Karabük Postası tarafından
10 Temmuz, 2021 10:36 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Safranbolu’da tiyatro eğitimleri başlıyor

Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından çocuk ve gençleri sanatsal, kültürel aktivitelere yönlendirmek ve becerilerini ortaya çıkarmak amacıyla açılacak olan tiyatro kursları için ön kayıtlar başladı. Safranbolu Belediyesi web sayfasından ulaşılabilecek olan kurs kayıt formlarının eksiksiz doldurulması istenirken, sağlık çalışanlarına özel kontenjan ayrıldı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse; “ Safranbolu Belediyesi olarak rutin çalışmalarımızın yanı sıra, bir kültür kenti olarak yine kültürel faaliyetlerine de önem veriyoruz. Bu kapsamda gerekleştirdiğimizi faaliyetlere tiyatro eğitimini de ekledik” dedi. Çocuklarda 8 -10, 11-12, 13-14 yaş gurupları ile Sağlık çalışanlarına tiyatro eğitimi verilecek.Kurs kayıtlar için kontenjanların sınırlı olduğu ve başvuruların 28 Temmuzda sona ereceği bildirildi. Ön kayıt başvuru formunu www.safranbolu.bel.tr adresinden indirebilecek.Formlar eksiksiz doldurulduktan sonra Halk Masası ve Leyla Dizdar Kültür Merkezine teslim edilebilecek. (Haber Merkezi)    

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Ocak, 2026 14:41 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum: 0

Ustaoğlu’ndan bağımlılıkla mücadelede toplumsal mücadele çağrısı

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu, basının bağımlılıkla mücadelede kritik rol oynadığını vurguladı.

Yeşilay Karabük Şube Başkanı Ahmet Ustaoğlu ve ekibi basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi.

Programda konuşan Ustaoğlu, demokratik cumhuriyet rejimlerinde medyanın toplumun şekillenmesinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "Bugün dördüncü kuvvet olarak tanımlanan medyayı, hatta birinci kuvvet olarak nitelendirebiliriz. Çünkü medya, toplumun yönlendirilmesinde bir numaralı rolü oynamaktadır" dedi.

Yeşilay'ın milletin ve özellikle gençliğin sağlığı için her alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ustaoğlu, anaokulundan üniversiteye kadar toplumun her kademesinde yer aldıklarını söyledi.

Yeşilay'ın 1920 yılında kurulduğunu hatırlatan Ustaoğlu, "Kurulduğu günden bugüne ülkemizin maddi ve manevi sağlığı için çok büyük hizmetler ortaya koymuştur. Bugün bu hizmetlerin bir karşılığı olarak Dünya Yeşilay Teşkilatları Genel Başkanlığı görevini de üstlenmiş bulunuyoruz" diye konuştu.

Karabük'ün bağımlılıklardan arındırılması için herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Ustaoğlu, bağımlılıkların şehirde ciddi sosyal sorunlara yol açtığını belirtti.

Trafik kazalarından aile içi geçimsizliklere, toplumsal huzursuzluklardan bireyler arası çatışmalara kadar birçok problemin temelinde bağımlılıkların bulunduğunu dile getiren Ustaoğlu, "Bu sorunların yüzde 90'ından fazlası bağımlılığa düşmüş bireylerin sosyolojik problemlerinin bir yansımasıdır. Dengeli, düzenli bireyler yetiştirebilirsek, huzursuzluk şehrimizden kendiliğinden kaybolacaktır" ifadelerini kullandı.
Basın mensuplarını toplumun gözü, kulağı ve sesi olarak nitelendiren Ustaoğlu, medyanın önem verdiği konuların toplum tarafından da önemsendiğine dikkat çekti. Bu nedenle basın mensuplarını birer Yeşilay gönüllüsü olarak görmek istediklerini aktaran Ustaoğlu, Yeşilay'ın beş bağımlılıkla mücadele ettiğini söyledi.

Amaçlarının önce Karabük'te, ardından Türkiye'de ve dünyada insanlığın huzur ve mutluluğuna hizmet etmek olduğunu dile getiren Ustaoğlu, bağımlılıktan kurtulmak isteyen herkesin yanında olduklarını belirtti. Ustaoğlu, "Sigara, alkol, madde, kumar ve teknoloji bağımlılığından kurtulmak isteyen, çocuğu için yardım talep eden herkese yol göstermek istiyoruz. Basın mensuplarımızdan da bu noktada vatandaşlarımızı doğru şekilde yönlendirmelerini talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin