Samsun’da ırmak kenarına karpuz döken firmaya 14 bin 430 TL ceza
Samsun’da ırmak kenarına karpuz döken nakliye firmasına ‘çevreyi kirletmekten’ 14 bin 430 TL ceza uygulandı.
İlkadım ilçesi Güzeldere Mahallesi’nde yol ve Mert Irmağı kenarına onlarca kapuz döküldü. Çevreye saçılan ve kirlilik oluşturan karpuzlar vatandaşların dikkatini çekti. Durumun haber yapılması üzerine yetkililer harekete geçti.
Yetkililerin yaptığı inceleme sonucu, Adana’dan bir nakliye firmasının BİM’e karpuz getirdiği, hasarlı olanları ise yol ve ırmak kenarına döktüğü belirlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri Kabahatler Kanunu’na göre idari yaptırım uygularken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü de nakliye firmasına Çevre Kanunu’nun 20. maddesine göre ‘çevreyi kirletmekten’ 14 bin 430 TL ceza yazdı.
Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında oynanan Boluspor-İstanbulspor maçının ardından iki takımın teknik direktörleri açıklamalarda bulundu.
Trendyol 1. Lig’in 27. haftasında Boluspor sahasında mücadele ettiği İstanbulspor’a 1-0’lık skorla mağlup oldu. Maçın ardından iki takımın teknik direktörleri, basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Play-off grubuna girmek için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Boluspor Teknik Direktörü Suat Kaya, "7 günde 3. maç. Biraz sakatlıklar, biraz da kart cezalıları, bu bizi yordu. Özellikle 75’ten sonra bu yorgunluk bayağı bindi. Maça iyi başladık fakat ilk gol pozisyonunu rakibe verdik. 45 dakika dengeli geçti. Sabırlı oynadık. İkinci yarıda çok istedik, pozisyonlar da bulduk. Doğan Can’ın sakatlığı, onu hiç kullanamadık. Önümüzdeki hafta iyi bir dinlenmeyle, rakibe iyi çalışarak bu işten çıkış sağlamamız lazım. Ben oyuncularıma güveniyorum. Ufak tefek sorunlarımız var ama bunların arkasına sığınmıyorum. Play-off grubunun içine girmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
İlyas Öztürk: "Çok mutluyuz"
Galip geldikleri için mutlu olduklarını ifade eden İstanbulspor Teknik Sorumlusu İlyas Öztürk, "Biz İstanbulspor’a Barış Kaan hocamızla birlikte geldiğimiz günden itibaren, 12 haftadır farklı farklı rakiplere göre formasyon ve farklı oyun, rakibe göre farklı oyun felsefeleriyle maçlara çıktık. Zaman zaman saha içi defansif duruşumuzu da rakiplerin konumlamasına göre yaptık. Maçı kazandık ama biz şunu söyleyeyim; sonradan oyuna aldığımız oyuncular normal 11 oyuncularımızdı. Biz rakibin 60’tan sonra yorulacağını bildiğimiz için, onları 60’tan sonra oyuna alıp ve golü bulup maçı kazandık. Çok mutluyuz. Oyuncularımızı kutluyoruz. Bundan sonraki süreçte de Iğdır maçının hazırlıklarımızı sürdüreceğiz" dedi.