Reklam
Reklam
675d5aa696782
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
14 Aralık, 2024 13:15 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da ”Unesco 30. Yıl” Etkinlikleri Başladı

Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edilişinin 30. yılı, Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış programı, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Çok Sesli Korosu’nun konseri ile başladı. Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçı Çavdur’un şefliğinde gerçekleştirilen performans izleyicilerden büyük beğeni topladı. Ardından Safranbolu yöresi kadın ve erkek halk oyunları ekiplerinin sahne aldığı gösterilerle program devam etti.

Etkinliklere Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, yaptığı açılış konuşmasında Safranbolu’nun tarihi, doğal ve kültürel değerlerini koruyarak bugünlere ulaştığını belirtti. Köse, “UNESCO Dünya Miras Listesi’nde 30 yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. Bu süreç, sadece bir unvan değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel mirasımızı koruma sorumluluğumuzu da ifade ediyor. Safranbolu’da her köşede bir tarih, bir anı karşınıza çıkar. Bu yılki etkinlik programımızı hazırlarken UNESCO’ya kabul sürecimizden ve kent hafızamızdan ilham aldık” ifadelerini kullandı.

Çağ Üniversitesi Akademisyeni ve Safranbolu’nun 1994 yılında UNESCO’ya dahil edilişinde önemli rol oynayan Ali Engin Oba yaptığı konuşmada; “Niteliği korumak için kültür varlıklarına gösterdiği itina, Safranbolu’nun çok daha iyi anlaşılması ve bir çekim noktası haline gelmesini sağlamıştır. 30 yıldır gösterilen hassasiyer bu güzel şehrin bir Dünya şehri haline gelmesini sağlamıştır” dedi.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay da konuşmasında, geçmişten bugüne Safranbolu’nun UNESCO sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programın sonunda, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edilmesinde emeği olan Çağ Üniversitesi Akademisyenlerinden Ali Engin Oba’ya ve eşsiz bir sanata imza atan Karabük Üniversitesi Çok Sesli Korosu’nun şefi Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçı Çavdur’a teşekkür hediyeleri takdim edildi.

Beş gün sürecek etkinlikler, Safranbolu’nun kültürel ve tarihi değerlerini kutlayan çeşitli programlarla devam edecek.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
yaglidere deresinde kaybolan amca sedat celikin cansiz bedenine 4 gun sonra ulasildi 6jS4VeIT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 12:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Yağlıdere Deresi’nde kaybolan amca Sedat Çelik’in cansız bedenine 4 gün sonra ulaşıldı.

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde 23 Mayıs tarihinde balık avlamak için yeğeni ile birlikte dereye giren ve akıntıya kapılarak kaybolan Sedat Çelik’in cansız bedenine, olay yerinden yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta ulaşıldı.

Sedat Çelik, yeğeni ile birlikte Yağlıdere Deresi’nde balık avladığı sırada akıntıya kapılarak kayboldu. Olayın ardından bölgede başlatılan arama kurtarma çalışmaları 4 gündür aralıksız sürdürülüyordu.

Dron destekli yürütülen çalışmalarda, Kaşdibi köyü köprüsü civarında dere içerisinde bir görüntü tespit edildi. Bunun üzerine belirtilen bölgede yoğunlaştırılan çalışmalar sonucunda Sedat Çelik’in cansız bedenine ulaşıldı.

Dereden çıkarılan Çelik’in cenazesi Yağlıdere Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin