Reklam
Reklam
samsunda kamu hastanelerinde 2025te 103 milyon muayene 2Amm8K3W
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Ocak, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0

Samsun’da kamu hastanelerinde 2025’te 10,3 milyon muayene

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nün 2025 yılı verilerine göre, il genelindeki kamu hastanelerinde 10 milyonun üzerinde hasta muayene edilirken, muayenelerin 3 milyonu Samsun Şehir Hastanesi Eğitim Araştırma Ek Hizmet Binası’nda yapıldı.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, 2025 yılında Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı kamu hastanelerinde toplam 10 milyon 300 bin hasta muayenesi gerçekleştirildi. Bu muayenelerin 3 milyonu Samsun Şehir Hastanesi Eğitim Araştırma Ek Hizmet Binası’nda, 1 milyon 300 bini Gazi Devlet Hastanesi’nde yapıldı. Çarşamba Devlet Hastanesi ve Bafra Devlet Hastanesi ise ayrı ayrı 1 milyon 200 bin muayene rakamlarına ulaştı. Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) kapsamında yürütülen çalışmalarla randevu kapasitesi 3 milyondan 5 milyona çıkarıldı. MHRS randevusu bekleyen hastalara yönelik oluşturulan ekipler aracılığıyla randevu bekleyen hasta sayısında yüzde 72 oranında azalma sağlandı.

Yatırımlar

2025 yılında Samsun’da sağlık yatırımları kapsamında 350 yataklı İlkadım Devlet Hastanesi için proje süreci başlatıldı. Proje ihalesinin 2026 yılı Ocak ayında yapılması planlandı. 250 yataklı Tekkeköy Devlet Hastanesi ile 50 yataklı Alaçam/Yakakent Devlet Hastanesinin revizyon ihale süreçleri tamamlandı. Aralık ayı itibarıyla Tekkeköy Devlet Hastanesi’nde ilerleme oranı yüzde 36, Alaçam/Yakakent Devlet Hastanesi’nde ise yüzde 73 olarak bildirildi. 350 yataklı Atakum Devlet Hastanesinin inşaatı başladı. 2025 Aralık ayı itibarıyla inşaatın yüzde 40 seviyesinde olduğu açıklandı. 2025 yılında Samsun’a Sağlık Bakanlığı tarafından bin 46 yeni sağlık personeli ataması yapıldı. Bu personelin 656’sının hekim, 390’ının ise hemşire, ebe, eczacı, psikolog, diyetisyen ve diğer sağlık çalışanlarından oluştuğu bildirildi.

5 bin 782 bebek dünyaya geldi

Kamu hastanelerinde 2025 5 bin 782 bebek dünyaya geldi. Ayrıca yeni Halk Sağlığı Laboratuvarı ile İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binasının yer teslimlerinin yapıldığı, projelerin 599 milyon TL yatırım bedeliyle tamamlanacağı bildirildi. Halk sağlığı hizmetleri kapsamında 12 yeni sigara bırakma polikliniği hizmete açıldı. Bu kapsamda 100 hekim ve sağlık personeline tütün bağımlılığı ve tedavisi eğitimi verildi. İl genelinde 34 Tütünle Mücadele Timi oluşturuldu. 2025 yılında Samsun genelinde 62 bin meme, 65 bin kolorektal ve 37 bin serviks kanser taraması olmak üzere toplam 164 bin kanser taraması gerçekleştirildi. 2025 yılında Samsun genelinde 62 bin meme, 65 bin kolorektal ve 37 bin serviks kanser taraması olmak üzere toplam 164 bin kanser taraması gerçekleştirildi.

105 ambulansla hizmet

Acil sağlık hizmetleri kapsamında Bafra, Ayvacık, Vezirköprü, Yakakent ve Havza ilçelerinde 5 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu hizmete açıldı. İl genelinde 100 yeni ambulans hizmete alındı. Ambulans filosunun 100 acil yardım ve 5 özellikli ambulans olmak üzere toplam 105 ambulans ile hizmet verdiği belirtildi.

İl Ambulans Servisi Başhekimliği bünyesinde görev yapan 80 ambulans ve 819 personel ile 141 bin vakaya müdahale edildi. Ambulansların 4 milyon kilometrenin üzerinde yol yaptığı bildirildi. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Doku, Organ Nakli ve Diyaliz Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 yılı verilerine göre, Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi organ bağışında büyük bir başarıya imza attı. 9 bölge arasında yapılan değerlendirmede, Samsun Bölge Koordinasyon Merkezi, kadaverik organ bağışı oranlarında (pmp) Türkiye birincisi oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
huzurevinde cikan yangin kontrol altina alindi E3hfheUk
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Huzurevinde çıkan yangın kontrol altına alındı

Düzce’de Kızılay Huzurevinde asansörden kaynaklı çıkan yangın kontrol altına alındı. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, “Çok şükür bir problem yaşanmadı. Yaşlılarımızın tahliyesini yaptık. Bir kısmı ilçe devlet hastanemize bir kısmı ise Karayolları misafirhanesine gönderildi” ifadelerini kullandı.

Yangın, gece saatlerinde Kaynaşlı‘da bulunan Kızılay Akçakoca Huzurevi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre asansör akülerinin bulunduğu bölgede belirlenemeyen sebeple yangın çıktı. Dumanların sardığı binayı fark eden personeller durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Düzce Belediyesi’nden 6, Kaynaşlı Belediyesi’nden ise 2 itfaiye aracı kısa süre içerisinde bölgeye sevk edildi. Olay yerine ulaşan ekipler 25’i yatalak 54 huzurevi Sakinini bulunduğu yerden çıkararak bina dışına tahliye etti. Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, Kaynaşlı Belediye Başkanı Efdal Altundal, Kızılay Batı Karadeniz Afet Depo Müdürü İsmail Hakkı Duru ve ilgili kurum amirleri bölgeye gelerek yangın hakkında bilgiler alırken, tahliye edilen vatandaşlarla da bir araya geldi.

“Çok şükür bir problem yaşanmadı”

Yangın ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Kaynaşlı Kaymakamı Kemal Sefa Gökmenoğlu, “Bu gece 01.00 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezimize düşen ihbar ile Düzce Belediyesi’nden 6 itfaiye aracı, Kaynaşlı Belediyesi’nden 2 itfaiye aracı yangına müdahale etmiş olup, çok şükür ki yaşlılarımızla ilgili bir problem yaşanmamıştır. Kaynaşlı Kızılay Huzurevinde hali hazırda 59 misafirimiz var. 5’i izinde olup 54 yaşlımız ilçe devlet hastanemiz, karayollarına ait kamu misafirhanesinde bu gece misafir kalacaklardır. Geçmiş olsun diyoruz. İtfaiye ekiplerinin aktardığı kadarıyla yangının çıkış nedeni asansörden kaynaklı olduğunu ifade etmekteler. Yaşlılarımız tahliyesi noktasında emniyetimiz, jandarmamız, Kaynaşlı Belediye personelimiz, sağlık teşkilatımız ve Kızılay personelimiz birlikte yardımcı oldular” dedi.

Tahliye edilen 54 kişiden 25’i Kaynaşlı Devlet Hastanesi’ne gönderilirken kalan yaşlılar ise Karayolları Misafirhanesi gönderildi. Huzur evinde yangın kontrol altına alınırken, dumanın tahliye çalışmalarına başlandı.

Konu ile ilgili ise inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin