Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
12 Mayıs, 2023 16:17 tarihinde yayınlandı
0

Şahin: “PKK Her Gün Kılıçdaroğlu’na Destek Açıklaması Yapıyor”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi, Karabük milletvekili adayı Cem Şahin, PKK’nın her gün Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yaptığını vurgulayarak Suriye’nin kuzeyinde iç savaşın başlamasından sonraki süreçte bir terör devletinin kurulması için yoğun faaliyetlerin yürütüldüğünü ifade etti. 

O bölgeyi Avrupa Birliği ülkelerinin büyük bir kısmı ve Amerika Birleşik Devletlerinin binlerce tır dolusu silahla orayı donattığının altını çizen Şahin, “Oradaki teröristleri eğitiyor, teröristlerin eline silah veriyor. Bizim askerimizi, polisimizi şehit ettiler. Dolayısıyla biz girmek zorunda kaldık. Orada askeri üslerimiz var. Şu an askeri personellerimizin kontrolü altında olan bölgeler var.” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun terör örgütlerine “terör örgütü” diyemediğini belirten Şahin, şöyle devam etti:

“Halen oradaki yapılara ‘bunlar terör örgütüdür’ diyemedi. Hatta son aylarda da hızlanan bir takım demeçleri var. PKK’nın siyasi kolu olarak bizim nitelendirdiğimiz HDP’nin HDP yetkililerinin ve PKK’nın elebaşlarının açıklamalarını hep birlikte takip ediyoruz. Sizler de takip ediyorsunuz. Neden bahsediyorlar, adaylarının Kılıçdaroğlu olduğundan. Çok yoğun ciddi destek veriyorlar ona. HDP’nin, siyasilerin demeçlerine de bakalım. Ne diyorlar? ‘Biz özerklik ilan edeceğiz’ diyorlar. ‘Eğer Kılıçdaroğlu bu ülkede Cumhurbaşkanlığı makamına gelirse biz onunla anlaştık. Ama bunu tekrar edemiyoruz. Kamuoyuna açık hale getiremiyoruz’ diyorlar. Ama her biri sapır sapır özellikten bahsediyor. PKK’nın elebaşları her gün sabır sapır Kılıçdaroğlu’na destek açıklaması yapıyorlar kıymetli kardeşlerim. Ben bunu dikkatlerinize arz ediyorum. Bu böyle basit bir mesele değildir. Çok ciddi bir meseledir O nedenle diyorum ki Türkiye’nin hiçbir zaman olmadığı kadar şu an üniter yapısı risk altında olan bir ülkedir.”

 “SEN PKK’YLA VE HDP’YLE BU KONUDA VAAT LEŞTİN”

“14 Mayıs’ında aslında biz üniter yapının devam edecek mi? etmeyecek mi? Bunu çok net bilmemiz lazım.” diyen Şahin, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Şu an Türkiye’de yaşadığımız konjonktür. Birinci Dünya Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda yaşadığımız konjonktürle çok özdeş. O vakit Kurtuluş Savaşı’nı gerçekleştirilen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları hangi motivasyonla hareket ediyorlarsa, emin olun biz de şu an o motivasyonla hareket ediyoruz. Bunu çok net bilmenizi istiyorum sizlerden. O zaman mandacılar yok muydu? Şimdi de var mandacılar. Malum hepsi Kılıçdaroğlu’nun ve karşımızda bulunan ittifakın etrafında öbekleşti. Neden bahsediyorlar? Daha iki gün evvel Kılıçdaroğlu bizi Avrupa Birliği’ne şikayet etti. Ne dedi kendisi? İktidara gelir gelmez ‘Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Özellik Şartnamesini imzalayacağım’ dedi. Bu Türkiye’nin bölünmesi demektir. Demek ki buradan şunu anlıyoruz. Sen PKK’yla ve HDP’yle bu konuda vaat leştin. Anlaştın sen. Avrupa Birliği önüme ne getirirse ben imzalayacağım diyor.”

 “TÜRKİYE YÖNETİLEMEZ BİR HALE GELİR”

İYİ Parti’ye gönül vermiş, CHP’ye gönül vermiş kardeşlerine seslenen Şahin, “Ellerini vicdanlarına koysunlar. Bunları kabul edecekler mi benim Karabük’teki bu bu siyasi partilere gönül vermiş kardeşlerim. Ben vermemelerini umut ediyorum. Ülkemin üniter yapısı risk altında diyorum. Kılıçdaroğlu’nun kazanması halinde ülke yönetilemeyecek diyorum. Bu çok ayan bayan ortada. Daha aday tespiti sırasında birbirlerine girdiler. Öyle değil mi? gördük. Masaya oturdular, kalktılar. Birbirlerine hakaretlerde bulundular. Dolayısıyla o zaman gördüğümüz fotoğrafın çok daha büyüğünü, çok daha şiddetlisini Allah muhafaza. Bunlar netice alırlarsa ve biz tökezlersek görmemiz işten bile değil kıymetli kardeşlerim. Türkiye yönetilemez bir hale gelir” dedi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsun polisi uyardi hediye kazandiniz borcunuz var tuzagina dikkat PnDpvwJn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2026 00:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsun polisi uyardı: “Hediye kazandınız”, “Borcunuz var” tuzağına dikkat

Samsun Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcılık olaylarına karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla çalışma başlattı. Kentin en yoğun bölgesinde sahaya inen ekipler, vatandaşlara bilgilendirici broşürler dağıtarak dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.

Dağıtılan broşürlerde; internet üzerinden araç, ev ve arsa alım-satımlarında dikkat edilmesi gereken kurallar, online alışverişte güvenli site kullanımının önemi ve sahte ilanlara karşı uyarılar yer aldı. Ayrıca oto kiralama işlemlerinde sahte internet sitelerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.

Ekipler, özellikle sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden gönderilen linklere karşı temkinli olunması gerektiğini belirterek, “Hediye kazandınız”, “borcunuz var” gibi ifadelerle para talep eden kişilere kesinlikle itibar edilmemesi gerektiğini ifade etti. Sahte icra takibi mesajlarıyla vatandaşların korkutulmaya çalışıldığına dikkat çekildi.

Broşürlerde ayrıca kendisini polis, asker, savcı veya kamu görevlisi olarak tanıtarak para ya da altın talep eden kişilerin dolandırıcı olduğu belirtilirken, hiçbir kamu görevlisinin vatandaşlardan bu şekilde talepte bulunmayacağı hatırlatıldı.

“Bilinçli Sosyal Medya Kullanımı” başlığı altında ise vatandaşlara; saygılı iletişim kurmaları, şüpheli içeriklere karşı sorgulayıcı yaklaşmaları ve kişisel bilgilerini paylaşmamaları yönünde uyarılar yapıldı.

Yetkililer, dolandırıcılık girişimleriyle karşılaşılması halinde 112 Acil Çağrı Merkezi’nin aranması gerektiğini belirterek, vatandaşların bilinçli hareket etmelerinin bu tür suçların önüne geçilmesinde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin