blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Temmuz, 2024 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun polisi uyuşturucu satıcılarına ve kaçakçılara göz açtırmadı

Samsun polisi yaptığı çalışmalarda 31 bin adet gümrük kaçağı makaron, kaçak 120 adet elektronik sigara, 176 adet sentetik ecza ve hırsızlık olayından 24 bin TL’ye yakın para ele geçirdi.
Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İlkadım ilçesinde 31 bin adet gümrük kaçağı boş makaron ele geçirdi. Konuyla ilgili 1 şahıs yakalandı.
Narkotik Suçlarla Mücadele (NSM) Şube Müdürlüğü ekiplerince İlkadım ilçesi Kışla Mahallesi’nde 1 şahsın aracında yapılan aramada bin 176 adet sentetik ecza ele geçirildi. 1 şahıs gözaltına alındı.
Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince faili meçhul kaybolmuş veya hata sonucu ele geçmiş eşya üzerine hırsızlık olayının faili Melehat Ç.(60) olduğu tespit edilerek yakalandı. Suça konu 16 bin 410 TL ve 200 euro ele geçirildi.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Yasin B.(19) ve Semih L.’ye (23) kargo ile elektronik sigara geleceği bilgisi üzerine şahıslar gelen kargo ile birlikte yakalandı. Kargonun yapılan incelemesinde 2 koli içerisinde toplam 120 adet elektronik sigara bulundu.

Düğünlerde silah atma olaylarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla "Mutluluğa Kurşun Sıkma, Geleceği Karartma" sloganıyla Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü personelleri İlkadım Derebahçe Sosyal Tesisleri nikah salonunda 3 bilgilendirme toplantısı yaptı. 78 adet broşür dağıtılarak vatandaşlar bilgilendirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Berber koltuğunda kardeşini vuran ağabeyin ifadesi ortaya çıktı: “Beni vurabileceği endişesi ile ateş ettim”

Samsun’da berber dükkanında kardeşi Barış Kol’u(43) öldüren ağabey Ahmet Kol (46) tabirinde, "Berber örtüsünün altından silahı çıkardığını gördüm. Tam bana yanlışsız döneceğini anlayınca o anlık panikle ateş ettim. Barış silah çekip horozu kaldırmamış olsaydı katiyetle belimden silahımı çıkarmayacaktım. Bir anlık panikle beni vurabileceği kaygısı ile ateş ettim" dedi.
Samsun’da berber dükkanında kardeşi Barış Kol’u öldüren ağabey Ahmet Kol, poliste susma hakkını kullanarak söz vermedi. Ahmet Kol’un savcılık sözü ortaya çıktı. Savcılık sözünde kendini savunan Ahmet Kol, "Kendisi ile daha öncesinde rastgele bir hasımlığım yoktu. Babam kanserdi, hastanede yatıyordu. Hastaneye gitmeden evvel bana ilişkin olan otoparka gidip toplanan parayı almak istedim. İş yerime gittim. Otomobilimi park ettiğimde kardeşim Barış Kol’a ilişkin arabayı gördüm. Oradaki Barış’ın adamları bana Barış’ın berberde olduğunu söyledi. Barış cezaevinden çıktıktan sonra daima olarak tüm aile üyelerine hakaret ve tehdit içerikli ve aile ortasında huzursuzluk oluşturacak iletiler atıyordu. Bunlar, ‘seni vuracağım, öldüreceğim’ halinde mesajlardı. Olay günü berberde olduğunu öğrenince yanına gitmek istedim. Barış oturmuş ardı bana dönüktü. Kendisinin yanına yanlışsız gittim. ’Ne oldu beni mi vuracaksın?’ dedim. ’Seni vuracağım’ dedi. ’Kalk konuşalım’ dedim. Berber örtüsünün altından silahı çıkardığını gördüm. Tam bana yanlışsız döneceğini anlayınca o anlık panikle ateş ettim. Barış silah çekip horozu kaldırmamış olsaydı katiyetle belimden silahımı çıkarmayacaktım. Bir anlık panikle beni vurabileceği tasası ile ateş ettim. Keşke hiç berbere girmemiş olsaydım. Hedefim kardeşimle ortamızda olan durumu tatlıya bağlamaktı. Ben kendisinin Ankara’da olduğunu biliyordum. Tesadüf üzerine berberde olduğunu öğrenince oraya gittim. Otoparkım ile berber yan yanadır. Barış’ın orada olduğunu katiyetle daha evvel öğrenmedim. Maksadım aslında mutlaka kendisini yaralamak dahi değildi" tabirlerini kullandı.
27 Mayıs Salı günü İlkadım ilçesi Zafer Mahallesi Divitçioğlu Caddesi üzerindeki bir berberde meydana gelen olayda, 1998 yılında Samsun Kapalı Cezaevi Müdürü Zeki Bayrak’ın öldürülmesi olayında Ali Kemal Kol ile birlikte yargılanan ve cezasını tamamlayan Barış Kol, ağabeyi Ahmet Kol’un silahlı saldırısı sonucu kaldırıldığı Gazi Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin