Safranbolu Esnaf Odası Başkanı Dumaner’den açıklama - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
09 Ağustos, 2018 14:21 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu Esnaf Odası Başkanı Dumaner’den açıklama

Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner hakkındaki yapılan haberlere cevap verdi.

Dumaer yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Bir haber sitesinde 08.08.2018 tarihinde “İstifası bekleniyor” başlıklı şahsımla ilgili bir takım haberler yapılmıştır. 20 yıldır Safranbolu Esnaf ve Sanatkârlar Oda başkanlığı yapıyorum. Bu görevimde esnafımın hakkının sonuna kadar savunucusu olduğum gibi odanın gelir ve giderinde veremeyeceğim hesap yoktur. Hepimiz bu memlekette esnaflık yapıyoruz. Ticari faaliyetimde icralık olmam ile ilgili yapılan bu çirkin ithamların ne maksat taşıdığını tahmin edebiliyorum. Ayrıca haberde belge diye sunulan evrakın birlikten nasıl alındığı ile ilgili konu ise ayrı bir suç teşkil ediyor.

Safranbolu’daki esnaf kardeşim benim ticaretimi de oda başkanlığımı da çok iyi bilirler. Ticari faaliyetimde icralık olmamla ilgili bir haber yapınca kimsenin gözünde itibarsızlaşmıyorum. Oda başkanlığım süresince bir yolsuzluk, sahtekârlık yapmış mıyım? Kimsenin hakkını yemiş miyim? Benimle ilgili başka bir şey diyemeyecekleri için bu tür haberler ortaya atılıyor.

Esnaf Birliğinde son yıllarda yürüttüğüm mücadelemin haklı olduğunu bu camianın içinde bulunan herkes biliyor. Karabük esnafı da görecek. Bu tür haberlerle de kimse beni yıpratamaz da korkutamaz da…

Ayrıca esnafımızı temsil ettiğim bu makamda oturmanın sorumluluğunu biliyorum. Bu sorumlukla oda başkanlığımı yürütüyorum. İcralık olan da benim 42 yıldır ticaret yapıyorum. Her esnafın bir zaman kötü dönemleri olabilir. Bu durumu aleyhimde kullanmak etik midir?

Ben Safranbolu’da başım dik geziyorum. Herkese selam veriyorum, selam alıyorum. Bu tür haberlere de bende esnafımda itibar etmiyor. Sayısız destek telefonu aldım bu haberler çıktığında..

Bugüne kadar görevimi doğru ve dürüst bir şekilde yaptım. Hakkımda yapılmış en ufak bir görevini kötüye kullanma gibi bir şikâyet yoktur. Bu görevi bana 20 yıldır layık gören esnafıma da teşekkür ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
kayiplara karsi teknoloji kalkani alzheimer hastasina umut olan saat VDCzbDbR
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 20:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Kayıplara karşı teknoloji kalkanı: Alzheimer hastasına umut olan saat

Bolu’da yürütülen “Canlarımız Kaybolmasın” projesi çerçevesinde Alzheimer hastası bir vatandaşa takılan akıllı saat, hem güvenliği hem de aileye iç huzuru sağlayacak yeni bir umut oldu.

Bolu Valiliği ve Yeniçağa Kaymakamlığı koordinesinde yürütülen ‘canlarımız kaybolmasın’ projesi çerçevesinde kayıp şahıs olaylarının önlenmesine yönelik çalışmalar aralıksız sürüyor. Bu minvalde Yeniçağa ilçesine bağlı Kemaller Köyü’nde yaşayan Alzheimer hastası bir vatandaşın koluna akıllı saat takıldı. Uygulama doğrultusunda, vatandaşın ikamet ettiği evin çevresinde 200 metrelik güvenli alan belirlendi. Alzheimer hastası vatandaşın bu sınırın dışına çıkması halinde, kızının cep telefonuna anlık bildirim gönderilecek. Bolu Valiliği ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Toplum destekli güvenlik hizmetleri kapsamında yürütülen bu tür uygulamalar ile özellikle risk grubunda bulunan vatandaşların korunması, kaybolma olaylarının önlenmesi ve en kısa sürede bulunmalarının sağlanması hedeflenmektedir” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin