Reklam
Reklam
231
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
05 Mart, 2026 13:06 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu, ITB Berlin’de görücüye çıktı

Dünyanın en büyük turizm borsası olarak kabul edilen ve bu yıl 60’ıncı kez kapılarını açan ITB Berlin Fuarı’nda, Türkiye’nin gözbebeği Safranbolu rüzgarı esiyor. 3-5 Mart 2026 tarihleri arasında Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen dev organizasyonda, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse kentin tarihi, kültürel mirası ve Cittaslow kimliğini dünyaya tanıtıyor.

170 ülkeden 5 bin 800 katılımcının yer aldığı ve 100 bin ziyaretçinin beklendiği fuara; Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, Safranbolu Turizm İşletmeciler Derneği (SAFTİD) Başkanı Şebnem Urgancıoğlu ve Safranbolu Belediyesi Kültür, Sanat ve Sosyal İşler Müdürü Bahadır Acar katılım sağladı.

HEDEF: NİTELİKLİ TURİST VE UZUN SÜRELİ KONAKLAMA

Fuarda yoğun ilgiyle karşılanan Safranbolu heyeti, kentin yöresel değerlerini ve korumacılık başarısını profesyonel turizm paydaşlarıyla paylaşıyor. Başkan Elif Köse, fuar kapsamında Türkiye’den katılan diğer belediye başkanlarıyla turizm stratejileri üzerine istişarelerde bulunurken; SAFTİD Başkanı Şebnem Urgancıoğlu ise uluslararası turizm acenteleri ve otel zincirleriyle yeni iş birliği kapılarını aralıyor.

Safranbolu’nun küresel ölçekte tanınırlığını artırmak için kararlı olduklarını belirten Belediye Başkanı Elif Köse, fuarda yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Dünya Miras Kenti ve Cittaslow üyesi olan Safranbolu’muzun turizm potansiyelini en üst seviyeye çıkarmak için Berlin’deyiz. Temel hedefimiz; sadece günübirlik ziyaretçiler değil, kentimizde konaklayan ‘nitelikli turist’ sayısını artırmak. Safranbolu’yu dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmek için her noktada girişimlerimizi sürdüreceğiz.”

Berlin ExpoCenter City’de gerçekleşen fuar, 5 Mart tarihine kadar profesyonel ziyaretçileri ağırlamaya devam edecek.

Bizi sosyal medyadan takip edin
IMG 5234
İsmail AKCA Avatarı
İsmail AKCA
29 Mayıs, 2026 17:31 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

CHP’de MUTLU SON, AKAY’ı da HARCADILAR

Bayram denildiğinde ilk akla; birlik, beraberlik gelir.

Ama görünen o ki Karabük’teki CHP bayramlaşmasında ne bayram vardı ne de birlik-beraberlik havası…

CHP’de Bayramlaşma değil, Hesaplaşma vardı…

Günlerdir parti içinde kaynayan kazan, bayramın ikinci günü iyice taşmış oldu. Herkesin gözü bir kişiye çevrildi;

Karabük Milletvekili Cevdet Akay’a…

İşin garibi şu…
Ankara’da çıkıp ekonomi konuşurken, bütçe açığını anlatırken, hükümete yüklenirken alkışlanan Akay, iş parti içi meseleye gelince bir anda hedef tahtasına kondu. Dün omuz omuza yürüyenler bugün dönüp oklarını Akay’a çevirdi.

Karabük siyasetini bilen bilir…
Bu şehirde adamı önce sırtına vurup överler, sonra sessiz sessiz ayağının altındaki taşı çekiverirler…

Bayramlaşma programında yaşanan görüntü de tam olarak buydu.

Sanki önceden hazırlanmış bir senaryo vardı.
Bir taraf vitrine çıkarıldı, bir taraf ise eleştiri oklarının hedefinde kaldı.

Özgür Özel’in övgüler dizdiği Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ön plana çıkarılması tesadüf değildi. Verilen fotoğraf da verilen mesaj da çok açıktı. Parti içinde yeni bir denge kuruluyor, eski hesaplar yeniden açılıyor.

Hali hazırda; birkaç gün önce eski il başkanlarından Erdoğan Dinçel’in çıkıp milletvekilini hedef alan sözleri boşuna değildi. O açıklamalar bugün yaşananların adeta fragmanıymış.

Aslında Karabük CHP’de biz bu senaryoyu 2023 seçimleri öncesinde de seyrettik.

2023 seçimleri öncesinde kimlerin kimlere çelme taktığını, kimlerin birbirinin kuyusunu kazdığını herkes gördü. Şimdi aynı filmin yeni sahnesi oynanıyor.

Ama burada sorulması gereken esas soru şu:

Parti gerçekten iktidarla mı mücadele ediyor, yoksa kendi içinde birbirini mi yiyor?

Çünkü vatandaş pazardaki yangını konuşuyor, emekli geçim derdini konuşuyor, genç işsizliği konuşuyor…

CHP’de ise hâlâ koltuk hesabı, ekip kavgası, adam harcama operasyonu konuşuluyor.

CHP genel merkezinde bugün yaşanan Kılıçdaroğlu – Özel koltuk savaşının yansımasını Karabük CHP fırsat bildi, Cevdet AKAY’ın yukarıdan dayatma ile gönderildiği iddia edenler ve Milletvekilliğini hazmedemeyenler adam yeme operasyonuna başladı.

Başardı mı?

Kesinlikle başardı…

Bugün AKAY’ı HARCADILAR, şimdi sıradaki KİM?