Safranbolu'da Otopark Sorunu Çözüm Bekliyor - Karabük Haber Postası
OTOPARK jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
22 Temmuz, 2024 14:51 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Otopark Sorunu Çözüm Bekliyor

UNESCO Miras Listesinde yer alan Safranbolu’da yaşanan trafik yoğunluğu hafta sonunda zirve yapıyor. Özellikle tarihi çarşı bölgesinde yaşanan yoğunluk  çarşıyı ziyarete gelen yerli ve yabancı turistlerin tepkisini çekiyor

UNESCO Miras Listesinde yer alan Safranbolu ilçesinde trafik sorunu her geçen gün artarken,  özellikle Cumartesi ve Pazar günleri bu yoğunluk hat safhaya çıkıyor. Safranbolu’nun tarihi çarşı bölgesini ziyarete gelen yerli ve yabancı turistler araç parkında büyük sorun yaşarken, bu durum hem yer ve yabancı turistlerin hem de esnafların tepkisine neden oluyor. Safranbolu’nun tarihi çarşı bölgesi, şehrin en çok ziyaret edilen noktalarından biri olarak bilinirken, bu yoğun ilgi, beraberinde trafik yoğunluğunu ve park sorunlarını getiriyor. Araçların park edilmesi konusunda yaşanan sıkıntılar, ziyaretçilerin çarşıda geçirdiği zamanı kısıtlarken bundan en çok esnaflar etkileniyor.

Tarihi çarşıyı gezmeye gelen turistler, araç parkı bulmada yaşadıkları zorluklar nedeniyle şikayetlerini dile getirirken, yerli ve yabancı ziyaretçiler, özellikle hafta sonları çarşıya ulaşmanın ve araçlarını park etmenin neredeyse imkansız hale geldiğini belirtiyor. Bu durum, hem turistlerin hem de esnafların tepkisini çekiyor. Esnaf, yoğun trafik nedeniyle iş yapma kapasitesinin düştüğünü ve müşteri potansiyelinin azaldığını ifade ediyor. Tarihi çarşı bölgesinde trafik akışını düzenlemek için yapılan çalışmalar ve park alanlarının genişletilmesi, bazı ziyaretçilerin işlerini biraz kolaylaştırsa da, genel olarak hafta sonu trafiği ve park sorunu konusunda etkili bir çözüm sağlanamadığı gözlemleniyor.

Tarihi çarşıdaki trafik ve park sorunları, Safranbolu’nun turistik cazibesini tehdit ederken, bölgenin tarihi dokusunu korumak ve ziyaretçi memnuniyetini artırmak adına daha kapsamlı ve etkili çözümler gerektiriyor. Trafik yoğunluğunun ve park sorunlarının mutlaka çözülmesi gerektiği, aksi takdirde bu sorunun her geçen gün daha da büyüyerek içinden çıkılmaz bir hale geleceği vurgulanıyor.

Öte yandan Safranbolu’nun CHP’li Belediye Başkanı Elif Köse’nin seçim vaatleri arasında yer alan otopark sorununun çözülmesi ile ilgili projenin bir an önce hayata geçirilmesi istenirken, bu projenin tamamlanması ile birlikte bu sorunun önemli ölçüde ortadan kalkabileceği ifade ediliyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
mustafa gursel biz 7 takimiz orayi birakmamiz lazim hEQ18HXN
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 00:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Mustafa Gürsel: “Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım”

Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, Çorum FK maçının ardından, “Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım” dedi.

Trendyol 1. Lig 33. hafta karşılaşmasında Bandırmaspor, deplasmanda Çorum FK’yı 1-0 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulunan Bandırmaspor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel, önemli bir galibiyet aldıklarını ve bundan sonra play-off hattında kalmak için mücadele edeceklerini dile getirdi.

“Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi”

Karşılaşmayı değerlendire Mustafa Gürsel, “Çorum FK son 7 maçını kazanarak buraya geldi. Biz de 6 maçta 3 galibiyet, 3 beraberlikle geldik 7. maçımıza. Artık ligin boyu kısaldı. İki takımın da hedefleri var. Dışarıdan baktığımızda bazen Bandırmaspor’un şu andaki konumuna, hedefine bakmıyorlar. İki takım da play-off’un içinde. Çorum’un son çıkışıyla ilk ikide olma şansı vardı. Ama bu lig kolay bir lig değil. Baktığımızda sonuna kadar hangi takımla oynarsak oynayalım ligin başından itibaren böyle. Bu ligi güzel kılan tarafı herkesin herkesi yenebilmesi. Biz bugün baktığımızda kendi adımıza güzel bir galibiyet aldık. Ama Çorum da hedefinden hiçbir şey kaybetmedi diye düşünüyorum. İlk iki hedefine ulaşması için yukarıdaki takımların hata yapması lazım. Ama bugünkü maça baktığımızda taktiksel anlamda düşündüklerimizin hepsini sahaya yansıttık. Çünkü Tanque’nin olmaması santrfor anlamında bizi olumsuz etkiledi. Kehinde’nin de oğlu oldu, iki, üç gün önce aramıza katıldı. Ndongala’nın dizinde bir problem vardı, çok az kullanabildik. Oyuncularımız ofansif anlamda, santrforsuz oynama durumu oldu” ifadelerini kullandı.

“İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu bütün maçlara taşırız”

Ligin kalan kısmındaki tüm maçların kendileri için önemli olduğunu kaydeden Gürsel, “Bu sene her maç kendi içimizde bir şey çözmeye çalışıyoruz. Sistem anlamında ligde çok değişik sistemlerde oynadık. Biz de takım adına değişik bir yıl yaşıyoruz. Son 5 maça geldik. Bugün maçta düşündüklerimiz oldu, uyguladık. Futbol bizden yanaydı. İkinci golü de atabilirdik. İyi durduk, iyi savunma yaptık. Rakibi iyi karşıladık, iyi çıkmaya çalıştık. Golü biz bulduk, biz kazandık. Rakibimiz saygı duyulacak bir takım. Onlara bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum. Son 5 maça giriyoruz. Her takım önemli. Biz buradan 3 puan aldık. Buraları son yıllarda oynamaya alışık bir takımız. Bundan sonra alacağımız her galibiyet ya da puan play-off için önemli. Biz 7. takımız, orayı bırakmamız lazım. Takımımız istiyor, elimizden geleni yapacağız. Hiçbir şeyin garantisi yok. 7. sırada olarak arkamızdan bizi kovalayan takımlar var. Biz sonuna kadar mücadelesini vereceğiz. İnşallah bizim bu seneki gerçekçi hedefimiz play-off’a girebilmek. Tüm isteğimiz bu. Onu başarırsak ondan sonrası yeni bir kulvar, yeni bir macera, yeni bir turnuva olacak. Önemli bir rakipten önemli bir galibiyet aldık. Bunun bilincindeyiz. İnşallah bunun motivasyonunu ve coşkusunu Sarıyer, ondan sonraki Bodrum ve lig bitine kadar bütün maçlara taşırız. Bunu taşıyamadıktan sonra buradan aldığımız 3 puanın hiçbir anlamı olmaz. Bu bilinçteyiz” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin