Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Temmuz, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun Haziran ayı kaza bilançosu: 2 ölü, 839 yaralı

Samsun’da 2024 haziran ayında polis bölgesinde meydana gelen bin 16 trafik kazasında 2 kişi hayatını kaybetti, 839 kişi yaralandı.
Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre trafikte kural tanımayan ve tedbirlere uymayan sürücü ve vatandaşlar 2024 yılının Haziran ayında da birçok acının yaşanmasına sebep oldu. Haziran ayında Samsun’da 530’u ölümlü-yaralamalı ve 486’sı maddi hasarlı toplamda bin 16 kaza meydana geldi. Bu kazalarda 2 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 839 kişi yaralandı.

Türkiye genelinde 238 kişi öldü
Türkiye genelinde Haziran ayında 53 bin 224 kaza meydana geldi. Bu kazaların 202’si ölümlü kaza olarak kayıtlara geçti. Kazalarda 238 kişi hayatını kaybetti, 38 bin 560 kişi yaralandı. Türkiye genelinde ölümlü-yaralanmalı trafik kazasına karışan araçların cinsine bakıldığında ise 970’ini bisiklet, 2’sini at arabası, 3 bin 363’ünü motorlu bisiklet, 8 bin 901’ini motosiklet, 19 bin 477’sini otomobil, 791’ini minibüs, 5 bin 176’sını kamyonet, 525’ini kamyon, 651’ini çekici, 590’ını otobüs,417’sini traktör, 19’unu arazi taşıtı, 62’sini özel amaçlı, 31’ini iş makinesi, 33’ünü ambulans, 17’sini tanker, 2’sini tren, 6’sını tramvay ve 706’sını diğer araçlar oluşturdu.

blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Nisan, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Emniyet müdüründen emniyet kemeri takmayan sürücüye ceza yerine çikolata tadında uyarı

Amasya’da polis grupları, polis haftasında kontrol yaptıkları vatandaşlara çikolata dağıttı. Emniyet kemeri takmadığı belirlenen bir şoför emniyet müdürünün ceza yerine çikolata tadında ihtarından büyük ders çıkardı.
Amasya Emniyet Müdürlüğü grupları, Türk Polis Teşkilatı’nın 180. yıl dönümü münasebetiyle kontrollerde vatandaşlara çikolata dağıttı. Geç saatlerde uygulanan kontrollere katılan Amasya Emniyet Müdürü Ayhan Saraç, emniyet kemeri takmayan bir şoförle karşılaşınca evvel çikolata verdirdi. Sonra da, "Sizden isteğimiz emniyet kemerinizi takmanız. Zira bu sayede kentimiz ve sizler daha inançta olursunuz" kelamlarıyla ihtarda bulundu. Kusurunu kabul eden şoför Atalay Kılıç, "Mesafe kısaydı. Geç kaldık. Onun için kemer takmadık" kelamlarıyla kendini savunmaya çalıştı. Birinci kere bu türlü bir kontrole rastladığını belirten Kılıç, hayat kurtaran uyarısı nedeniyle Emniyet Müdürü Saraç’a teşekkür edip polis haftasını kutladı.
Bütün kurallara dikkat ettiği görülen kontrolde kardeşinin de trafik polisi olduğunu anlatan şoför Hülya Altın Şişman ise, "Tüm polis teşkilatının gününü kutluyorum. Onlara emanetiz ve onlara çok güveniyoruz" diye konuştu.
Emniyet Müdürü Saraç, denetimlerde görev alan işçisine çikolata, pasta ve çay ikramında da bulundu.

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.