Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Nisan, 2016 14:12 tarihinde yayınlandı
0

Şahin’den Baba Ocağında Köy Ziyaretleri

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Ovacık İlçesi’ne bağlı Ahmetler Köyü’nde köylüleri ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Köy konağında köylülerle sohbet eden Şahin; Ülke gündemine ilişkin konularla  ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, terörle mücadeleye bütçeden ciddi bir rakam ayırmak zorunda olduklarını belirterek, ‘Türkiye ekonomik gücünü yatırıma değil de terörle mücadeleye ayırsın isteniyor” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, baba ocağı  Ovacık İlçesi’ne bağlı Ahmetler Köyü’nde köylüleri ziyaret ederek sorunlarını dinleyerek sohbet etti.
Köy konağında köylülerle sohbet eden Şahin, Türkiye’de kalkınma, büyüme ve gelişme adına büyük atılımların yapıldığını, bunları yaparken bir taraftan da ülkeyi bölmeye çalışan hainlerle mücadelenin sürdürüldüğünü söyledi.
“AMAÇLARI BİZDEN TOPRAK ALIP BAŞKA BİR DEVLETÇİK KURMAK”
100 yıl önce 1. Dünya savaşı bittikten sonra ülkenin bulunduğu bu bölgede yeni haritaların dizayn edildiğine dikkat çeken Şahin, “100 yıl sonra da aynı kafalar yine bu bölgede haritalar çizmeye çalışıyor. Amaçları bizden bir toprağı koparıp, Suriye tarafında Kürdistan, bir Kürt özerk bölgesi oluşturmak. Zaten PYD’nin amacı bu biliyorsunuz” dedi.
İmralı’da cezasını çeken terörist başının kardeşi Osman Öcalan’ın bir televizyonda röportajını izlediğini aktaran Şahin, “Sanıyorum örgütle bağını kopartmış ve Irak’ta yaşıyor. Diyor ki röportajında, ‘Bu PYD’yi kuranlardan birisi benim.’ Hani diyorlar ya ‘PKK ile alakası yok’. Diyor ki, ‘ben kurdum, tüzüğünü falan hazırlayan benim. Bu PKK’nın arkasında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin 5 üyesinden 4’ü var.’ Tabii ki PYD’yi de destekliyorlar. Amaçları Türkiye’den bir toprağı kopararak orada başka bir devletçik kurmak. Bu Kurtuluş savaşında da yapmak istedikleri şeydi. Osman Öcalan’ın söylediklerinde haklılık payı var” dedi.
“PYD ve PKK’nın elindeki silahları kim veriyor?” diyen Şahin, “Bu kadar gelişmiş silah, bu kadar gelişmiş bomba. Biz askerimiz ve polisimizin kaybını, gizlenmiş bombalarla yaşıyoruz. Bu kadar gelişmiş teknoloji herhalde birtakım ülkelerin elindedir. Bu bombaları, silahları veriyorlar. Biz bir terör örgütüyle çarpışmıyoruz, o terör örgütünün arkasındaki güçlerle çarpışıyoruz. Bir tarafta ‘bir tek çakıl taşını dahi vermeyeceğiz’ diye şehitler vererek mücadele ediyoruz. Başaramayacaklar. Biz bundan da galip çıkacağız” diye kaydetti.
“EKONOMİK GÜCÜ TERÖRLE MÜCADELEYE AYIRMAMIZ İSTENİYOR’
Devlet, hükümet ve millet olarak terörle mücadelede başarıya ulaşacaklarını da kaydeden Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Terörle mücadele devam ederken bir taraftan da sanki böyle bir şey yokmuş gibi memleketin işleriyle de uğraşmak zorundasınız. İşler aksamamalı, hayat normal seyrinde devam etmeli. Zaten terör örgütlerinin amaçlarından bir tanesi Türkiye’deki hayatın normal seyrini durdurmaktır. Kaos, tedirginlik meydana getirmektir. Hayatın akışını ve ekonomiyi de etkilemektir. Bütün bunlara rağmen 2015’te kalkınma hızında dünyada 5’inci, Avrupa’da birinciyiz. Yüzde 4 gibi bir rakam yakaladık. Terörle mücadeleye rağmen. Terörle mücadele kolay değildir, bütçenizden ciddi bir rakam ayırmak zorundasınız. Türkiye’nin ekonomik gücünü yatırıma değil de terörle mücadeleye ayırsın isteniyor. Biz hem bölgemizde, hem de dünyada barış istiyoruz. Ancak hiçbir silahlı emrivakiye de pabuç bırakacak değiliz”
“KILIÇDAROĞLU ATATÜRK’ÜN KOLTUĞUNA LEKE SÜRDÜRDÜ”
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik sözleri karşısında tepkiler oluştuğunu, kendisinin de protesto amaçlı CHP Genel Merkezi önüne çelenk koyduğunu ve bundan üzüntü duyduğunu ifade eden Şahin şunları söyledi:
“Böyle bir davranışta bulunmaya mecbur bırakıldık. Çünkü bir bayana, bir bayan milletvekiline, bir bayan bakana, ‘başkasının önüne yatar’ anlamına gelen ifadeyi hangi amaçla söylerseniz söyleyin, algı önemlidir. Vatandaş, toplum onu nasıl algılamıştır, bu önemlidir. İnsanın ağzından böyle bir laf çıkabilir. Biz siyasetçiyiz, her yerde konuşuyoruz. Konuşmaların birçoğu yazılı metne olmadan yapılıyor. Ağzımızdan hoş olmayan yadırganabilecek bir cümle çıkabilir. Eğer bir tepki olmuşsa, yapılacak olan şey ‘yanlış anlaşıldım, maksadım o değildi özür dilerim. Ben herhangi bir kadını rencide edici, küçük düşürücü, onun namusuna ve iffetine dil uzatmak için o cümleyi kullanmadım’ dersin ve özür dilersin. Ama böyle demedi, ‘arkasındayım sözümün’ dedi. Tabii ki bu tepki topladı. CHP Genel Başkanlık koltuğu, Mustafa Kemal Atatürk’ün, rahmetli İnönü, rahmetli Ecevit’in koltuğudur. O koltukta oturan kişi, söz ve davranışlarına dikkat edecek o koltuğa leke sürdürmemeye çalışacak, Kılıçdaroğlu leke sürdürmüştür. Ve üstelik arkasındayım demek suretiyle harakiri yapmıştır. Yani genel başkan toplum karşısında bu duruma kendini düşürmemelidir. Ben inanıyorum ki CHP’li vatandaşlarımız da üzüntü duydu. Milletvekilleri de üzüntü duydu, ancak genel başkanları olduğu için bir şey söyleyemediler. Yani insan hata yapar, hatadan dönmek fazilettir. Niye arkasında duruyorsun ‘özür dileriz, yanlış anlaşıldım, amacım o değildi’ demekle korkma ağzına dudaklarına bir şey olmaz.’’
Şahin, daha sonra köyde bir vatandaşın ahırına giderek kuzulara yem verdikten sonra köyden ayrılarak Karabük İl Özer İdaresi’ne ait taş kırma makinesinin çalışma alanında iş makinesi kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kasapoglu ak parti genclik hareketidir HUyXOVP1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Kasapoğlu: “AK Parti gençlik hareketidir”

AK Parti İzmir Milletvekili Dr. Mehmet Kasapoğlu, TÜGVA tarafından düzenlenen “İhtisas Akademi’26” buluşmaları çerçevesinde Kastamonu ve Karabük’te üniversiteli gençlerle bir araya geldi.

TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci’nin de katıldığı ve soru cevap şeklinde düzenlenen programların ilki Kastamonu Üniversitesi Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Buluşma sırasında gençlerden gelen soruları cevaplayan Dr. Kasapoğlu, “Artık girişimcilik dönemindeyiz, teşebbüs dönemindeyiz, üretme dönemindeyiz, icat etme, icat çıkartma dönemindeyiz. Dünya bir konfor alanı değil. Ne kadar üretirseniz ne kadar faydalı olursanız ne kadar gayret gösterirseniz o kadar mutlu olursunuz. Mutluluğun yolu üretmekten geçiyor. Elbette kamu ve özel sektörde hedefler olacak ama asıl hedef üretmek, üzerine koyabilmek olmalı. Tekamül hayatın sonuna kadar devam edecek. Mezuniyetiniz sonrasında da devam edecek. Asıl olan üretme, teşebbüs etme ruhu. Bizler bu noktada sizlere güveniyoruz. Eskisinden çok daha geniş imkanlara sahipsiniz. İşte Kastamonu Üniversitesi. Altyapısıyla, yurtlarıyla, laboratuvarlarıyla, spor tesisleriyle sizlerin hizmetinde. Elbette bunlar sizin inancınızla, motivasyonunuzla, özgüven ve cesaretinizle çok daha değerli çok daha işlevsel olacak. Başarısızlıktan korkmayın. Girişimin özünde cesaret var. Elbette ummadığınız durumlarla da karışılacaksınız. Yaşam düz bir yolda gitmiyor. Yokuşlar, inişler de var. Yuvarlanabilirsiniz de ama asıl olan dimdik ayağa kalkabilmek ve azimle inançla kararlılıkla yolu devam ettirme iradesine sahip olabilmek. Kendinizi neye yatkın, neye motive hissediyorsanız o alanda kendinize istikamet çizin. Girişim ruhu olduktan sonra her imkan peşi sıra gelecektir” dedi.

İnsan önce kendinin lideri olacak

Kasapoğlu, liderlik konusunda gelen bir soruyu ise, “İnsan önce kendinin lideri olacak. Nefsine, iradesine liderlik yapamazsa, toplumsal alanda liderlikten bahsetmek zor. Bizim kültürümüzde toplumsal liderlik ateşten gömlektir. Çünkü büyük bir sorumluluktur. Liderlik aynı zamanda zarurettir. Süreç yönetimleri, sürece liderlik yapma sizi sorumluluğa iter. Yapmamak bizim medeniyette vebal almaktır. İyi bir lider olmak hakikaten zordur. Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğin nasıl olması gerektiğini güçlü bir şekilde ortaya koyan en iyi örnektir. Liderin bir derdi vardır. Derdin varsa davan da vardır. Dolayısıyla lider o dert istikametinde yürüyen ve peşinde yürünen kişidir. Liderlik güçlü bir karakter gerektirdiği kadar, tevazuyu samimiyeti gerektirir. Ve en önemlisi vefayı gerektirir. Kibirden uzak kapsayıcı müşfik bir kalbi gerektirir ve cesareti. O cesaret fırtınada gemiyi rotasında tutup güvenle yol aldıran davranıştır” şeklinde cevapladı.

Karabük’te öğrencilerle buluştu

Kastamonu programının ardından TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci ile Karabük’e geçen Kasapoğlu, Karabük Üniversitesi 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Kastamonu programında olduğu gibi soru cevap formatında geçen programda Dr. Kasapoğlu, “Öncelikle bu salonu tıka basa dolduran gençlerimize teşekkür ediyorum. Umarım bu buluşma, ihtisas akademisi programı, hayırlar getirsin, bereketler getirsin. TÜGVA’nın çok güzel programları var. Birçoğuna Bakanlık dönemimde de katıldım. Şimdi de destekçisi ve takipçisiyim. Ama bu programın pek çok programın harcı olduğunu düşünüyorum. Akademi çatısı altındayız Görevimiz ne olursa olsun, siyasetçi de olsak özel sektörde müteşebbis de olsak bir yanımızın akademide olması lazım. İlim; hayat rehberi, hikmetle yoğurulmuş ilim ise bambaşka bir güç. Bu nedenle üniversitelerimizin bu işin içinde olması çok kıymetli. İhtisaslaşmak; istikameti net bir şekilde belirlemek demek. İhtisaslaşmak adım atmak, bir meydan okumak, yüzeyselleşmek sığlık değil bilakis derinliktir” dedi.

Adaletle dünyaya hükmetmiş bir ecdadın torunlarıyız

Kasapoğlu, günümüz dünyası ve teknoloji ile ilgili gelen bir soruya ise, “İnsan eşref-i mahlukattır. Yaratılmışların en şereflisi. Öznedir. Çağın bize dayattığı nesne olma anlayışını her bir tavrımızla özneye dönüştürmeliyiz. Vizyon vereceğiz. Teknolojiyi yukarı taşıyacağız. Kullanacağız elbette ama orada da hükmeden biz olmalıyız. Teknolojik bir ürünü vicdani bir yaklaşımla tasarımlamak başka, insani bir yaklaşım olmadan vicdan, merhamet olmadan yapmak-kullanmak başka. Bizim bir farkımız var. Bizler adil bir medeniyetin evlatlarıyız. Adaletle dünyaya hükmetmiş bir ecdadın torunlarıyız. Böyle bir emaneti birer özne olarak daha yukarı taşımalıyız. Yaklaşık çeyrek asırdır Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde hükümetteyiz. Bu hükümetlerin en önemli gündemi gençliktir ve gençliği özne olarak hep en başa koyan bir siyasi anlayışa sahibiz” cevabını verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin