blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 12:30 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun’da kumar oynayan 36 kişiye 332 bin 832 lira para cezası

Samsun’da bir oyun salonuna baskın düzenleyen polis, 36 kişiyi kumar oynarken yakalayarak 332 bin 832 lira para cezası uyguladı.
Edinilen bilgiye nazaran, Samsun’un Atakum ilçesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Ofis Amirliği gruplarınca gerçekleştirilen operasyonda, bir oyun salonunda kumar oynandığı tespit edildi. Dün akşam saat 22.45 sıralarında bir işyerinde yapılan kontrolde, içeride 36 kişinin kumar oynadığı belirlendi. Şahıslara toplam 332 bin 832 TL idari para cezası uygulandı.
İş yerinin sorumlusu Z.Ö. (40) hakkında ise "Kumar oynanması için yer ve imkan sağlama" kabahatinden isimli süreç başlatılırken, iş yerinin kapatılmasına yönelik gerekli tüzel çalışmalar devam ediyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
18 Haziran, 2025 14:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da Zabıtanın Kestiği Cezalar Esnafı İsyan Ettirdi

Safranbolu’da hizmet veren Tarihi Safranbolu Kadayıfçısı, dükkanının önüne koyduğu şemsiyenin kaldırım işgali gerekçesiyle zabıta ekipleri tarafından kaldırıldığı iddia edildi.

İşletme sahibi Fatih Akça, doğup büyüdüğü Kıranköy’e hizmet vermek amacıyla açtıkları yöresel lezzetlerin yapıldığı ekmek kapısına ceza üstüne ceza kesildiğini bildirdi. Aynı zamanda sokaktaki diğer işletmelerinde kaldırımı işgal ettiğini söyleyen Fatih Akça, “Şu an dükkana yaptığım yatırımı bile karşılayamıyorum, üstelik kiracıyım. Artık ceza ödemekten bıktım ve ödeyecek durumum da kalmadı” dedi.

 Fatih Akça konuşmasında: “İşletmelerde çifte standart olmasın, bizi şikayet edenlerin olduğu söyleniyor. Bize siz de komşularınızı şikayet edin bile deniyor,  ben komşularımı niye şikayet edeyim. Yazıktır, günahtır” diyerek zabıtanın en son cezayı da kaldırımı işgal ettiği için şemsiyeden kestiklerini söyledi.

GEÇİM KAPIMIZI KAPATMAMIZI İSTİYORLAR

Akça konuşmasında: “Bizim bahçede müşterilerimizi ağırlamak için yerlerimiz var. Kapımızın önünde müşteri ağırlamak gibi bir derdimizde yok. Sadece müşteriyi karşılıyoruz. Burada bir şemsiye olduğu zaman, en azından sabah 10’dan akşam 18’e kadar güneşin altındayız. İçeriden doğru da müşteriyi karşılayamıyoruz. İllaki kapıda durmamız gerekiyor. Bir şemsiye koymuştuk. Onu da kaldırdılar. Görüldüğü gibi diğer esnaflarda şemsiyeler var. Bu yoldaki esnafların birçoğunun kaldırımda ürünleri bulunuyor. Kaldırımda yürünemiyor ama biz onlar kaldırsın demiyoruz. Bizdeki şemsiyenin kimseye zarar verdiğini düşünmüyoruz. Biz üç defa ceza yedik. Ödediğim ve ödeyemediğim cezada var. Sadece müşteri karşılamak istiyoruz. Buraya kamyonet, araba park ediliyor. Buranın otopark haline getirileceği söylendi. Belediye Başkanı bizzat söyledi. Ancak bizim dükkan yüksek olmağı için büyük bir araç geldiğinde dükkanın kapısı hiç görünmüyor. Karşıda ikinci el eşya bile satılıyor. Bize deniliyor ki siz de şikayet edin, biz niye komşularımızı şikayet edelim. ‘Ama sizi şikayet ediyorlar o nedenle ceza kesiyoruz’ dediler. Birileri bizim kapatmamızı istiyor. Bizim ekmeğimizle oynamasınlar. Ben buraya çok masraf yaptım. İnanın burası çöplük gibiydi, tinercilerden ayıkladım. Şimdi bana burayı bırakmam için ceza üstüne ceza kesmenin ne anlamı var bilemiyorum. Benim ve kardeşimin tek geçim kaynağı bu dükkan, beni neden cezalandırıyorsunuz?” diyerek isyan etti.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin