Muhsin
•Benim araba bile okadar yakmiyor gidis gelis
Safranbolu’da toplu taşımada kullanılan minibüslerin ücretlerine zam yapıldı. Daha önce 30 TL olan Karabük-Safranbolu yolcu taşıma ücreti 40 liraya 25 TL olan öğrenci ücreti de 35 TL'ye yükseltildi.
Safranbolu-Karabük arasında seyahat eden vatandaşlar için ulaşım maliyetleri arttı. Yeni fiyat tarifesine göre; Safranbolu'dan Karabük'e gelen bir vatandaş 40 TL ödemek zorunda kalacak, bu rakam aktarma ile birlikte 48 TL olacak. Öğrenciler ise 43 TL ödeyecek.
Safranbolu Minibüsçüler Kooperatifi tarafından paylaşılan zamlı tarife şu şekilde:
Safranbolu-Karabük (Emek-Kıranköy) Tam 40, Öğrenci 35, Bağlar-Çarşı-Karabük (Uzun Hat) Tam 48, Öğrenci 43, Bağlar-Çarşı-Zübeyde Hanım-Emniyet TOKİ-MEDİKAR Hastanesi (Uzun-Hat) Tam 45, Öğrenci 40, Bağlar-Çarşı-Bulak Yolu-Beşbinevler Giriş (Uzun Hat) tam 40, öğrenci 35, Safranbolu-Zübeyde Hanım-Emniyet TOKİ-MEDİKAR Hastanesi tam 35, öğrenci 30, Safranbolu-Beşbinevler-100. Yıl-Üniversite Kampüs tam 35, öğrenci 27, Safranbolu-Bulak Yolu-Beşbinevler Girişi tam 30, öğrenci 25, Safranbolu-Bostanbükü (Bahattin Gazi KYK) tam 35, öğrenci 28, Safranbolu-İsmail Necati KYK-Saka Evleri tam 35, öğrenci 25, Sağlık Melek Lisesi-Eğitim Alayı tam 30, öğrenci 25, Kirkille TOKİ-Akçasu TOKİ tam 27, öğrenci 25, Safranbolu Şehiriçi tam 22, öğrenci 18, İndi-Bindi (0 km-ile 1 km arası) tam 20, öğrenci 15
Aktarma Eğitim Alayı 12 TL, Aktarma Şehirçi 10 TL, Üniversite kapıdan 10 TL, Üniversite içi 5 TL.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Edebiyat Fakültesi yeniden yapılandırılarak "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" oldu.
Bartın Üniversitesi (BARÜ) Yükseköğretimdeki değişim ve dönüşüm sürecine yenilikçi çalışmaları doğrultusunda Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) değerlendirmelerinin ardından Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 6 Mart 2026 tarihli 11003 sayılı karar ile BARÜ Edebiyat Fakültesinin adı "İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi" olarak değiştirildi. Edebiyat Fakültesi altındaki bölümler yeni adıyla İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam edecek.
"Fakültemizin öğrencilerimiz ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum"
BARÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akkaya, Yükseköğretimdeki değişim ve dönüşüm sürecine uyum sağlamak amacıyla yenilikçi çalışmaları sürdürdüklerini belirterek "Üniversitemizin insan ve toplum odaklı gelişimine katkı sunacak önemli bir düzenlemeyi hayata geçirdik. İlerleyen süreçte çağın değişen koşullarına uyum sağlayan yeni akademik programlarla fakültemizin daha güçlü bir yapıya kavuşmasını hedefliyoruz. Bu süreçteki destekleri dolayısıyla YÖK Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar başta olmak üzere YÖK üyelerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi olarak yeni adıyla faaliyetlerini sürdürecek fakültemizin üniversitemize, öğrencilerimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Muhsin
•Benim araba bile okadar yakmiyor gidis gelis
Mesut
•Minibüs ler gene insaflı davranmış Karabük berberler odası 100.yuz zam yaptı.sac sakal 450 TL olmuş afiş fiyat uygulaması yapıyor lar
Lutfi
•Emekli indirimi niye uygulamıyorsunuz Safranbolu zengin memleketi diye siz minübüscülerde Zengin Taşımıyorsunuz Akp hükümeti Emeklinin Hakkını Gasp Ediyor Size Derimki Öğrenci İndirimi Yapıyorsunuzda Emekli Düşmanımızınız Sizin Araçlarınıza Zengin Değil Emekli biniyor Dikkate Alın Lütfen . İyi Günler dilerim