Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Temmuz, 2024 00:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da polis boğulmalara karşı sahillerde uyarıda bulunuyor

Samsun’da polis boğulmalara karşı sahilde denize girenlere uyarıda bulundu. Samsun Valiliği ise dalga boyunun 2 metreyi bulacağı dikkat çekilerek denize girilmemesi konusunda yazılı açıklamada bulundu.
Samsun’da sıcak yaz günlerinde boğulma vakaların artması üzerine bugün şiddetli rüzgarında etkisiyle dalga boyunun 2 metreyi bulması polisi harekete geçirdi. Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri denizden ve sahilden vatandaşları uyardı. Atakum İlçe Emniyet Müdürlüğü Resmi Ekipler Amirliği polisleri de Adnan Menderes Sahili’nde denize giren vatandaşları ekip otolarından dikkatli olmaları konusunda anons ederken, ekipler sahilde yüzenlerin de yanlarına gidip uyardı.
Samsun Valiliği’nden ise yazılı açıklamada bulunuldu. Valilikten yapılan açıklamada, "Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü ve Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığından alınan verilere göre; ilimiz sahilinin tamamında bugün dalga yüksekliğinin 2 metreyi bulabileceği, bu durumun çeken akıntıyı artırıcı yönde etki yapacağı beklendiğinden, muhtemel boğulma vakalarının önüne geçebilmek adına denize girilmemesi önemle duyurulur" denildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Turistik ilçede fırtına tozu dumana kattı

Bartın’ın Amasra ilçesinde akşam saatlerinde başlayan fırtına, turistlere ve vatandaşlara sıkıntı anlar yaşattı. Turistler panikle sağa sola kaçıştı.
Fatih Sultan Mehmet Han’ın "Çeşm-i Cihan" olarak nitelendirdiği Bartın’ın Amasra ilçesinde akşam saatlerinde fırtına çıktı. Yaklaşık 30 dakika süren fırtına, tozu dumana kattı. Fırtına esnasında ise bölgedeki işletmeler ve ilçede gezen turistler güç anlar yaşadı. Rüzgarda yürümekte zorlanan turistler, toz bulutlarını görünce panikle sağa sola kaçıştı. Şiddetli fırtınada saksı, demir barikatlar, duba, çöp kutuları ve reklam tabeleları yıkılırken, kimileri yerde sürüklendi.
Fırtınaya denizde yakalanan çeşit tekneleri de, şiddetli rüzgar ve dev dalgalar nedeniyle rotalarını limana çevirdi. Vakit zaman küçük çaplı hortumlar da oluşurken, ilçeden ayrılmak isteyen turistlerin araçlarına yönelmesi ile otoparklarda uzun araç kuyruğu oluştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin