blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2024 19:28 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Safranbolu’da TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde etkinlik, deney, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı düzenlendi. Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuar’ının açılışına İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Said Nuri Odabaşoğlu, kurum müdürleri, okul idarecileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Programın açılışında konuşan Akbaş, Karabük genelinde TÜBİTAK 4006 Bilim şenliklerinin il ve ilçelerde tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Akbaş, TÜBİTAK bilim fuarlarında gerçekleştirilen etkinliklerin, deneylerin, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle öğrencilerin kendilerini keşfetme noktasında önemli adımlar attığını vurguladı. blank30 Mayıs tarihinde "Karabük Bilim Şenliği" 10-11-12 Ekim 2024 tarihlerinde ise TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliklerinin gerçekleştirileceğini hatırlatan Akbaş, okulda yapılan TÜBİTAK projelerinin bilim şenliklerinde de sergilenmesini istedi. Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz SafranTech takımının TEKNOFEST’te aldıkları başarılardan ötürü tebrik eden AKBAŞ, SafranTech Elektrikli Araç ve FRC Robotu ile Türkiye finallerine kalarak ili en iyi şekilde temsil ettiklerini belirterek bundan sonraki yarışmalarda başarılar diledi. Konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesilerek fuardaki stantlar tek tek gezildi. Katılımcıların büyük beğenisini kazanan fuarda fen ve teknoloji deneyleri, atölye çalışmaları gibi birçok etkinlik gerçekleştirildi. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 20:00 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

İş yerindeki kasayı kesip hırsızlık yapan hırsızlar jandarmadan kaçamadı

Çorum’un Sungurlu ilçesinde girdikleri iş yerinde kasayı keserek içerisindeki paraları çalan 3 kişi, jandarma grupları tarafından Adana’da yakalandı.
Olay, 23 Eylül’de Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. Gece saatlerinde iş yerine giren maskeli 4 şahıs, hırsızlık yaparak kayıplara karıştı. İhbar üzerine harekete geçen Çorum Vilayet Jandarma Komutanlığı Cürüm Araştırma Timi’nin (JASAT) dedektifleri, olayı aydınlatmak için geniş çaplı bir soruşturma başlattı. İş yeri ve etrafındaki yüzlerce saatlik kamera kaydını titizlikle inceleyen takımlar, şüphelilerin kaçış güzergahını belirledi. Yapılan araştırmada, zanlıların farklı vilayetlerde de emsal hırsızlık olaylarına karıştığı tespit edildi. Yürütülen koordineli çalışma sonucunda şüphelilerin Adana’da olduğu tespit edildi.
Adana’da düzenlenen operasyonla, olaya karışan 2 kuşkulu, cürümde kullandıkları araç ve cürüm eşyalarıyla birlikte yakalandı. Gözaltına alınan 2 kuşkulu, "nitelikli yağma" ve "hırsızlık" cürümlerinden çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklandı. Jandarma gruplarının olaya karışan öteki 2 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin