Tokat’ta 112 sıhhat işçisinin telefonla yönlendirdiği anne, yabancı cisim aspirasyonu yaşayan 1 aylık bebeği kurtarmayı başardı.
Tokat 112 Acil Davet Merkezi Sıhhat Masası’na gelen yabancı cisim aspirasyonu ihbarı, grupların süratli ve profesyonel müdahalesiyle memnun sonla sonuçlandı. Edinilen bilgiye nazaran, nefes almakta zorlanan 1 aylık bebek için yardım isteyen anneyle anında telefon ilişkisi kuran sıhhat çalışanı, birinci yardım adımlarını sakin bir halde tanım ederek bebeğin yine nefes almasını sağladı. Telefon üzerinden yapılan yönlendirme sayesinde minik bebek kısa müddette hayata tutunurken, aile büyük bir panik yaşamadan müdahalenin muvaffakiyetle sonuçlanmasıyla derin bir nefes aldı. Yetkililer, olayın acil durumlarda hakikat bilginin, süratli irtibatın ve itidalli yaklaşımın ehemmiyetini bir sefer daha ortaya koyduğunu belirtti. Tokat 112 Acil Sıhhat Hizmetleri takımları, vatandaşların sıhhatle ilgili her davetine anında karşılık vermeye devam ettiklerini tabir ederek, “Sağlıkta erişim, irtibat ve hakikat müdahale hayat kurtarır” iletisini paylaştı.


Sağlık personelinin telefonda yönlendirdiği anne 1 aylık bebeğin hayatı kurtardı
Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı
Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.
Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

