Reklam
Reklam
samsunda milli agaclandirma gununde 100 bin fidan toprakla bulustu FVrqjfOf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Kasım, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da ’Milli Ağaçlandırma Günü’nde 100 bin fidan toprakla buluştu

Samsun’da, “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” çerçevesinde 100 bin fidan toprakla buluştu. Samsun Valisi Orhan Tavlı, “Yurdumuzun her karış toprağının genç fidanlarla bezenmesi ve geleceğin ormanlarına dönüşmesi için gayret edeceğiz” dedi.

İlkadım ilçesindeki T Tipi Kapalı Cezaevi yanında bulunan 8 hektarlık ağaçlandırma alanında 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği düzenlendi. Vali Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Halit Doğan ve protokol üyelerinin katıldığı programda 10 bin fidan toprakla buluştu. Birçok kurum da programda fidan dikerek çevreye katkı sağladı.

Ormanlarımız yıllık 43 milyon ton oksijen üretiyor”

Etkinlikte konuşan Samsun Orman İşletme Müdürü Menderes Özkolay, “Ülkemiz ormanları yaklaşık 2 milyar ton karbon depolamaktadır. Bir kişi yılda ortalama 3 bin 200 kilo karbon salınımı yapmaktadır. Yetişkin bir ağaç yıllık 22,5 kilo karbon depolamaktadır. Dünyadaki en büyük karbon yatakları ormanlardır. Yine ormanlarımız yıllık 43 milyon ton oksijen üretmektedir. Yetişkin bir ağaç 40 kişinin oksijen ihtiyacını karşılamaktadır. Bir kişi yıllık yaklaşık 740 kilo oksijen tüketmektedir. İnsanlara ve hayvanlara yaklaşık 6 bin çeşit faydası olan ormanlarımızı korumak ve gelecek nesillere en iyi şekilde bırakmak için hepimizin gayret göstermesi gerekmektedir. Bugün burada 8 hektarlık ağaçlandırma sahamızda yaklaşık 10 bin adet sedir, mavi selvi, mazı, fıstık çamı, ıhlamur ve ceviz fidanı dikmeyi planladık” diye konuştu.

“Hep birlikte üzerimize düşeni yapmayı gayret edeceğiz”

Samsun Valisi Orhan Tavlı ise “Havamız, suyumuz, toprağımız başta olmak üzere çevremizin korunması önemli meselelerimizden bir tanesidir. ‘Yarın kıyametin kopacağını bilseniz bile elinizdeki fidanı dikiniz’ diyen medeniyet birikimine sahip bir milletin evlatlarıyız. Yurdumuzun her karış toprağının genç fidanlarla bezenmesi ve geleceğin ormanlarına dönüşmesi için el birliğiyle hep birlikte üzerimize düşeni yapmayı gayret edeceğiz. Bugünkü fidan etkinliğini çocuklarımız ve gençlerimizle birlikte gerçekleştiriyor olmamız çok önemli” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından fidanlar dikildi. “11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü” çerçevesinde Samsun il genelinde bugün 100 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Etkinliğe Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, Samsun Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş ve İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam da katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
imam hatipli kiz ogrenci ilceye birincilik ile dondu 5gWwuY4j
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

İmam Hatipli kız öğrenci ilçeye birincilik ile döndü

Devrekli İmam Lisesi kız öğrenci ilçeye birinciliği elde ederek döndü

Zonguldak’ın Devrek İlçesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Devrek Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 8/A Sınıfı Öğrencisi Ayşenaz Çengelcik Zonguldak’ta düzenlenen Akıl ve Zeka Oyunları İl Turnuvasında önemli bir başarıya imza atarak okunun gurur kaynağı oldu.

Ayşenaz Çengelcik il genelinde 40 öğrencinin katıldığı yarışmada temsil ettiği Devrek ilçesinden birinciliği elde ettiği başarıyla 5-6-7 Haziran tarihlerinde Konya’da gerçekleştirilecek olan Akıl ve Zeka Oyunları Türkiye Turnuvası’nda Zonguldak’ı temsil etmeye hak kazandı.

Okul Müdürü İsmail Öztürk, elde edilen başarıya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi,” Öncelikle bu turnuvaya öğrencimizi hazırlayan öğretmenimiz Hande Bilgin Uraz’a oklum adına teşekkürlerimi sunuyorum. Öğrencimizin elde ettiği bu anlamlı başarı bizleri son derece gururlandırmıştır. Akademik başarının yanı sıra stratejik düşünme, sabır ve odaklanma gerektiren bu tür alanlarda öğrencilerimizin kendini göstermesi bizler için çok kıymetli. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenimizi gönülden tebrik ediyor, Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceğine inanıyorum” diye konuştu

Devrek Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu başarıyla birlikte eğitimdeki nitelikli çalışmalarını bir kez daha ortaya koymuş bulundu.

Bizi sosyal medyadan takip edin