Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Eylül, 2023 15:25 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da İtfaiyeciler Yöresel Tulumbacı Kıyafetleriyle İlgi Odağı

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde itfaiyeciler, tulumbacıların ilk kıyafetlerini giyerek yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi.
Safranbolu ilçesinde ‘İtfaiyeciler Haftası’ çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

AW042342 05 jpg

Safranbolu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünün kuruluşunun 150’inci yılı dolayısıyla da itfaiyeciler 303 yıl önceki tulumbacıların kıyafetlerini giyerek Tarihi Çarşı sokaklarını gezdi. Yangın söndürme tulumbasını sırtlanan itfaiyeciler, İzzetpaşa Camii önünde eski usüllerde yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi.
Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken etkinlik, tarihi ilçede çıkan yangınların fotoğraflarının yer aldığı sergi açılışı ile son buldu.
Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, tarihi kent için itfaiyenin öneminin çok büyük olduğunu belirtti.

AW042342 06 scaled
UNESCO DÜNYA MİRAS LİSTESİ’NDE YER ALAN KARABÜK’ÜN SAFRANBOLU İLÇESİNDE İTFAİYECİLER, TULUMBACILARIN İLK KIYAFETLERİNİ GİYEREK YANGIN SÖNDÜRME TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRDİ. (RIDVAN BOSTANCI/KARABÜK-İHA)
UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesinde itfaiyeciler, tulumbacıların ilk kıyafetlerini giyerek yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi.

‘İtfaiyeciler Haftası’nda Safranbolu’nun tarihinde ilk yangın söndürme aracı olan tulumba ve o dönemdeki itfaiyecilerin kıyafetleriyle tur attıklarını ifade eden Köse, “Tabii ki tarihten gelen bu kıyafetler ve tulumba gelen misafirlerimizin turistlerin de çok büyük ilgisini çekti. Gerçekten dikkat çekici. Bende bir arada böyle bir etkinlik daha önce görmemiştim” diye konuştu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
s 20
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 09:58 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te sağanak ve dolu su taşkınlarına neden oldu

Karabük’te etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle bazı bölgelerde sel ve su taşkınları meydana geldi. Yıkılan yaya köprüsü nedeniyle mahsur kalan 3 vatandaş ekipler tarafından kurtarıldı.

Eskipazar ilçesine bağlı Köyceğiz köyünde sel sonucu yıkılan yaya köprüsü nedeniyle mahsur kalan 3 vatandaş, İl Özel İdaresi ekiplerinin iş makinesi yardımıyla kurtarıldı. Tamışlar Köyü Aşağı Emiroğlu Mahallesi’nde ise yükselen sel sularının tıkadığı menfez nedeniyle köy yolunun yaklaşık 50 metrelik bölümü çöktü. Zarar gören menfez nedeniyle yol ulaşıma kapandı. Ekipler tarafından yolun giriş ve çıkış noktalarında emniyet şeridi çekilerek güvenlik önlemi alındı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci ile İl Genel Meclis üyeleri İsmail Bağçe ve Tuncer Başkaya zarar gören alanlarda incelemelerde bulundu.

Öte yandan merkeze bağlı Kamış köyü ile Yenice ilçesinde etkili olan dolu yağışının ardından doğa beyaza büründü. Dolu nedeniyle sürücüler trafikte ilerlemekte güçlük çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin