Safranbolu'da Otellerde Doluluk Yüzde 70'i Geçti - Karabük Haber Postası
D 1
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
03 Haziran, 2025 10:08 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da Otellerde Doluluk Yüzde 70’i Geçti

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi Safranbolu ilçesindeki otellerde doluluk oranı yüzde 70’i geçerken esnaf ve turizm işletmecileri yoğunluk beklentisiyle hazırlıklarını sürdürüyor.

Osmanlı döneminden kalma tarihi konakları, dar sokakları ve korunmuş kent dokusuyla UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Safranbolu’da Kurban Bayramının dolu dolu geçmesi bekleniyor. Tarihi evleri ve Arnavut kaldırımlarıyla misafirlerine tarihte yolculuğa çıkaracak olan ilçedeki otellerde doluluk oranı bayrama sayılı günler kala yüzde 70’lere ulaştı. Türkiye’deki yaklaşık 50 bin kültür ve tabiat varlığının bin 125’ini bünyesinde barındıran tarihi ilçe, Cinci Han ve Hamam, Kent Tarihi Müzesi, Saat Kulesi, tarihi camileri, Hıdırlık Tepesi, Cem Seyir Terası, İncekaya Su Kemeri ve kanyonu gibi yapılarıyla turistleri kendisine hayran bırakacak.

Safranbolu Turizm İşletmecileri Dernek Başkanı Şebnem Urgancıoğlu, bayram tatiline sayılı günler kala ilçedeki otellerde doluluk oranının yüzde 70’lere ulaştığını belirtti. Son dakika rezervasyonlarının da etkisiyle bayram dönemini tam kapasiteyle geçirmeyi beklediklerini ifade eden Urgancıoğlu, “Yüzde 100’e yakın doluluk oranı bekliyoruz. Bununla birlikte şehir dışındaki hemşehrilerimiz de kurbanlarını kesmek için Safranbolu’ya geliyor. Kurban Bayramları, Safranbolu’da hem turizm hareketliliği hem de gurbetçilerin ziyareti açısından yoğun geçen bir dönem oluyor” dedi.

Geçen yıla göre daha kısa bir tatil periyodu olmasına rağmen bu yıl daha hareketli bir bayram geçirme beklentisi içerisinde olduklarını kaydeden Urgancıoğlu, “Çünkü geçen sene bayram daha ileri bir tarihteydi. Deniz sezonuna denk gelmişti ve tatil daha uzun bir periyottaydı. Bu sene dokuz günle birleşmedi. Dolayısıyla periyotlar kısa. Okullar tatil olmazken, deniz turizmi de tam olarak hareketlenmedi. Konum olarak yakınlığımız da aslında bu Kurban Bayramı beklentilerimiz geçen seneki Kurban Bayramı’nın üstünde olabilir” diye konuştu.

Otel işletmecisi Serhat Şengün ise Safranbolu’nun hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun ilgi gördüğünü belirterek, “Safranbolu, dünyada kent ölçeğinde korunan yirmi şehirden biri. Bu özelliği sayesinde yılın 12 ayı boyunca ziyaretçilerini ağırlıyor. Kurban Bayramı’nda da yoğunluk bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Şengün, kahvaltı dahil iki kişilik oda fiyatlarının 3 bin 500 TL olduğunu aktararak, kış döneminde yüzde 15’e varan indirimler sunduklarını ve bu fiyatların 2025 yılı boyunca geçerli olacağını söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
222 4
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
14 Nisan, 2026 14:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te ailenin temelleri öğrencilere anlatıldı

Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde görev yapan Psikolog Sanem Yıldız, Karabük Üniversitesi TOBB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya geldi. “Aile Kurumunun Önemi ve İşlevleri” başlıklı eğitimde Yıldız, ailenin bireyin hayatındaki vazgeçilmez yerine dikkat çekerek, sağlıklı bir kişilik gelişiminin ilk adımlarının aile ortamında atıldığını söyledi.

Eğitimde, ailenin yalnızca bir yaşam alanı olmadığını, aynı zamanda bireyi topluma hazırlayan en önemli yapı taşı olduğunun altı çizildi. Psikolog Yıldız, ailenin duygusal destek sağlama, toplumsal uyumu kazandırma ve sağlıklı kimlik gelişimini destekleme konusunda kritik işlevler üstlendiğini belirtti. “Güçlü aile bağları, güçlü bireyler ve sağlıklı toplumlar oluşturur” mesajı katılımcılarla paylaşıldı.

Günümüzde aile yapısını tehdit eden sosyal ve bireysel sorunlara da değinilen programda, öğrencilere etkili iletişim kurma, empati geliştirme ve aile içi ilişkileri güçlendirme konularında önemli kazanımlar aktarıldı. Etkinliğin sonunda, gençlerin aile kavramına ilişkin bilinç düzeylerinin artırılması ve sağlıklı ilişkiler kurabilen bireyler olarak topluma katkı sunmalarının hedeflendiği vurgulandı.

Karabük Üniversitesi yetkilileri, bu tür farkındalık eğitimlerinin devam edeceğini belirterek, Psikolog Sanem Yıldız’a ve Karabük Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin