blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2024 08:36 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Samsun Çarşamba Havalimanı’nda 112 bin yolcuya hizmet verildi

SAMSUN (İHA) – Şubat ayında Samsun Çarşamba Havalimanı’nda 112 bin 182 yolcuya hizmet verildi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü, Samsun Çarşamba Havalimanı’nın 2024 yılı Şubat ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Buna göre; Samsun Çarşamba Havalimanı’nda şubat ayında, iç hat yolcu trafiği 103 bin 598, dış hat yolcu trafiği 8 bin 584 oldu. Böylece şubatta toplam 112 bin 182 yolcuya hizmet verildi.
Ayrıca Şubat ayında Samsun Çarşamba Havalimanı’na iniş-kalkış yapan uçak trafiği iç hatlarda bin 25, dış hatlarda 86 olmak üzere toplamda bin 111’e ulaştı. Yük (kargo+posta+bagaj) trafiği ise Şubat ayında toplamda bin 1 ton oldu.
2 aylık (Ocak-Şubat) dönemde ise Samsun Çarşamba Havalimanı’nda yolcu trafiği 233 bin 644, uçak trafiği 2 bin 189, yük trafiği ise 2 bin 133 ton olarak gerçekleşti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2025 16:00 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Kahverengi kokarcaya karşı sülün

Tabiat Müdafaa ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, bilhassa Karadeniz Bölgesi’nde tarım alanlarında büyük ziyana yol açan kahverengi kokarca ile çabada tabiatın istikrarından faydalanarak dikkat cazip bir uygulamaya imza attı. Akademik çalışmalarla sülünlerin bu ziyanlı böcekle beslendiği ortaya konurken, bu kapsamda toplam bin 200 sülün, Ordu ve İstanbul’daki çeşitli noktalarda tabiata salındı.
Samsun Gelemen ve İstanbul Polonezköy Sülün Üretim İstasyonlarında yetiştirilen sülünlerden 400’ü İstanbul’un Şile ve Sarıyer ilçelerine, 800’ü ise Ordu’nun Fatsa, Perşembe ve Çamaş ilçelerine bırakıldı. Zararlının ağır olarak görüldüğü bölgelerde tabiata bırakılan sülünlerin, kimyasal kullanımına gerek kalmadan etraf dostu bir tahlil sunması hedefleniyor.
Doğa Müdafaa ve Ulusal Parklar Genel Müdürü Kadir Çokçetin, biyolojik çabanın tabiata ve tarıma en az ziyan veren sistem olduğunu vurgulayarak, sülünlerin doğal ömür döngüsündeki rolü sayesinde tarım zararlısı kahverengi kokarca ile tesirli uğraş sağlanabileceğini belirtti.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.