Array ( [hedef] => 2026-02-21T06:04:00+00:00 [iftar_hedef] => 2026-02-21T18:37:00+00:00 [vakitler] => Array ( [İmsak] => 06:06 [Güneş] => 07:31 [Öğle] => 13:08 [İkindi] => 16:06 [Akşam] => 18:36 [Yatsı] => 19:56 ) [gorunecek_hedef] => 2026-02-21T06:04:00+00:00 [gorunecek_etiket] => İmsaka kalan )
karabuk
İmsak 06:06
Güneş 07:31
Öğle 13:08
İkindi 16:06
Akşam 18:36
Yatsı 19:56
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Berkay Doğan tarafından
14 Aralık, 2024 13:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Safranbolu’da ”Unesco 30. Yıl” Etkinlikleri Başladı

Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edilişinin 30. yılı, Safranbolu Belediyesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlanmaya başlandı.

Leyla Dizdar Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış programı, Karabük Üniversitesi Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Çok Sesli Korosu’nun konseri ile başladı. Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçı Çavdur’un şefliğinde gerçekleştirilen performans izleyicilerden büyük beğeni topladı. Ardından Safranbolu yöresi kadın ve erkek halk oyunları ekiplerinin sahne aldığı gösterilerle program devam etti.

Etkinliklere Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, yaptığı açılış konuşmasında Safranbolu’nun tarihi, doğal ve kültürel değerlerini koruyarak bugünlere ulaştığını belirtti. Köse, “UNESCO Dünya Miras Listesi’nde 30 yılı geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. Bu süreç, sadece bir unvan değil, aynı zamanda tarihi ve kültürel mirasımızı koruma sorumluluğumuzu da ifade ediyor. Safranbolu’da her köşede bir tarih, bir anı karşınıza çıkar. Bu yılki etkinlik programımızı hazırlarken UNESCO’ya kabul sürecimizden ve kent hafızamızdan ilham aldık” ifadelerini kullandı.

Çağ Üniversitesi Akademisyeni ve Safranbolu'nun 1994 yılında UNESCO'ya dahil edilişinde önemli rol oynayan Ali Engin Oba yaptığı konuşmada; "Niteliği korumak için kültür varlıklarına gösterdiği itina, Safranbolu'nun çok daha iyi anlaşılması ve bir çekim noktası haline gelmesini sağlamıştır. 30 yıldır gösterilen hassasiyer bu güzel şehrin bir Dünya şehri haline gelmesini sağlamıştır" dedi.

CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay da konuşmasında, geçmişten bugüne Safranbolu’nun UNESCO sürecinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Programın sonunda, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Miras Listesi’ne dahil edilmesinde emeği olan Çağ Üniversitesi Akademisyenlerinden Ali Engin Oba’ya ve eşsiz bir sanata imza atan Karabük Üniversitesi Çok Sesli Korosu’nun şefi Dr. Öğr. Üyesi Pınar Çanakçı Çavdur’a teşekkür hediyeleri takdim edildi.

Beş gün sürecek etkinlikler, Safranbolu’nun kültürel ve tarihi değerlerini kutlayan çeşitli programlarla devam edecek.

Haber videosu için TIKLAYINIZ!

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Şubat, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Devrek Ramazan ayının ilk Cuma namazı kılındı

Devrek Ramazan ayının ilk Cuma namazı yoğun katılım ile idrak edildi.
İslam aleminin kutsal ayı olan 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının başlaması nedeniyle mübarek ayın da ilk Cuma namazını kılmak için Devrekliler camilere akın ettiler. İslam aleminde 11 Ayın sultanı olarak bilinen Ramazan ayının başlaması nedeniyle mübarek ayın ilk Cuma namazında da Devrekli vatandaşlar camilere akın ettiler. Zonguldak’ın Devrek İlçesinde ve çevresinde ikamet eden müminler Ramazan ayının ilk Cuma namazını eda edebilmek için çevrelerde camilere akın ettiler.
Mübarek ayın ilk Cuma namazını eda edebilmek için adeta birbirleriyle yarışan vatandaşlar namaz kılmak için iştirak ettikleri camilerin içlerinde yer bulamayanlar namazlarını camilerin avlularında ve yollarda eda etmek zorunda kaldılar.

Bizi sosyal medyadan takip edin