rekolte bekliyoruz” diye konuştu.

“1963’te dedemin diktiği kiraz ağaçlarından ürün alıyoruz”

Geleneksel yarışmanın bu yılki şampiyonu Yusuf Eser de, “1963 yılında dedemin diktiği kiraz ağaçlarını yetiştirerek ürün alıyoruz. Teknolojik gelişmeleri de takip ederek ailece üretim yapıyoruz. Bölgede kiraz üretiminin merkezi olmasını istediğimiz köyümüz Alpaslan’ın daha da gelişeceğine inanıyorum” şeklinde konuştu. Eser’in eşi Gülhanım Eser’de 65 yıldır süren yarışmanın bu yılki kazananın olmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

“Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi”

Ömrü bahçelerde şifa kaynağı kirazlardan toplayarak geçen Sadiye Öztürk, yarışmanın kazananlarını alkışlayarak kutladı. Geçen yıl kiraza hasret kaldıklarını hatırlatan Öztürk, “Bir tane bile kiraz yemek nasip olmamıştı. Ama bu sene Rabbim geçen sene vermediğinin iki katını verdi. Bol kirazımız var. Her yere yetecek inşallah” şeklinde konuştu. Yarışmaya Çiğdemlik köyünde katılan Ertan Uzun ise, genç bir çiftçi olarak üretim yapmayı sürdüreceğini vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin