Reklam
Reklam
222 1
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
12 Şubat, 2026 15:44 tarihinde yayınlandı
0

Sağlık personeline ileri sürüş teknikleri eğitimi verildi

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, acil sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak ve vakaya ulaşım sırasında güvenliği en üst düzeye çıkarmak amacıyla düzenlediği eğitimlere bir yenisini daha ekledi.

Acil Sağlık Hizmetleri Eğitim Programı kapsamında, İl Ambulans Servisi Başhekimliği Eğitim Birimi koordinasyonunda düzenlenen “Ambulans Sürüş Güvenliği Eğitimi (ASGE)” başarıyla tamamlandı.

Zorlu parkurlarda ve teorik derslerde ambulans sürüş teknikleri, güvenli sürüş dinamikleri ve kriz anında araç kontrolü gibi konularda yetkinlik kazanan personeller, eğitimin sonunda sertifikalarına kavuştu.

Eğitim programının kapanış törenine; İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm.Dr. Bekir Poçan, Sağlık Hizmetleri Başkan Yrd. Mustafa Mızrak, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Mustafa Gülbağ ve Karabük Belediye Başkan Yrd. Kamil Temel katıldı. Törende, eğitimi başarıyla tamamlayan personele “Katılım Belgeleri” takdim edilirken; eğitimin gerçekleşmesinde emeği geçen ASGE Koordinatörü ve eğitmenlere İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail KARA tarafından “Teşekkür Belgeleri” verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin