Safranbolu’da yıkama ve ilaçlama çalışmaları sürüyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Temmuz, 2018 13:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da yıkama ve ilaçlama çalışmaları sürüyor

Bahar aylarının gelmesi ve hava sıcaklarının artması ile beraber Safranbolu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri ilaçlama ve yıkama çalışmalarını hızlandırdı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin üç gün ara ile sabah ve akşam saatlerinde belirlenen program dâhilinde mahallelerde ilaçlama çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Safranbolu Kaymakamı ve Belediye Başkanı Dr. Fatih Ürkmezer; “ İlçe sınırları içerisindeki parklar, yeşil alanlar, sulama kanalları, fosseptik çukurları ve atık suların deşarj noktaları ilaçlanıyor. Ekiplerimiz belirli periyotlar halinde çalışmalarına devam ediyor” diye konuştu.

Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin de yine belirlenen program dahilinde mahalle, cadde ve ara arterlerde yıkama çalışmalarına devam ettiğini belirten Ürkmezer, “ Belediye olarak vatandaşlarımızın hayatlarını çok daha rahat idame ettirebilmeleri adına çalışmalarımıza devam ediyoruz. Amacımız daha öncede söylediğimiz gibi daha yaşanılır bir Safranbolu” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
turk dunyasinin cocuklari samsunu renklendirdi BvYJ2H1t
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 16:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Türk dünyasının çocukları Samsun’u renklendirdi

Samsun, Türk dünyasının dört bir yanından gelen çocukların katılımıyla başlayan festivalle adeta kültür ve kardeşlik şölenine sahne oldu. Renkli yürüyüş ve gösterilerle start alan Türk Dünyası Çocuk Festivali, kentte büyük coşku oluşturdu.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından ikincisi düzenlenen “Türk Dünyası Çocuk Festivali”, yürüyüşle başladı. 9 farklı ülkeden gelen 113 katılımcı çocuk ile yüzlerce vatandaş, bando eşliğinde İlkadım ilçesi Lise Caddesi’nden başlayarak İstiklal Caddesi, 19 Mayıs Bulvarı’nı takiben Onur Anıtı’na kadar yürüdü.

Anıt önünde yapılan törende konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Nihat Soğuk, festivalin taşıdığı anlamın altını çizerek, “Şehrimiz adına tarihi ve kültürel bir buluşmaya daha şahitlik ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan haftasında bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Türk Dünyası Çocuk Festivali’ni gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Sokaklarımız bugün Türk coğrafyasının dört bir yanından gelen kardeşlerimizin neşesiyle şenleniyor” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili İlyas Topsakal ise Türk dünyasının ortak geleceğine vurgu yaparak, “Türk dünyası bir sevdadır. Bu çocuklarımız Samsun’da bir hafta geçirecek, dostluklar kuracak ve hem şehrimizin kültürünü hem de Cumhuriyetimizin kuruluş ruhunu yakından tanıyacak” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program İstiklal Meydanı’nda devam etti. Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, KKTC, Kırım, Kosova, Özbekistan, Balkarya ve Gagavuzya’dan gelen çocuklar yöresel oyunlarını sahneleyerek izleyenlere renkli anlar yaşattı.

Festival, farklı ülkelerden gelen 113 çocuğun katılımıyla Samsun’da kültürler arası kardeşlik ve dayanışma mesajlarının öne çıktığı etkinliklerle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin