blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Aralık, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Samsun’da üretimin kaleleri: OSB’ler

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük şehri Samsun, organize sanayi bölgeleri (OSB) sayesinde ekonomik olarak hızla gelişiyor.
Samsun’da OSB’ler, bölgedeki sanayi üretiminin kaleleri haline geldi. Şehirdeki OSB’ler, birçok farklı sektörde üretim yaparak istihdam oluşturuyor ve bölge ekonomisine katkı sağlıyor.
Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ersan Aksu ve Orhan Kırcalı, Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, MKE Genel Müdürü İlhami Keleş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan ile birlikte Havza Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) ziyaret etti.
Ziyarette, Havza OSB’nin mevcut durumu ve genişleme çalışmaları ile ilgili yapılan sunumun ardından, OSB’nin gelecek vizyonu ile ilgili bir bilgilendirme ve istişare toplantısı yapıldı. Toplantının ardından, Havza OSB’de kenevirden yüksek katma değerli malzemeler üreten bir şirkete ait fabrika ziyaret edilerek, firma yetkilisinden faaliyetleri hakkında bilgi alındı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Ocak, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Filistin’i anlatan resimlerin yer aldığı sergiye büyük ilgi

Kastamonu Valiliği koordinesinde, Kastamonu Üniversitesi ve Filistinli öğrencilerin yürütücülüğünde hayata geçirilen "Kastamonu’dan Filistin’e Gönül Köprüsü" sergisi büyük ilgi gördü.
Kastamonu Valiliği Açık Kapı Şube Müdürlüğü koordinasyonunda, Kastamonu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Öğrenci Topluluğu ile Filistinli öğrencilerin yürütücülüğünde hayata geçirilen "Kastamonu’dan Filistin’e Gönül Köprüsü" sosyal sorumluluk projesi, düzenlenen sergiyle tamamlandı. Proje kapsamında Kastamonu’daki ortaokullarda ve Nasrullah Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliklerde ortaya çıkan çalışmalar, Kastamonu Üniversitesi Merkez Kütüphanesi Sergi Salonu’nda açılan sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Projenin tamamlanması nedeniyle düzenlenen ödül töreninde konuşan Kastamonu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Yılmaz, "Projenin amacı Kastamonu’daki ortaokul öğrencileri başta olmak üzere kamuoyuna Filistin’de yaşanan insan hakları ihlallerini ve insani krizi Filistinli öğrencilerin sunumlarıyla anlatarak empati, dayanışma ve farkındalık oluşturmak, yapılacak sosyal ve kültürel etkinliklerle üniversite ve ortaokul öğrencileri arasında etkileşim kurup Filistin meselesine dikkat çekmekti. Bu amaç doğrultusunda ortaokul öğrencilerine insan hakları ve insani krizler hakkında bilgilendirme yapmayı, farklı kültürlere saygı duyma bilincini yerleştirmeyi, Kastamonu’da Filistin meselesine dair duyarlı bir kamuoyunun gelişimine katkı sağlamayı ve Üniversitemiz ile devlet kurumları arasında işbirliğini güçlendirmeyi hedefledik" dedi.
Proje ekibine ödül belgeleri İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kandemir ve Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Omca Altın tarafından takdim edildi. Sergiyi çok sayıda akademisyen ve öğrenci ziyaret ederek Filistin meselesine olan desteklerini gösterdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin