Samsun’da 1’i ağır 2 kişinin yaralandığı silahlı akınla ilgili gözaltına alınan 7 kişi adliyeye sevk edildi.
Olay, Canik ilçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde pazar günü meydana geldi. 4 motosikletle olay yerine gelen saldırganların 2 başka tabancayla ateş açması sonucu Kadirhan Y. (20) ile Yusuf İ.Ç. (18) yaralandı. Hücumda yaralanan 2 genç, ambulanslarla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Gazi Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kadirhan Y.’nin hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenilirken, kurşunların bina giriş kapısına, ayakkabı dükkanının vitrin camına ve gençlerin üzerinde oturdukları motosiklete de isabet ettiği belirlendi.
Polis, yaptığı araştırmada silahlı hücum olayına 1’i yaşı 18’den küçük, 7 kişinin karıştığını tespit etti. Arbedenin devamı olarak olay yerine 4 motosiklet ile gelen saldırganların silahlı hücum düzenleyip kaçtıkları ortaya çıktı. Olaya karışan E.İ. (22), A.S. (24), K.R. (18), Y.S. (26), S.E.Ç. (18), G.S. (20) ve 15 yaşındaki B.S., Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Ofis Amirliği ve Canik İlçe Emniyet Müdürlüğü grupları tarafından yakalanarak gözaltına alındı. 15 yaşındaki çocuk, Çocuk Şube Müdürlüğü gruplarına teslim edildi. Cinayet Ofis Amirliği’ndeki sorgulanması tamamlanan 6 kişi ile çocuk polisindeki süreçleri tamamlanan 1 çocuk ile birlikte toplam 7 kişi bugün Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.


16
Samsun’da 2 kişinin yaralandığı silahlı saldırıyla ilgili 7 kişi adliyeye sevk edildi
139
Yanlış okula giden adayı jandarma sınava yetiştirdi
Samsun’un Havza ilçesinde sınav merkezini karıştıran üniversite adayı, jandarma ekiplerinin yardımıyla sınava yetişti.
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) bugün saat 10.15’te başladı. Samsun’un Havza ilçesinde sınava gireceği okulu karıştıran bir aday, İlçe Jandarma Trafik ekipleri tarafından sınava zamanında yetiştirildi. Jandarma ekipleri, öğrenciyi resmi araçla alarak sınava gireceği okula götürdü.

