Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
27 Kasım, 2022 13:45 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu’da “Doğru Tarıma Geçildi”

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plâna çıkan hizmetlerinden biri olan Uygulama ve Üretim Biriminde, vatandaşlara verilen eğitimler devam ediyor. Talebin yoğun olmasıyla, her Salı yapılan derslere Safranbolu Halk Eğitimi Merkezi ortaklığı ile Cumartesi dersleri eklendi.

Park ve Bahçeler Müdürlüğüne bağlı Birimin Sorumlusu Ziraat Mühendisi Pınar Alazoğlu Uslu’nun anlatımıyla başlayarak, soru cevap ve uygulama şeklinde devam ediyor. Eğitim programına katılan vatandaşlar için Yazıköy’deki birime araç kaldırılıyor. Kursiyerlerin, can kulağı ile dinledikleri derslerden memnun oldukları gözleniyor.

“PROFESYONELLEŞTİĞİMİZİ GÖRÜYORUM”

Kursiyer Recep Cebeci, “”Burada bilinçli tarımı öğrendik.  Yanlış yapılan geleneksel tarımdan doğru tarıma geçiş yaptık” dedi.

Bostanbükü’nde yaklaşık 30 yıldır seracılık yapan İlknur Balkaya, eğitimde yeni şeyler öğrendiğini ve doğru bildiği yanlışları fark ettiğini söyledi. “Öğrendiklerimi hemen uygulamaya geçtim ve Pınar Hoca’nın gösterdiği şekilde yaptığımda daha sağlıklı ürün elde ettim. Her gelişimde değişik bilgiler öğreniyorum. Profesyonelleştiğimizi görüyorum.” diyerek, Belediye Başkanı Elif Köse’ye teşekkür etti.

Büyük bahçesi olanın da saksıda üretenin de mutlaka buraya gelip, bu eğitimden faydalanması gerektiğine dikkat çeken Kadriye Soykök, “Belediyemize böyle bir imkân verdiği için çok teşekkür ediyoruz. Burada öğrendiklerim bana yarar sağladığı gibi çevremdekilere anlatmamla onlar da yeni bilgiler ediniyorlar. Pınar Hocamıza başarılı anlatımı için ayrıca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Şükran Kurt, eğitimi verimli bulduğunu şu sözlerle anlattı: “Eğitimden çok memnun kaldım. Hocamızın anlatımının yanında, soru cevap şeklinde bizleri aydınlatması etkinliğe verim katıyor.” (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
barude filistinin dunu bugunu ve yarini anlatildi YbJlKGrF
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

BARÜ’de Filistin’in dünü, bugünü ve yarını anlatıldı

Bartın Üniversitesinde (BARÜ) Filistin’in geçmişten günümüze tarihi süreci anlatılırken bölgede yaşanan insanlık dramına dikkat çekildi.

Bartın Üniversitesi (BARÜ) Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalığı artırmak hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda Kariyer Planlama Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ölümcül ve Ölümsüz Kimliklerin Coğrafyası: Filistin’in Dünü, Bugünü ve Yarını” başlıklı bir program düzenlendi. Filistin meselesinin farklı boyutlarıyla ele alındığı etkinlikte konuşmacı olarak İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümünden Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş yer aldı.

Rektör Akkaya, boykota devam edilmesinin önemini vurguladı

Programın açılışında konuşan BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, “Bugün burada ölümcül ve ölümsüz kimliklerin coğrafyasını konuşacağız. Aklımıza burada şair Mehmet Akif İnan geliyor. ‘Mescid-i Aksayı gördüm düşümde. Bir çocuk gibiydi ve ağlıyordu.’ Bu dizelerde ifade edilen Mescid-i Aksa’da 2,5 yıldır insanlığa sığmayan bir zulüm yaşatılıyor. Bu noktada bizler ne kadar somut adım atarsak o kadar kıymetlidir. Lütfen, her daim boykota devam edelim. Çocuklar öldü, kadınlar öldü, aileler dağıldı. Yaşanan acılarını unutmayalım, boykotu uygulayalım.” ifadelerini kullandı.

Filistin meselesini toplumsal hafıza, insan onuru, hukuk ve vicdan çerçevesinde değerlendiren Prof. Dr. Hasan Hüseyin Güneş, Filistin’de bir halkın kendi vatanında nasıl görünmez kılınmaya çalışıldığını ve buna rağmen kimliğini, hafızasını ve yaşama iradesini nasıl koruduğunu anlattı.

“Filistin’de kimlik, hafıza ve insanlık mücadelesi yaşanıyor”

Konuşmasında “ölümcül kimlik” ve “ölümsüz kimlik” kavramlarını değerlendiren Prof. Dr. Güneş, “Ölümcül kimlik, bir halkı insan olarak değil; tehdit, güvenlik sorunu ya da ortadan kaldırılması gereken bir engel olarak görmeye dayanıyor. Buna karşılık ölümsüz kimlik ise yıkılan evlere rağmen saklanan anahtarlarda, boşaltılan köylere rağmen yaşatılan hatıralarda, kaybedilen çocukların isimlerinde ve bir halkın sesini dünyaya duyurma kararlılığında varlığını sürdürüyor.” dedi.

Programda Gazze’de yaşanan insani dram detaylarıyla anlatıldı. Bombardımanlar, zorunlu göç, açlık, susuzluk, yıkılan hastaneler, okullar, ibadethaneler ve evlerin yalnızca savaşın bir sonucu olarak görülemeyeceği ifade edildi. Bir okulun yıkılmasının çocukların geleceğini, bir hastanenin vurulmasının yaralıların yaşama hakkını, bir evin yok edilmesinin ise aile hafızasını ve güven duygusunu ortadan kaldırdığı da vurgulandı.

İlgiyle takip edilen program, Filistin meselesinin insanlığın adalet, hukuk ve vicdan sınavı olduğuna dikkat çekilmesi ve bu konuda farkındalığı artırmaya yönelik çalışmaların sürdürülmesi gerektiği mesajıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin