Samsun’da uyuşturucu operasyonları: Binlerce ecza ele geçirildi
Samsun’da polis gruplarının düzenlediği operasyonlarda binlerce sentetik ecza ve çeşitli uyuşturucu unsurlar ele geçirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü gruplarınca, uyuşturucu ticareti ve kullanımının önlenmesine yönelik İlkadım, Bafra ve Asarcık ilçelerinde operasyonlar gerçekleştirildi. Yapılan aramalarda 6 bin 158 adet sentetik ecza, 5,86 gram metamfetamin, 2,38 gram sentetik kannabinoid ve 0,83 gram esrar ele geçirildi. Operasyonda uyuşturucu husus kullanmak cürmünden aranan 1 kişi yakalanırken, toplam 4 kişi hakkında isimli süreç başlatıldı.
Kastamonu Üniversitesi’ndeki 10 akademisyen, en etkili bilim insanları listesinde
Kastamonu Üniversitesi’nde misyon yapan 10 akademisyen, "En Tesirli Bilim İnsanları" listesinde yer aldı.
Stanford Üniversitesi tarafından yayımlanan ve Hollanda merkezli Elsevier yayınevi tarafından hazırlanan "Dünyanın En Tesirli Bilim İnsanları" listesinde bu yıl Kastamonu Üniversitesi’nden 10 akademisyen yer aldı. "Dünyanın En Tesirli Bilim İnsanları" listesi, dünya genelinde bilim insanlarının en üst yüzde 2’lik diliminde bulunan isimleri, akademik üretkenlik, atıf sayıları, h-indeksi üzere bilimsel ölçütlerin yanı sıra uzun yıllara yayılan araştırmaların tesirini dikkate alarak kıymetlendiriyor.
Kastamonu Üniversitesi, 2020 yılında 2, 2021’de 3, 2022’de 5, 2023’te 4 akademisyenle temsil edildiği listede, 2024’te 8 akademisyenle yer aldı. 2025 yılında ise bu sayı 10 akademisyene ulaşarak üniversitenin bilimsel üretimdeki yükselişini bir kere daha ortaya koydu. Stanford Üniversitesi’nin hazırladığı listede Fen Fakültesi’nden Prof. Dr. Şeref Turhan, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi’nden Dr. Öğretim Üyesi Fatemeh Mollaamin, Prof. Dr. Hakan Şevik, Doç. Dr. Mehmet Gürdal, Doç. Dr. Melike Kaplan Yalçın, Doç. Dr. Kaan Işınkaralar, Doç. Dr. Oğuzhan Yavuz Bayraktar, Doç. Dr. Kemal Akyol, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi’nden ise Doç. Dr. Hamid Derviş ve Veterinerlik Fakültesi’nden ise Prof. Dr. Osman Sabri Kesbiç yer aldı.
Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, "Üniversitemizin 10 kıymetli akademisyeninin Stanford Üniversitesi tarafından yayımlanan bu itibarlı listede yer alması bizi onurlandırdı. Bu muvaffakiyet, Kastamonu Üniversitesi’nin sırf ulusal değil, memleketler arası ölçekte de bilim dünyasına katkı sunduğunun somut bir göstergesidir. Akademisyenlerimizin özverili çalışmalarıyla üniversitemiz her geçen yıl daha güçlü bir halde bilim sahnesindeki yerini sağlamlaştırmaktadır. Bu vesileyle emeği geçen tüm akademisyenlerimizi tebrik ediyor, muvaffakiyetlerinin devamını diliyorum" dedi.